Ahojte zeny,
stala sa mi taka nemila vec, ze zamestnanec so mnou skoncil pracovny pomer. Potrebujem vsak fundovanu radu. Ako sa krati dovolenka? Od 1.1.2019 som bola do 1.aprila 2019 PN a potom 2.aprila aom nastupila na matersku. Koncim k 31.8.2019. Moze mi zamestnavatel kratit dovolenku za tu PN? Nemam totiz asi prvych 100 dni v praci..aspon tak si vykladam zakon. Dakujem
Ak si mala este nejaku staru dovolenku, tu uz kratit nemoze, len novu..
@ikonica posudzujem alikvotnu cast roka. Len teda rada by som vedela, ci sa mi krati dovolenka za januar az april, pretoze som nezameskala 100 dni a od aprila do augusta mam narok na plnu dovolenku-alikvotnu. To znamena, ze mi logicky plynie, ze zamestnanec mi nemoze za januar az april kratit. Toto ma zaujima...a neviem sa s tym pohnut
@evittam ach, ani nehovorte, uz som si dobre poplakala...ale kaslat ich, oni si melu svoje, bolo mi to podozrive. Pred mesiacom.som sa uz nemohla dostat do uctu k vyplatnej paske a teraz tam uz nemam za jul. Predpokladam, ze ma chcu ocurat. Lebo dovolenky mam velmi vela. Aj mlieko som stratila zo soku. Som tyzden preto nespala, ze ma vyrazili :(
A kolko ti kratili?
@owecka Este raz-ako ti mohli poslať zapoctovy list ked PP este neskončil?! Na zaklade coho ti dali vypoved?! Hm, posles list, povedia ze ho nedostali...Bud nieco chces na co mas narok alebo nemáš cas a nebudes to mať. Odporúčam riesit osobne a vsetko pisomne a proti podpisu ak vôbec chces niečo dosiahnuť. Alebo sa rovno na to vykasli. Ty vlastne nemáš nic v rukách. Nemas výplatne pasky, ako vies o kolko ti krátili dovolenku. Robila si tam roky, odstupné ako?
@owecka narok na dovolenku ti vznika len za obdobie MD kedze sa povazuje za "odpracovany cas"