Ahojte, mám otázku ohľadne pohovoru. Som učiteľ, len teraz som ukončil vysokú školu a o pár dní som pozvaný na svoj prvý pohovor na jednu základnú školu. Neviete ako takýto pohovor prebieha? Ako sa naň pripraviť? Ďakujem ;)
neposlali ti nejake okruhy? hlavne sa slusne oblec, priprav si par viet o tom, co a preo si studoval, preco prave ucitel ... ako a kam by si chcel napredovat, aky chces mat pristup k detom ... a tiez nejaku odpoved na zakerne otazky ohladom ocakavaneho platu a podobne ... mladi ucitelia a hlavne chlapi su v skolstve nedostatkovi, ams vyhodu 🙂
Na takýto pohovor sa nemáš príliš ako pripravovať. Požadované vzdelanie máš a pokiaľ riaditeľ školy potrebuje učiteľa s tvojou kombináciou, tak rozhovor sa bude týkať skôr toho, ako si predstavuješ ďalšie pôsobenie v školstve ( možno sa ťa riaditeľ rovno opýta, či chceš ostať v školstve dlhšie, alebo je to pre teba len "prestupná stanica" k lepšie platenému zamestnaniu 🙂....a ak sa ťa to neopýta, určite to bude aspoň pri rozhovore s tebou odhadovať 😉 ).
A čo sa týka týka očakávaného platu, tak o tomto rozhovor zrejme nebude, keďže platy sú na základných školách dané striktne tabuľkovo /minimálne na štátnych školách/, ale to si si už zrejme pozrel, že aký je plat začínajúceho učiteľa 😉
Hlavne dojdi nacas. Mne sa raz podarilo uviaznut na kruhovom objazde koli zrazke autobusov, dosla som na pohovor neskoro, a stalo sa mi to osudnym. Majitel firmy bol veeelmi nahnevany.
Ja som robila iba pohovor na vychovávateľku. Bola som jediná uchádzačka, nakoľko o takú "lukratívnu" prácu "prekvapivo" nebol až taký veľký záujem, obzvlášť v hlavnom meste. Pohovor pozostával z predstavenia sa. Potom to bolo skôr o tom že mi vedúca družiny predostrela, čo budem robiť. Čo sa týka platu, ten mi dokonca nedokázala ani verbalizovať, radšej ukázala prstom v tabuľke. Áno, bolo to príšerné číslo. Chápem, že sa ho bála vysloviť nahlas. A dodať "v hrubom". Potom sa spýtala, či beriem. Brala som. Bolo to krásne obdobie, škoda, že som po zaplatení režijných nákladov na život bola skoro na nule. Ale v jedálni varili celkom dobre, bola som s deťmi, hrali sme sa, super bolo 😎
mladych ucitelov casto zamestnavaju na dobu urcitu/10mes./ aby skola usetrila
Mňa sa ešte okrem vyššie uvedených pýtali, či som ochotná viesť nejaký krúžok a aký, aké mimoškolské aktivity s deťmi, či mám skúsenosti s písaním projektov...
Stále kričia že mladých učiteľov niet, tak hádam budeš mať šťastie...