Zdravim vas, z uradu prace ma "nutia" ist na absolventsku prax, kedze som ukoncila koncom maja vysoku skolu. Chodim na pohovory a hladam si pracu, ale na vychode je vsade tlacenka. Da sa tej absolventskej praxi nejako vyhnut? Nechcem, aby ma vyhodili z evidencie ale zaroven nemam ani zaujem pracovat 6-mesiacov za almuznu a nenajst si normalne zamestnanie. Vie mi niekto poradit? dakujem
@katka13katka vyhnúť sa nedá, vyradili by ťa, ale ak si počas tej praxe nájdeš normálnu prácu tak na absolventskú nemusiš potom chodiť,
To ste ma teda nepotesili..Ta absolventska prax nema nic spolocne s mojim odborom,tak som myslela,ze sa jej budem moct vyhnut. Musim teda usilovnejsie hladat pracu ale dakujem vam za odpoved.
A neviete mi prosim este poradit, ak mam koncom jula zaplatenu dovolenku do Talianska, bude to problem? Oni mi len dnes zavolali,ze mam v stredu prist podpisat dohodu o absolvenstkej praxi...♀
♀
@katka13katka nárok na 10 dní voľna máš až po dvoch mesiacoch, poprípade sa so zamestnávateľom alebo dotyčnou osobou čo ťa bude mať na starosti dohodnúť a nadrobiť si napríklad
@katka13katka No to neviem či ti úplne pôjde, jedine fakt asi nadrobiť lebo na dovolenku ty ešte nárok nemáš, treba sa s nimi nejako dohodnúť
@simka297 Tak to je uzasne fakt, nedaju mi ani na vyber ♀ absolventska prax je na urade prace, nejaka administrativa...som zvedava, ci sa s nimi bude dat dohodnut....
@katka13katka aj ja som mala absolventskú prax na úrade, úplne mimo môj odbor a závisí od vedúcich, dá sa robiť 8 hodín a z nadrobeného si spraviť voľno a možno aj inak sa s nimi dohodnúť
@simka297 Super dakujem...snad sa to bude dat aj takto
Ja som mala abs.prax tiež mimo obor,zo zaciatku som si myslela preboha ake to bude hrozné.....nakoniec som v tom inom obore zakotvila a som tam doteraz
bude dobre neboj ;)
@1sally12 Dakujeeem tak snad to bude fajn, na druhej strane lepsie nez sediet na zadku
@katka13katka neboj nič,aj ja som mala take stavy ze preboha prečo ma ten urad to núti prijať? :( alebo preboha prečo práve tam, ja chcem robiť vo svojom odbore ale zvládla som nakoniec,
Veď čo iné mi aj ostalo
@katka13katka na absolventsku prax ak si doma budes musiet ist inak ta vyradia....netreba to brat ako tragediu clovek sa co to nauci, zvykne si a mozes si popritim hladat robotu..a.j tych 150 eur je viac ako nic, budes mat cosi do zivotopisu..lepsie absolventska prax ako 6 mesiacov doma....ked si medzicasom najdes robotu tak samozrejme nahlasis to sprostredkovatelke a automaticky tam prestanes chodit dnom kedy nastupis do zamestnania.....ked tam prides oznam im kedy ides prec a opytaj sa ci si mozes predom nadrobit
Neda
ak odmietnes, vyradia ta
takze bud si najst pracu, alebo odist z uradu a platit si sama do zdravotky