Mile pani ucitelky. Od januara som nastupila ako zacinajuca pani ucitelka do MS k 3 rocnym detickam.
Ako prosim prebieha standardna adaptacia zacinajucej ucitelky MS ? Ja mam pocit ze som samouk. Kolegyna nema cas na nic. Plavam vo vode a neviem kde je sever. Pozaduje odomna chodit na jej ranne ( vraj ona to vie a ja som ta, co ma byt iniciativna ). To znamena, ze mam tahat cele dni.
Ako to prosim prebiehalo u Vas ? Kazda ste raz zacinala.
Plany si pisem sama, nastastie viem ako zo skoly.
Vdaka za kazde povzbudenie.
@lubkavargova1 Ano je moja uvadzajuca. Jasne ze ona na moje ranne nechodi. Vraj je to moj zaujem o to, aby som sa nieco naucila.
Tak od Januara...no je to este taká krátka doba, si ber ze sme nastupovali 8.1 na novy rok do prace a teraz je 20.1 to su tak dva tyzdne..a este pri malej skupine...ale ak si fakt sikovna ucitelka a tak si veris, ze to zvladnes, tak odporucam rozhovor s riaditelkou, nase pri malej skup
ine aj mesiac-dva tahali spolu....alebo to otoc vo svoj prospech, pri tak malickych detickach treba extra davat pozor, neviem ci mate asistentku...inak realita je vzdy ina ako to co nas naucia v skole...teoriu hej ale prax ukaze ze ani moc nie...nasi metodici v BA ma nemaju radi lebo vzdy im poviem na poradach ze teda "hold ste v prdely s tym od stola", v zivote nevideli dieta nazivo, ale plany a usmernenia vedia posielat jedna radost...drzim palce. Urcite by som isla za riaditelkou.
Este taka drobnost, mna skor namiesto toho, ze mas chodit na jej ranne a tahas ...kolegynka nema na nic cas, si samouk a nevies kde je sever....ona za to, ze je uvadzajuca berie priplatok...tak na jakeho frasa potom je uvadzajuca ak ta nic nenauci a neusmernuje??? Konzutujete plany? Pripravy? Ci ta odbije, ze to netreba len si to mas pisat potom ku ukonceniu a na hodinu, hospitacie boli? Rozbor? Aby ti nepovedala , ze "vsak sa ona nic nepytala a ja onicom neviem, ze ma s niecim problem"...chapes...Neni nic horsie ako zensky kolektiv v MS kde si samotne ucitelky robia napriek alebo hadzu polena pod nohy...a potom co chceme od deti a od rodicov?
@lubkavargova1 Dostala som vzory adaptacnych planov so slovami : Podla tohoto to.rob.
@lubkavargova1 Neboli ani hospitacie, ani nekonzultujem plany nic.
Tak otazka je ci je ta kolegnka uvadzajuca alebo len cisto kolegynka a teda mali by ste si to vyjasnit...lebo toto je len potom zneuzivanie a ver ze to dlho nevydrzis...polozi ta to...ja som sice OZ, ale ja som chodila ku mojmu uvadzajucemu kazdy mesiac na konzultacie, teda poradu a tam sme prebrali vsetko...urcitym sposobom, kazdy musi byt iniciativny...predpokladam, ze ked ty mas ranne, ona tam neni, ze? :D To by trebalo aj rozhovor a riaditelkou