Ako riešiť potvrdenia o hľadaní si práce?

thunderdome
Včera o 22:11

Keď idete na úrad práce, tak oni vyžadujú každý mesiac také potvrdenie o hladaní si zamestnania. Je to také ich tlačivo a to musí zamestnávatel vyplniť a dať pečiatku. Ale skúsenosť je taká, že úrad práce to vyžaduje, ale zamestnávatelov k tomu žiadny zákon nenúti aby mi to dali, a tie ženy na mzdovom ani neboli poučené že také niečo existuje. Keď som šiel na nábor do automobilky, a na pohovore som ich požiadal o to potvrdenie, tak sa aj čudovali že čo to je, a jedna druhej hovorí: “magdiiii pán chce nejaké potvrdenie pre úrad práce či čo, ty vieš čo s tým?” a také totál nechápavé gesto že čo som im to dal. Že ja som im to musel vysvetliť, že o čo ide, a čo tam treba uviesť. Ďalšie skúsenosti boli že som prišiel k tým velmým halám, v priemyselnom parku či logistickom parku, a hneď na vrátnici ma poslali het, že ma na personálne ani nepustia, že si mám dať žiadosť cez internet atď. Vy kam chodíte pre tie potvrdenia? Aký typ firiem? Alebo ako sa vlastne dostať na tie personálne oddelenia aby mi to potvrdili keď ma ani nevpustia cez vrátnicu?

janickacrazy
Včera o 22:14

@thunderdome nájdeš si inzerát na profesii, pošleš tam svoj životopis, obratom ti príde potvrdenie z tej stránky, to si vytlačiš na tlačiarni a donesieš na úrad práce, je to jednoduchšie

ttnk
Včera o 22:14

@thunderdome staci ak vam poslu mail ze vas neprijmaju aj to sa berie ako potvrdenie nemusite mat voebc ziadnu peciatku alebo nieco fyzicky

thunderdome
autor
Včera o 22:18

Tak načo mi dávajú to tlačivo že to mám priniesť ako potvrdenie?

ttnk
Včera o 22:20

Mate viacero moznosti ako to dokladovat to tlacivo nie je jedina moznost

sara07
Včera o 22:21

@thunderdome to tlačivo dávaš potvrdiť , vyplniš hlavičku a oni ti daju pečiatku
alebo pošleš žiadost , a vytlačiš
tam ide o to aby si dokazal že si si hladal pracu a to čo píšeš sa mi nechce verit
oni ti nebudu davat nejaké zvlašt potvrdenie, ty im dáš to tlačivo čo ti dali na urade prace

thunderdome
autor
Včera o 22:25

Veď to že ja som na ten nábor šiel s tým tlačivom z úradu práce a keď som im to strkal pod nos tak nechápali… Ako keby to v živote nevideli sa tvárili.

thunderdome
autor
Včera o 22:25

No já sa na to opýtam že aké možnosti mám ešte nech mi presne povedia lebo toto je zle vyriešené.

hradnapani
Včera o 22:38

tak pred viac ako 15 rokmi bolo este bezne, ze UP daval ludom take listocky, ze si maju pytat peciatky na pohovoroch. Potom sa preslo na takmer uplne riesenie cez internet. Uplne stacilo doniest odoslany email do nejakej relevantnej firmy a ci odpisali alebo nie, bolo jedno. Aj dnes ked poslete mail, casto ani neodpovedia - to by clovek nemal co nosit na UP, keby mali byt potvrdene, ze ano dostali sme vas email, ale neberieme vas - mnohi sa ani neobtazuju. Ale cez profesiu pride potvrdzovaci email, lenze tam nie su zverejnene vsetky ponuky, pracu si mozes hladat aj naslepo, ked ponuku nemaju zverejnenu.

thunderdome
autor
Včera o 22:49

No a odoslaný mail ako ukážem? Ako vravíte profesia dáva potbrdenie že som odoslal mail. Ale ak bežne odošlem mail mimo profesie to ako viem na papieri dokázať že som ho poslal? Ja moc s počítačma nerobím (všetko mám v mobile aj maily internet atď) počítač ani nemám. Ani tlačiareň. Tak čo vtedy? Mám ukázať v mobile že v odoslaných mailoch mám žiadosť či ako?

hradnapani
Včera o 22:56

@thunderdome treba si to dat vytlacit - napriklad v sevte, copycentrach alebo u nejakeho kamosa, inak to nemas ako zdokladovat, oni si to ukladaju u seba

thunderdome
autor
Včera o 23:04

Len ako sa vytláča odoslaný mail? Postup poprosím.
Treba to dať do nejakého PDF súboru predpokladám. Lebo ja som len také zvykol vytláčať v tých copycentrách že PDF alebo Word dokumente písané.

tejana
Včera o 23:07

@thunderdome ja keď som bola na úrade práce.. tiež som posielala životopis cez email a vlastne s firmami komunikovala cez email. Ja som " mojej úradničke" odosielala ( cez email) moju komunikáciu s firmami. Čiže napríklad screenshot obrazovky.. kde bolo vidieť email, že som písala a poslala životopis tej a tej firme. Ak mi odpísali a pozvali ma na pohovor tak aj to som jej poslala, proste vsetko..a teda väčšinu cez mobil. Len životopis som si napísala normálne na notebooku a dala do mobilu. Najneskor deň pred stretnutím som jej to všetko odoslala a bola s tým okej.

januska12323
Včera o 23:11

Prepošli mail kamarátovi s tlačiarňou a vytlačí ti.

thunderdome
autor
Včera o 23:13

@tejana to sa opýtam či môžem tak jej posielať a bolo by to v suchu. Ja v týchto kancelárskych robotách vôbec neviem chodiť. Nikdy som to nepotreboval. Tak ma zaujalo že ako sa dá vytlačiť odoslaný mail. Pre niekoho banalita ale ja som také v živote nerobil. Že nikdy som nemal za potreby mať vytlačený odoslaný email a ani mi to nedávalo logiku lebo: kliknem na odoslané maily, otvorím ten mail a vytlačín to. Ale to nijak nedokazuje že som ho aj odoslal, lebo tam bude vidieť iba že napísaná žiadosť. Viac mi dáva logiku že odošlem a buď firma mi odpíše že ma berú/neberú alebo ako tá profesia že dá potvrdenie že prijali môj životopis a to vytlačiť.

tejana
Včera o 23:25

@thunderdome môžete vytlačiť screenshot. Ale teda mne stačilo, že to ona mala v e-maili.. neviem, že či si to potom vytlačila alebo čo s tým robila. Len keď som tam bola tak si to predo mnou otvorila v pc a pýtala sa podľa toho čo tam videla. Ak tam bolo, že firma ma pozvala na pohovor.. tak sa ma pýtala, že čo bolo na pohovore atď alebo, že tu idete za 3 dní na pohovor atď.. ale ona bola zlatá a ochotná. Takže tak. A aj cez profesiu som posielala...aj tie potvrdenia.. proste všetko čo som mala som jej posielala do emailu (od potvrdenia od profesii až po komunikáciu z firmou). Musíte sa opýtať ( zavolať) vašej úradníčke ako to je u nej.

thunderdome
autor
Včera o 23:43

Haaat ano. Hlavne aby boli splnené veci čo úrad žiada. Inák vyradia pre nespoluprácu. Takže treba všetko poslúchať čo oni chcú, že keď robia nábor na ich pôde a vyžadujú účasť tak ísť. Doniesť potvrdenia. Chodiť sa podpisovať a tak. Treba si to vážiť lebo zaplatia odvody do zdravotnej poisťovne. Inák by to žiadali od občana. A to je drahý špás.

dancingqueen321
Včera o 23:45

@sara07 neveris, ale uz pred x rokmi s tym bol problem. Ja som skoncila skolu a tiez mi toto dali do ruky ze treba na dalsi termin hlasenia doniest peciatku a ako debil som kdekade chodila pytat peciatky a nikto mi nechcel dat. Odpoved: my nedavame peciatku, skuste inde!

tejana
Včera o 23:55

@thunderdome ale ešte dodám, že keď som bola na Tom pohovore u personalistu... Tak som aj mala pri sebe ten ich papier a vždy mi tam dali pečiatku.. a vyjadrenie. Len teda ak neodpisali, mali už vybratého niekoho iného alebo termín pohovoru bol až po dátume stretnutia s ňou.. tak som dokladovala hľadanie zamestnania takto. Aby videla, že si hľadám prácu.

thunderdome
autor
Dnes o 00:47

Veď to som robieval aj ja vždy že keď som chodil po náboroch, tak ten papier som dal nech potvrdia. Niekde vyhoveli, a niekde sa čudovali že také nikdy nevideli.

Ani som si neuvedomil kolkých ludí to trápi. Aha kolko tém o tom bolo aj v minulosti:

thunderdome
autor
Dnes o 01:21

A ešte sa spýtam že existuje nejaký typ potvrdenia čo vydá lekár o tom že som mentálne retardovaný aby ma zamestnávatel na základe toho odmietol prijať a tým pádom by mi dali potvrdenie že pre mňa nemajú prácu? Alebo rovno úradu práce aby mi ponúkali len také zamestnania ktoré zvládnem? Oni ma vždy šmaria do nejakej firmy a o 2 týždne ma vyhodia a takto to ide dokola.

abbey1
Dnes o 01:32

@thunderdome Už ti na Mk niekoľkokrát odpovedali, že treba ID plný alebo čiastočný, keď máš reálne zdravotný stav, ktory ti neumožňuje pracovať.
Máš reálne stanovené diagnózy? Pri nástupe do zamestnania je predsa lekárska prehliadka, kde lekár vystaví potvrdenie, že si schopný danú prácu vykonávať.

sara07
Dnes o 07:16

@thunderdome nie nedá , a na to potrebuješ mat pár rokov spravy , nieže sa zrazu si sa stal mentalne retardovanym
tymto smerom ani nechod

gabriela2023
Dnes o 08:08

@thunderdome taky papier nie je. Ztp preukaz ti moc nepomože na urade práce. Viem na zaklade vlastnej skusenosti mam ztp- s preukaz doživotne.Uradnička mi neponukla žiadnu chranenu dielnu ani socialny podnik , projekt keď som sa na to priamo pýtala. Celkovo mi neponukla žiaďnu prácu nie to ešte vhodnú na moju diagnozu. Ani mi nič neporadila.Ale prvý krát ked som bola na urade bola velmi milá a všetko mi vysvetlila kludne aj viac krat. Ale to neviem či koli tomu že mám ztp - s alebo že som bola čerstvy absolvent po škole. Ešte sa mi zda že som mala o trošičku dlhši čas na zdokladovanie že hladám zamestnanie oproti "ostatním " Ale neviem ci je to dané zakonom . Len ked sme porovnavali so byvalou spolužiačkou( zdravá baba ) tak chceli od nej o trochu skoršie zdokladovať hladanie zamestnania .Možne to bola nahoda, možno to zavisí od samotnej osobnosti uradničky. No este by si mal ako ztp osoba polovične odvody do zdravodky ako samoplatca. To mi pomohlo a chvilu som si zdravodku platila.

thunderdome
autor
Dnes o 08:58

V podstate môžem pokračovať v tom čo robím doteraz lebo tak ako hovoríte: Nemôžem sa stať ZŤP zo dňa na deň a druhá vec skôr iba ZP to Ť by som vynechal lebo psychické problémy niesu ťažke zdravotné postihnutie ale iba zdravotné postihnutie. Čo znamená že prácu ako takú by som zvládal. Len tým že som iný sa neviem adaptovať do kolektívu, takže ten sa obvykle postará aby ma vyhodili alebo odišiel sám, alebo nestíham tempo, prácu pod tlakom, stres, a vyhodia ma ajtak. A toto sa točí stále dokola. Úrad práce mi založí dokumentáciu ale o pár dní sa už odhlasujem lebo ma prijmú do zamestnania, a o pár týždnov sa tam vraciam zase že som opäť nezamestnaný. Nieje povinné sa evidovať na úrad práce ale lepšie je to urobiť lebo odvody do zdravotnej sú povinné a keď ich nezaplatím vznikli by dlhy exekúcie vymáhačky. Ale ID mi asi nedajú leno autizmus nieje dostatočná diagnóza na to. Vy by ste čo robili aby ste mohli byť dlhšie na úrade práce? Alebo čo by ste robili kebyže vás stále zamestnajú a potom vyhodia? Proste že viete že v zamestnaní nevydržíte, ale na úrade práce tiež dlho nemôžte byť lebo roboty je viac ako dosť.

oliviakatka
Dnes o 09:05

Vždy som cestou na UP zašla do prvej večierky, kvetinárstva, cukrárne, galantérie a poprosila pečiatku. Nikto nemal problém 🙂 Prácu som si reálne nehľadala.

janai1
Dnes o 09:07

@thunderdome už milión krát sme ti tu písali v témach ktoré zakladáš pomaly každý deň, že keď nestíhaš tempo v automobilkách tak už sa tam prestaň vkuse hlásiť ale hľadaj inú robotu 🤦🏽‍♀️ buď to ignoruješ alebo na druhý deň založiš tému s tou istou otázkou

thunderdome
autor
Dnes o 09:13

@janai1 nie vždy sa tam hlásim. Práve úrad práce ma tam posiela. Totižto v regiónoch s nízkou nezamestnanosťou nevyžadujú len potvrdenia, ale aj účasť na náboroch. A keďže velké fabriky a logistické spoločnosti zbierajú neustále ludí, tak nemôžem odmietnuť lebo ma vyradia.

7miriam77
Dnes o 09:46

Mám malý obchodík a už x krát sa mi stalo, že tu dakto prišiel a pýtal pečiatku....takže moja rada, obehaj malé obchodíky a máš kopec potvrdení 👍👍👍