Ako sa dohodnúť s kolegyňou?

timuska26
6. jan 2015

Prednedavnom som nastupila do novej prace, paci sa mi tam a sef s manzelkou ma chvalia, je mi to prijemne po 4 rokoch rodicovskej dovolenky, pred Vianocami som im aj peknu sumu zarobila, sef ma aj vychvalil medzi kolegynami. Teraz mam novu kolegynu, mladu babu do 25 rokov a neda sa s nou dohodnut o dochadzke do prace. ona mi hovori, ze ma vlastny zivot, to ze ja mam maleho syna a chlapa. Neviem ako sa s nou dohodnut, uz som sa o tom rozpravala aj so sefkou, zatial mi navrhla aby sme sa pokusili dohodnut.

kakajkova
6. jan 2015

A kde je problem? Nechce pracovat, ked ty chces ist domov , alebo ako?

belllinka
6. jan 2015

tiez nechapem o co vlastne ide? Ty si zodpovedna za dochadzku niekoho ineho?

namornicka
6. jan 2015

@timuska26 snáď máš nejakú pracovnú dobu určenú od vedenia, alebo smeny.

timuska26
autor
6. jan 2015

@namornicka pracujem v kvetinarstve a mame mat dlhy a kratky tyzden, ale vlastne sme sa mali dohodnut sami ako budeme chodit.

sashabb
6. jan 2015

@timuska26 keď je raz určený krátky a dlhý týždeň tak to tak aj má byť. Pokiaľ to ona nechce rešpektovať má to riešiť zamestnávateľ. Pokiaľ chceš nejaké výhody ty, tak sa jej prístupu nečudujem 😅

timuska26
autor
6. jan 2015

@sashabb nie ja nechcem mat ziadne vyhody nic extra, ide o to, ze zamestnavatel nechal na nas aby sme sa dohodli, bo viedia, ze ja mam synatora. ja som sa jej prisposobila, kedze ona kazdy druhy tyzden chcem mat volno piatok, sobotu a nedelu. ked som jej povedala, ze uz mam urobeny rozpis, aby jej to vyhovovalo, tak uz ani to sa jej nepacilo, jej sa vlastne nepaci, ze sa staram o kvety.

timuska26
autor
6. jan 2015

Je drza 😠

cicimotinka
6. jan 2015

@timuska26 to, že sa "môžete" dohadovať, je tá najhoršia varianta... mala som prácu, kde šéfka rozpísala dochádzku a museli sme sa toho držať... všetky sme frflali, že sme dospelé a svojprávne a vedeli by sme sa dohodnúť... potom som zmenila robotu a tam bolo šéfovi všetko jedno, že ako sa dohodneme, tak bude a záleží iba na nás... a poviem Ti, že to bol des... stále som doplácala na kolegyňu, čo mala deti a dochádzala busom... raz meškal, potom nešiel atď... nakoniec to bolo tak, že ona robila cca 6 hodín, ja svojich 8 a plat sme mali rovnaký... ako nemôžem povedať, keď som (raz za čas) potrebovala voľno, vzala to za mňa, ale viackrát som bola ja tá v nevýhode... pokiaľ máte daný krátky/dlhý týždeň, tak to nechajte tak... pokiaľ potrebuješ niečo zmeniť, nech to urobí šéfová... kolegyňa má výhodu, že nemá dieťa, môže svoje plány skôr pomeniť, ako Ty s dieťaťom, ale to neznamená, že sa musí Tebe prispôsobovať... čo ak jej priateľ robí krátky/dlhý a tým pádom jej to vyhovuje takto a nechce to meniť...

jana_eyre
6. jan 2015

tazko radit, ked nevieme aky ten rozpis vlastne je.. ked som na kratky dlhy tyzden robila ja, bolo to tak, ze kratky tyzden som chodila do roboty stredu a stvrtok a dlhy tyzden som chodila pondelok, utorok, piatok, sobota, nedela.. robila som aj so zenami co mali deti a boli sme vsetky celkom spokojne..

timuska26
autor
6. jan 2015

@jana_eyre u nas sa robi jeden tyzden 3 dni a druhy 4 dni a tam kombinacii je viacej. neviem, mozno ma nechce za kolegynu, neviem, uz mi len to prichadza na mysel, ze chce tam mat svoju kamosku. neviem, preco je taka, ani ma nepozna, nie som konfliktna.

sunshineka
6. jan 2015

@timuska26 vo vasom pripade sa musis obratit na sefa a drzat sa toho ako bolo povodne stanovene.dlhy kratky tyzden a hotovo.

lal
6. jan 2015

@timuska26 tak jej navrhni nech da navrh na rozpis ona. Ja by som tiez chytila nervy keby za mnou prisla kolegyna s rozpisom ze takto to bude, lebo ona ma deti a ja nie. Nech je to kompromis a nie navrh jednej strany.

timuska26
autor
6. jan 2015

@sunshineka no uz aj s nimi som sa o tom rozpravala. no uvidim, sa mi nepaci, ze nechce komunikovat somnou. ako prisla prvy den, som jej nestihla poukazovat vyplnovanie papierov a co vlastne som urobila, bo sa ponahlala na lyzovacku. sefka nato povedala, asi si mysli, ze vsetko vie - ironicky

timuska26
autor
6. jan 2015

@lal lenze, ja som jej vysla v ustrety, tak je ako chce ona. ona somnou nechce jednoducho o tom komunikovat.

timuska26
autor
6. jan 2015

@lal a aj som jej navrhla ako ona chce, jej poziadavka bola iba to, ze kazdy druhy tyzden chce mat 3 dni volno, piatok, sobotu a nedelu a teraz neviem v com je problem, ked som to tak urobila

sunshineka
6. jan 2015

@timuska26 a nie si ty nahodou ta,ktora si az privelmi o sebe mysli?no tak sa ponahlala a co?ved jej to ukazes potom,ked pride.uvedom si,ze ani prehnana snaha z tvojej strany nerobi dobru krv.uvolni sa,rob si svoju pracu a casom uvidis ako bude.vsak len prisla a ty si si o nej urobila zaver na zaklade toho,ze sa ponahlala a kedy ste sa potom nestihli dohodnut?

timuska26
autor
6. jan 2015

@sunshineka lenze sme boli dohodnute, ze ostane tam aby som jej to vysvetlila, ako to aj mne predtym vysvetlili, tak chceli aj sefovci. ja len chcem aby sme vychadzali.

timuska26
autor
6. jan 2015

@sunshineka a to papierovanie musi vediet od zaciatku, bo je tam novy system inventury.

sunshineka
6. jan 2015

@timuska26 tak to nesil,ked ona nema zaujem.nepomozes si nijako.s niektorymi ludmi sa vychadzat neda,aj ked sa rozkrajas.

terezka1947
6. jan 2015

@timuska26 vies,ono s niektorymi ludmi sa dohodnut neda,resp.aj da....aaaale,vzdy musi byt podla nich a vzdy inak a aj tak spokojni nebudu=bohuzial
ja som mala vela kolegyn a vlastne problem je,bol a aj bude iba s jednou,s tou si neda rady nikdy nikto,skratka taka povaha=nijaka dohoda,nic...a este aj poza chrbat kazdemu robi zle
s takymi ludmi sa bud naucis zit a nepripustat si ich k telu alebo musis odist
a to predpokladam,ze nechces
skus,nech ti sama navrhne den,kedy sa poriadne porozravate,dohodnete,rovno to,na com ste sa dohodli aj spiste.....a ked sa jej to pacit nebude,mozes sa odvolat na ten spisany papier,resp.tu vasu dohodu dat sefom...a ked sa jej to pacit nebude...co teda moze,bud ju uz neries a kasli(ak sa to da) na nu,ono ked je taka zvlastna povaha,je dost mozne,ze sa ani sefom po case nebude pacit
inak,tym sefom sa necudujem-je lahsie a pohodlnejsie neriesit zamestnanecke vztahy 😀

ankiye
6. jan 2015

A prečo sa nemôžte dohodnúť na jeden týždeň dlhý,keď budete robiť PO,UT,PI,SO,NE a druhý týždeň krátky streda a štvrtok.Tak bude mať aj ona kaźdý druhý týždeň tri dni volne,ako chce.
Krátky,dlhý týždeň sa dá rôzne nastaviť.Záleží naozaj od dohody,pokiaľ nie je presne určený zamestnávateľom.

ullala
6. jan 2015

Na com sa to neviete dohodnut? Pisala si v com si ochotna jej vyjst v ustrety, ale nenapisala si, v com nechce ona vyjst v ustrety tebe a tam sa mi zda, ze je bude ta podstata tejto diskusie.

eeffka
7. jan 2015

@timuska26 prestan to prezivat ze sa s tebou nechce kamaratit, poziadaj vedenie o rozpis sluzieb a drzte sa ho... finito. Nic v zlom ale co ju mladu slobodnu do tvojich deti a manzela?
Keby som na oddeleni mala prihliadat na det, manzelov, rodicov a psov nikto by nerobil...

timuska26
autor
7. jan 2015

@eeffka akoze, takato reakcie nie je riesenie, bo nie kazdy jeden clovek na svete je svina. sefovcov mame dobrych preto to nechali na nas a konecne sa to aj rozbehlo, ja mam uz viac ako 9 rocnu prax, preto to nechali na mna a to, ze ja mam dieta sa berie do uvahy a aj to, ze ona chodieva casto domov, cize cestuje viac ako 200km. som jej pekne napisala, aby zacala somnou komunikovat a nakoniec sa zistilo, ze ona sa bala, ze budem chciet mat viac odpracovanych hodin, co som jej vysvetlila, ze nie, bo ja chcem byt medzi ludmi a preto som hladala pracu. islo o komunikaciu medzi nami, teraz to uz berie inak, hadam to s nou pojde dobre.

mima4
7. jan 2015

@timuska26
pokial je nova a nie je timova a nedokaze riesit veci, ako sefka by som jej dala k tomu napomenutie a nasledne vyhadzov, ak by nenastala zmena.
Taki ludia su u nas napr. v praci nezeleni... kolektiv by ich znicil... pretoze snazime sa vzdy nejako dohodnut, hladame riesenia...ziadne take... kazdy za seba...
Porozpravaj sa o tom so sefkou, vysvetli jej svoje dovody...a hladajte alternativy ...

eeffka
7. jan 2015

@timuska26 svina??? zapamataj si ze dobre pravidla robia dobrych kolegovcov. Nevidim nic "svinske" na rovnomerne rozpisanom case.
Nehnevaj sa na mna ale na jednej strane pises ze sa s tebou nebavila ani 5min ked ste mali prebrat agendu na druhej ze sa ta boji.... ked sa niekoho bojim, aj kavu mu varim , nie ze robim majsterku svetla