Dobrý deň .
Ako by ste riešili nasledujúci problém?
Chcela som si vybrať dovolenku (keďže mám na ňu právo) na určitý dátum. Dohodla som si všetko na ten dátum (všetky termíny či už v banke alebo na osobné veci) keď mi kolegyňa povedala, že ona a ešte pár kolegýň idú vtedy na dovolenku, takže ja musím ostať.
Príde mi to neférové, prečo by oni mohli a ja nie? No bohužiaľ je to moja vedúca a povedala, že ja musím ostať keďže tu niekto byť musí.
Ja by som tú dovolenku fakt potrebovala, keď si veci neviem vybaviť teraz dostanem termíny až o dosť neskôr.
Čo by ste robili ?
Právo na ňu mas, ale takisto ma zamestnávateľ pravo ti ju neschvalit. Do buducna, si ju nechaj vopred podpísať od vedúcej, vypisat si dovolenkový list a nechat podpísať od nadriadeneho. Neviem ale co s tym teraz, je to nefer ozaj
Máš dovolenku schválenú? Ak nie, tak je irelevantné, že ty si chcela.
Ty si chcela je pekne, ale najprv si si mala tu dovolenku poriesit, ved snad mate planovane dovolenky niekde ulozene, ze si vies pozriet, kedy idu kolegovia... ked ony maju dovolenku prve danu (a schvalenu), nuz niekto robit musi, nemozu byt vsetci prec naraz. Ja si davam celorocnu dovolenku v januari podpisat hned prvy tyzden...aspon potom nie su diskusie... ked chcem nejaky den ubrat, je to lahsie, ako ho pridat potom.
Veď som mala dovolenku vyriešenu
Najprv si vybav dovolenku na daný deň a keď je schválená až potom zariad termíny v banke atď..
Podpisanu si ju mala? Podpisany dovolenkový listok?
Ešte raz... mala si dovolenku oficiálne schválenú? Čiže buď odsúhlasenú v systéme alebo podpísaný dovolenkový lístok? Ak nie, tak dovolenku si vyriešenú nemala.
Mala som ju SCHVÁLENÚ. Vypísala som lístok ako vždy, ktorý mi vedenie podpísalo.
Tak keď je podpísaná, máš dovolenku
U nás toto rieší vedúca. Teda vyplním lístok, ktorý jej dám podpísať a ostane to u nej. Teraz mi oznámila, že mne dovolenku zrušila , lístok poškodila.
Považovala by som to za schválnosť a za úmysel. Prečo nezruší dovolenku niektorej z tých ďalších kolegýň? Keby si mala zaplatený zájazd, tak čo? Toto sa nerobí, zvažovala by som výpoveď. 😡
Mám nad sebou len vedúcu a riaditeľku , ktorá sa k tomu nevyjadruje. Povedala, že toto si máme vyriešiť my dve.
Ako rozmýšľala som, že naschvál neprídem zo “zdravotných” dôvodov. By som si vybavila od lekára papier. Len neviem, či by som nemala problém z toho
Keď v podstate budú vedieť, že zdravotný dôvod to nieje
zrejme tie dve kolegyne uprednostnila preto, ze idu na zaplatenu dovolenku, pobyt niekam. ale domrvila to riadne, takto chrapunsky to tebe urobit.
@zojazoja Ak idem na zaplatenú dovolenku, riešim to vopred. Aj ja kľudne môžem mať zaplatené niečo. Nemám to je pravda ale ona o tom nevie
ved samozrejme, ze zaplatenu dovolenku, pobyt, riesim vopred. to je bez debaty, len som nahlas rozmyslala, preco to tvoja veduca urobila. ale mozno toto nie je ten dovod.
Ahoj, u nas v robote mame priblizne 80 zamestnancov. Sefka stale ziadna od kazdeho rocny a potom pravidelny stvrtrocny plan dovoleniek. Rocny je len priblizne asi, ktore mesiace chces zobrat stym, ze tam musi byt rozvrhnuta cela dovolenka. Nasledne si pyta za mesiac januar a februar presne dni kedy beries dovolenku + ked vies P/OCR a u nas aj vzdelavanie. Takto mi to nosili aj s dovolenkovymi listkami ale ak sefka zistila, ze v jeden tyzden je viacero zamestnancov prec a nevykryla by to, volala a pozrusovala planovane dovolenky. Je jedno ci uz bol zajazd zaplateny, proste smola. Ak niekto vypadol na PN bohuzial druhych stiahla z dovolenky. Muz to ma este horsie, on nikdy nemal dovole ku ako si ju on naplanoval, stale sa mu skratila o par dni lebo kolegovia neprisli do roboty + mu nahadzoval zamestnavatel ako mu prislo dovolenku a on stym nemohol nic urobit. Argument ma vela dovolenky a musi to minut.
@dada13288 Kebyže kolegyňe vypadnú kvôli PN/OČR , nič nepoviem. Pochopila by som to. No zrušiť niekomu už schválenú dovolenku len preto, lebo oni dve si zmysleli dnes, že v ten deň sa im nechce robiť…príde mi to cez.
@dada13288 zamestnávateľ má právo rozhodovať o dovolenke, ak jej má tvoj muž veľa a nevie ju minúť, má právo ju rozvrhnúť na presné termíny
A kam idú tie 2 kolegyne? Majú zaplatený zájazd?
@marcellka32 Na beauty deň - neviem presnejšie len toto, no asi na nechty, vlasy a tak
To je tuším akcia v Inchebe v BA... Bývavalo to tam tak....
@diamond007 myslíš interbeauty? To býva v októbri
@marcellka32 on by aj rad minul vtedy ked ma naplanovanu dovolenku :D ale stale ho z nej stahuju a z kazdu dovolenku ma stiahnutu o 3 dni. Ked som porodila, chceli sme 3 tyzdne..boli aj naplanovane a nakoniec pocas prveho tyzdna dovolenky, ze musi do roboty a on 2 tyzdne mal byt doma este. Samozrejme, ze ju potom neminie lebo ani nema kedy. Ale vedel do coho ide, len bohuzial nikdy si nevieme najst cas na vylet. Raz mu volali do Bulharska aby sa vratil domov :D no asi tazko