Dobrý den pomerne každý den odosielam emailom a aj cez internet životopis na voľné pracovné miesta. Bol som aj osobne sa pýtať a poniektorí mi nedajú pečiatku llebo oni také nerobia že dávajú potvrdenia na úrad práce. Čítal som na nete ze bude stačiť preukázať aj cez email ze som odosiela ale neviem ako a co treba preukázať vytlačiť alebo stačí ukázať cez mobil,?
@9lf9 ďakujem veľmi pekne lebo pani pri, ktorej som sa bol zaevidovať ani na to neodpovedala že nech si zistim sám žiadna ochota proste nič... Ak vytlačím aj odpoveď že som bol pozvaný na výberové konanie co je o dva dni neskôr ako hlásenie na úrade nič s tým nepokazí ak aj toto jej napr. ukážem?
@waterlo, k nám do kancelárie občas prídu záujemcovia o prácu - majú so sebou tlačivo z úradu práce, ktoré im potvrdíme. Pripájam odkaz na tlačivo, ktoré sa dá stiahnuť na stránke úradu práce. : https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/SSZ/OISS/Po...
@waterlo dokladovať hladanie zamestnania pre ucely upsvr sa dá 5 sposobmi a to nasledovne:
1, tlacivo z upsvr - doklad UoZ o hladani zamestnania - pytaj si od svojej sprostredkovatelky,, resp zo stranky upsvr sa da vytlacit
2, vlastny CV aleb oziadost, daj potvrdit zamestnávatelovi, ktoreho oslovis, dolozit na upsvr
3, CV alebo ziadost odoslat postou vybranemu zamestnávatelovi + dolozit predmetny CV alebo ziadost spolu s podacim listkom, ze to bolo riadne odoslane
4, ak hladas pracu na webe - z odoslanej posty vytlaceny mail, o tom, ze si odoslal ziadost alebo CV, resp. preposli to svojmu sprostredkovatelovi, nech si to vytlaci a zaeviduje
5, hladat pracu ako UoZ cez stranku www.istp.sk , sprostredkovatel vidi v systeme, kedy si sa prihlasoval, aj ci si si a v akom obdobi odosielal ziadost
Mne osobne dal tenmoj "agent" ci ako ho nazvat mail a mala som mu posielat kópie. Papieriky o hľadaní som nepotrebovala, to uz je "staromódne"
Ahojte diskusia je uz starsia, no aj tak mozno niekto odpovie. Na UP staci doniest vytlacenu moju ziadost o zamestnanie (z emailu) alebo to musi byt reakcia toho zamestnavatela ktoremu ziadost posielam?
@victtoria1 tvoja z odoslanej posty
@zuzka1. Dakujem 🙂
@waterlo samozrejme staci vytlacit mail z odoslaných sprav, ze ste si zasielali ziadost o zamestnanie, ukazat nestaci treba aby to bolo zaevidovane vo vasom spise, kvôli preukazaniu v pripade kontroly. NIkde v zakone nie je uvedene ze si musiste hladat pracu osobne, lebo vela zamestnavatelov chce len zaslat CV a ozvu sa vybranym uchadzacom.