Ako rozbehnúť biznis?

29. sep 2023

Čaute, téma pre podnikateľky. Prosím, poraďte mi ako ešte rozbehnúť biznis. Lebo mam pocit ze ak nežijem v Bratislave tak to jednoducho nejde. Je to práca ktorá ma napĺňa a milujem to. Mam sen mať raz svoj vlastný obchod možno aj s niekoľkými pobočkami na SK. No ide o to ze vlastne mam kopec tovaru, v tomto už chodiť viem a poznáš všetkých dodávateľov. Predávam tovar dokonca o niečo lacnejšie ako je v obchodoch alebo na rôznych eshopoch a stránkach no aj tak veľmi málo predám. Fotky mam nafotene profesionálne, podrobný opis, platím si za reklamy a nedokážem predať ani 1 vec za týždeň. Nechápem kde je problém. Dopyt je neskutočne veľký no u mňa je záujem minimálny. Dokonca sa mi raz stalo ze som ja a aj iná žena pridala inzerát úplne rovnakého tovaru, len ona to dala o niečo drahšie nejaké 2/3€ a ona mala minimálne 20 komentárov pod príspevkom a ja ani jeden. Nech sa snažím akokoľvek jednoducho ako by som ani neexistovala. Môžte mi s týmto prosím poradiť?

alickapusinka
29. sep 2023

No sú ľudia ktorý nech sa snažia ako chcú nepredajú alebo nevedia ako. Nie každý človek je stvorený na obchod. Môj muž ma bratranca predával auto na súčiastky ON nemohol predať za 6 rokov ja som podala inzerát do týždňa bolo auto predane. Ja mám popri práci secondhand a už sa chytám otvárať druhý. To človek sa pre predávanie veci musí narodiť. To máš aj tu na MK. Sú mamičky čo predaju za týždeň veci aj za 100 eur a iné aj dva mesiace nepredajú nič.

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denkabemommy
29. sep 2023

Keď chceš použiť reklamu, tak musíš ju vedieť cieliť na danú skupinu, sledovať všetky možné metriky, kým ju správne nastavíš. V dnešnom presýtenom trhu je ťažšie niečo predávať, ľuďom nejde len o cenu ale aj o nejaký story telling ohľadom značky atď, je veľmi veľa dôvodov prečo sa ti veci nepredávajú ako si predstavuješ, odporúčam ti, zájsť za nejakým marketérom, ktorý ti bude vedieť poradiť, čo treba zlepšiť 🙃

buberova
29. sep 2023

Myslíš že by mohlo pomôcť spolupracovať napríklad s heurékou alebo mall?

autor
29. sep 2023

@buberova nepomáha, už som to skúšala

buberova
29. sep 2023

A máš aj recenzie na heuréke? Lebo ja keď hľadám niečo konkrétne, nevadí mi že to nie je veľký eshop ako Alza alebo iné známe, ak má nižšiu cenu a veľa dobrých hodnotení.

petronelag
30. sep 2023

Teraz je tých obchodov a eshopov hlavne na oblečenie priveľa a ľudia nekupujú toľko ako pred niekoľkými rokmi, to bolo dobré podnikanie pred rokmi.

tiezjedna
30. sep 2023

Zaplať alebo dohodni si nejaku preflaknutejšiu “insta celebritu”, to je kšeft zaručený na 100 %

autor
30. sep 2023

@petronelag nieje to oblečenie práveže, ale nejdem to sem písať

saraxyz
30. sep 2023

Opýtam sa: prečo predávaš lacnejšie?

laurita285
30. sep 2023

Keď nevieme segment ťažko radiť 😀

cafelatte
30. sep 2023

Môj manžel nevedel predať byty, robil realitaka, jeho kolega horšie byty v horších lokalitách s vyššou cenou predával sko teplé rožky..skratka nemal na to vlohy, nechal to.

autor
30. sep 2023

@saraxyz tak keď je aj napr nafta na jednej benzínke lacnejšia tak tam ide viac ludi nie?

autor
30. sep 2023

@cafelatte no to si ma akože teraz vôbec nepotešila 😂

saraxyz
30. sep 2023

Nie je to pravda. Koľko ľudí tankuje drahšie naftu? Akú máš Ty hodnotu?

basulaak
30. sep 2023

Dohodnut barter s insta “hviezdickami” teda influencerkami? Platena spolupraca a pod.

nikitka444
30. sep 2023

Predavas cez FB?

majusqwa
30. sep 2023

môžeš mať fotky aj reklamy, ale napríklad keď sa z reklamy prekliknú na home page, odídu. ak nemáš user friendly web, tiež odídu. môže tam byť milión vecí, prečo ti predaje nefungujú.