Ako sa dostať pracovať na pobočku do banky?

14. dec 2024

Dobrý večer, prosím vás je ťažké dostať sa pracovať na pobočku do banky? Vysokú školu nemám, mám len obchodnú akadémiu s maturitou. Je to pravda, že v banke si vyberajú ľudí aj podľa výzoru? Mám nejaké kilá navyše, mám 40 rokov a pred tým som pracovala v obchode ako zástupkyňa vedúceho v Bille, tam som bola 12 rokov. Pred Billou som robila administratívu dlhé roky - odišla som, lebo málo platili a v tej Bille som mala ten plat fajn. Len už nevládzem na chrbticu a práca s ľuďmi a aj v banke ma veľmi láka. Rada predávam, rada komunikujem. Stačí to alebo nie? Treba aj dobre vyzerať? Lebo ako slušne sa obliecť viem, len neprídem si nejaká atraktívna ako niektoré určite mladučké ktoré tam pracujú. Ďakujem pekne za názory. A prosím ak nejaké šance mám, ktorú banku odporúčate, že by som mohla skúsiť poslať životopis?

dadis
14. dec 2024

Pre pracu v banke tvoj vyzor vobec nebude prekazkou. Kvalifikaciu mas, smelo do toho. Teraz nieco mimo temu: Mas len 40 rokov a problemy s chrbticou? Preco sa neodhodlas schudnut? Budes menej zatazovat chrbticu, cvicenim posilnis svalstvo a drzanie tela, ked schudnes,budes sa citit sebavedomejsia, krajsia a najma zdravsia. O toto chces prist? Porozmyslaj. A s pracou ti drzim palce 😉

autor
14. dec 2024

@dadis už tretí mesiac chodím k dietologičke, zatiaľ mám dole 5 kg, mám jedálniček, pri ktorom som veľmi spokojná a aj milo prekvapená, že sa to dá. Ale chrbticu mi poškodili aj palety s tovarom, hoci je akože písané, že nesmieš dvíhať nejaké kg v obchode. No nik to nerieši, proste máš paletu banánov, tak ju musíš proste vyprezentovať na tri pozície a smola. V obchode sa celkovo namakáš, odišla som, nevládala som. Cvičenie mi zatiaľ dietologička neodporúča také klasické v posilke, chodím ale k fyzioterapeutke a cvičím poctivo aj doma. Mám poškodenú platničku, zlé držanie tela a diastázu. A som rada, skúsim teda poposielať tie životopisy do bánk, ja som sa strašne bála, mám aj komplexy niekedy zo seba, to si priznávam. Bola som v tom, že tam zoberú len pekné mladé baby. Ďakujem veľmi za povzbudivé slová, vážim si to.

liz_lemon
14. dec 2024

podla mna mas skreslene predstavy o praci na pobocke, lebo to naozaj nie je ziadna exkluzivna praca, kde sa tazko dostat, na pobocky beru pomaly kazdeho, vobec netreba mat VS, ja pracujem v jednej banke (na ustredi), a casto prichadzam do styku s ludmi z pobociek, a ta ich uroveň je teda fakt vselijaka, asi tak 1 z 20 ma nejaku uroven, co sa znalosti a vystupovania tyka, dokonca poznam jednu, co robila casnicku, a teraz je na pobocke, mam aj par kolegov, co pracovali na pobockach, a vsetci sa zhoduju, ze je to hrozna praca (kvoli tlakom na predaj), a nechceli by ju viac robit, takze ak si stale presvedcena, ze je to praca pre teba, chod do toho

autor
14. dec 2024

@liz_lemon Ach jaj. Tak toto neznie veru ako práca mojich snov. A na centrále nejaká administratíva alebo kontrola platieb? Alebo bez vysokej školy bez šance dostať sa na centrálu? Alebo aj telefonistka prípadne.

liz_lemon
14. dec 2024

samozrejme, ze na centrale sa da najst vselijaka praca, kde netreba VS, sleduj inzeraty na Profesii, vsetky banky tam maju kopec ponuk

autor
14. dec 2024

@liz_lemon Ďakujem pekne, idem pozrieť. Som rada, že si napísala ako človek z banky, že teda pobočku radšej nie. Vážim si to. A možno si ma aj zachránila pred katastrofou.

lasona
14. dec 2024

Skus si prečítať recenzie na prácu v banke na pobočke a urobíš si ako taký obraz

anonym0001
14. dec 2024

Ja myslim, ze ked napises do motivacneho listu, ze napriek tomu, ze nemas s touto pracou ziadne skusenosti, ale vnutorne tuzis ju robit, tak tato tvoja motivacia a chut do prace moze zavazit ovela viac ako nejaka dlhorocna prax. To, ze niekto ma prax, neznamena, ze pracu bude robit dobre. Na takyto typ prace zavazi velmi ososbnost. Ak rada komunikujes, pomahas ludom, to je klucove. Len ich o svojich kvalitach musis vediet presvedcit. Postava je irelevantna. V mojej banke je jedna plnsia pani po 45 a robi tu pracu vyborne. Drzim palce 🙂

vanilkovazmrzka
14. dec 2024

Najdes si ponuku napr na profesii, posles cv a pojdes na pohovor
Akurat teraz je trend znizovat stavy a mat na pobockach cim menej ludi takze tych ponuk mozno bude ako safranu

autor
14. dec 2024

@vanilkovazmrzka prečo prosím sa znižujú stavy na pobočkách v bankách? A aj počas skúšobnej doby banky prepúšťajú? Myslela som, že hľadajú stále na pobočky.

viera27
14. dec 2024

Obmedzila sa praca s hotovostou a hlavne vsetko sa teraz tlaci cez dohodnute terminy a stretnutia, pripadne do online procesov. takze naozaj nie su potrebne take pocty na pobockach.

vanilkovazmrzka
14. dec 2024

To ja neviem, ale vseobecny trend tlacit co najviac sluzieb do online priestoru a setrit na nakladoch na ludi. Ale v banke nerobim, to len popri poslednej skusenosti pri vybavovackach uveru mi bolo povedane. Treba pozriet ponuky, reagovat a chodit na pohovory. Nemusia to mat takto v kazdej banke a v kazdom meste, ale skor si myslim ze tych pobociek a ludi v nich bude vseobecne ubudat

autor
14. dec 2024

@viera27
@vanilkovazmrzka Ďakujem za postrehy. Tak som z BA, myslím, že niečo si nájdem. Možno nie banku, možno nejakú administratívu. No do obchodu, kde sa manuálne pracuje sa vrátiť už nechcem zo zdravotných dôvodov.

autor
14. dec 2024

@anonym0001 Ďakujem, motivačný list odporúčate posielať aj tam, kde ho nepožadujú?

gab1sol
14. dec 2024

Počas strednej som išla cez leto pracovať ako čašníčka do UK. Ako runner som nosila tažké tácky a presilila som si vtedy jednu lopatku. Po VŠ som išla pracovať na pobočku banky - základná pozícia s hotovosťou. Každodenne nosenie kasy som pocítila opäť na lopatke a teda, ani chrbát na tom nebol najlepšie.
Čo sa týka výzoru, kilá by nemali byť problém, takže keď sa vieš slušne upraviť, malo by to byť ok. Aj keď sa aj na pozíciu na pobočke často vyžaduje VŠ, aby urobili ako taký selekt, ale naštuduj si niečo o bankových produktoch (neskôr na centrále som mala kolegu na vymáhaní, ktorý nevedel rozdiel medzi debetkou a kreditkou, takže VŠ nie je úplne všetko, ale vedomosťami sa vieš predať).
No, musím súhlasiť aj s komentármi vyššie, pracovať na pobočke už nie je také lukratívne ako kedysi a ani také ružové, ako sa zdá… Ale ak sa predsa len rozhodneš, budem držať palce. 😉

anonym0001
14. dec 2024

Ano, motivacny list by som automaticky posielala s CVckom.