Dobrý večer, prosím viete mi niekto poradiť ako prebieha pohovor na túto pozíciu, alebo na čo sa pripraviť? Dakujem
@heln vedia že nemám žiadnu prax
tak mas aspon pedagogicku školu
@tamichloe nie, mám DPS a inú vysoku
zalezi od toho aka je skola ci velka 500 a viac deti ci mala cca 200 deti (jeden rocnik z kazdej triedy), tiez ake deti maju svvp/ivvp. ake mas skusenosti ty s tymito detmi to je dolezite. na asistenta ti tusim staci stredna skola ak si dobre pamatam 🙂 podstatne je mat prax (nie pedagogicku) ale skor s "inymi" detmi s danymi poruchami zaujimat sa o to, ak mas o tuto pracu zaujem ty sa pytaj ake tam maju oni deti, predpokladam ze nedostali peniaza na jedno dieta, ale na viacere deti 1 uvazok (tvrda realita) takze mozes kludne pracovat s viacerymi detmi s NKS, autizmom, DMO, dys poruchami, MR, ADHD ADD a pod. zbehni do kniznice nastuduj si aspon hrube zaklady o com to je nech si v obraze alebo slub ze si o danych poruchach ci diagnozach nieco nastudujes kym nastupis ak ta vezmu aby si s detmi vedela pracovat, popr nech ta poslu na skolenia https://www.i-psychologia.sk/category-500.php?s... alebo sa mozes aj sama iniciativne prihlasit tu na tejto stranke je ich niekolko a tu najdes vela o detoch ktore ucia asistenti https://www.statpedu.sk/sk/deti-ziaci-so-svvp/d... drzim palceky
@kacena4 ďakujem za podrobnú odpoveď🙂 neviem ale , či tieto diagnózy náhodou nepatria specialnemu pedagogickemu asistentovi.
nie je specialny pedagog a pedagogicky asistent a pedagogicky asistent pracuje v triede pod vedenim ucitela priamo s dietatom na hodine 🙂
alebo v pripade potreby je vynaty z triedy a je s dietatom sam v inej triede
Mna sa pýtali, koľko toho viem o diagnóze žiaka, ktorý mi bol pridelený. Tak si to na internete popozeraj, nech tam len nekukáš. 🙂
mozno len skusenosti s takymi detmi. Ja som chcela ist na tuto poziciu, ale povedali mi ze mam prilis vysoke vzdelanie (som riadna ucitelka) a oni potrebuju len niekoho s maturitou a predag.minimom, lebo len na to dostali peniaze. Budes posluchat pokyny ucitela co robit s dietatom. A hej, pozriet si nieco o dis-kach, adhd., ake maju potreby.
@euka210 to je blbost ze si riadna ucitelka platova trieda ta nepusti mas moznost byt v 2 platovych triedat bez VS zvdelania alebo s VS vzdelanim ako asistent inak nie, mozes mat akekolvek vzdelanie inam ta nemozu zaradit. mam kolegynu asistentku co robila tiez ucitelku a v pohode
Ahoj. Tiez pozeram tuto poziciu a tiez bez praxe. Nakolko po VS kde som dostudovala bc. Geografia a bioligia som nastupila na matersku. Ucit teda nemozem.
@majik66 ahoj,ale niečo pedagogické si budeš musieť dorobiť asi
Dnes som rozpravala s riaditelom jednej skoly a pedagogika, ktoru mam postacuje. Problem je velky zaujem. Tak uvidime.
@majik66 a aku mas prosím ťa pedagogickú? Ja som pochopila že si študovala geografiu
Víkendové online školenie pre asistentov pedagóga - vinikajuce skolenie - absolvovala som ho pred par rokmi v danom zariadeni - odporucam https://www.facebook.com/events/768711997210559
sorry "vynikajuce" 😨
@kacena4 dakujem za tip
Ahoj, urcite sa popytaju na skolu, prax (aj mimo skolstva), skúsenosti... skus si poztiet zakladne poruchy, ktoré sa vyskytuju: vsetky "dys-ky" (dyslexia, dysgrafia, dyskalkulia....), asperger, ADHD a podobne. Aby si mala predstavu co to aspon je. Oni ta uz potom usmernia podla potreby ziaka/ziakov. Nemusíš mat len jedneho ziaka, mozes kolovat medzi viacerými...
Dobrý deň. Môžem vedieť plat v čistom pre pedag.asistenta? Ďakujem
@gabi000 nástupný je okolo 580 v čistom
Ahoj, zvycajne sa pytaju na pedagogicku prax a zrejme hladaju asistenta pre konkretne dieta napr.sluchovo postihnute alebo adhd a pytaju sa na konkretne skusenosti.