Ako pracovať v takomto prostredí?

23. jún 2024

2 mesiace pracujem v jednej firme. Práca je taká, že prichystavame tovar zákazníkom, firmám. Chystáme tak, že máme nejaký papier a na tom papieri je napísané aký materiál to je, koľko kusov ide, koľko je na sklade, atď. Sú väčšie kusy materiálu, sú menšie kusy.
Keď som nastúpil, chcel som sa naučiť pracovať s tými papiermi aby som sa do toho dostal čím skorej, snažil som sa naučiť to. Je nás 2 skupinky. V jednej skupine sme 5 v druhej tiež 5 pracovnikov. V mojej skupine je jeden arogantný, hnusný, nevychovane decko, ktorý má ženu a aj deti má a nechápem ako taký môžu mať ženu alebo deti.
Pýtam sa ho veci čomu nerozumiem alebo čo mi není jasné. On mi povie mám na to je..., nedá sa na to pozerať ako pracujem. Alebo mal som príležitosť pracovať podľa tých papierov, a vytrhol mi z rúk, že sa na to nemôže pozerať, mám na to je... mám ísť domov.
Robí si so mňa srandu, že ktorý tu pracovali niektorí odisli (vyhodili ich vraj), pili, nechovali sa dobre, tak mňa tak volá ako sa menovali oni. Ja hovorím nevolam sa tak ja mam svoje meno. Že tak skončím ako oni zachviľu.
Ja mu tiež vraciam čo mi on rozpráva ja mu to dávam naspäť a jemu sa to nepáči samozrejme. Fukam si nos a pýta sa ma co mi je ci som chorý; hovorím mám alergiu že na čo, vravím na teba. Strašne je namyslený, veľa si myslí o sebe chlapec. Že do akej školy som chodil na SŠ a na ZŠ, či rozumiem po slovensky atď.
Potom sa ma pýta tento arogantný že či mi robí zle druhý kolega, hovorím ty mi robíš zle. Že keď sa mi nepáči môžem ísť k druhej skupine. Že ako rýchlo som prišiel tak rýchlo aj odídem. Že keď som sa narodil mali ma nechať umrieť, takých ľudí aký som ja môže je... Ja sa bránim a ze s kým tak rozprávam hovorím s tebou. Ja sa ho nebojím.
Minule niečo rozprával tento a vedúci že mi dajú druhú šancu lebo vedúci sa velice pýta tohto arogantneho že ako pracujem atď. Hovorím na co šancu? Niečo son zle spravil? A smial sa. Minule sa rozprával s vedúcim že 2 mesiace a neviem čo že sa uvidi. Co sa uvidí? Chodím do práce, snažím sa, nerobím nič zlé tam.
Sa mi vyhráža tento kolega, že ma prepustia, hovorím prepustia prepustia. A pýtam sa ho prečo by ma prepustili? Že lebo neviem rozmýšľať. Hovorím mu somnou sa bav normálne. Hovorím mu, vymenil som 3 práce a všade som odišiel ja sám od seba nikde ma nevyhodili. Že tu nikto nechce robiť nech sa nečuduju keď sa takto chovajú k nim. Nie sme jedna partia, všetci idú proti všetkým. Nevedia sa držať ako jedna partia.
Bol som sa sťažovať vedúcemu že toto je dobrý kolektív čo ste hovorili na pohovore? Veď tu sa každý s každým háda jak pes a mačka. Ze neviem niektoré veci mi hovorí kolega a ako mam vedieť keď mi nedá priestor sa to naučiť.
Toto som nezažil na žiadnom pracovisku čo tu. Ako riešiť takýto problém?

Ako sa dá pracovať v takomto prostredí? S nervami idem do práce s nervami odchádzam s práce. Nebaví ma stále behať meniť prácu. Mam pocit ze oni vyhodia po 3 mesiacoch.

heleninamama
23. jún 2024

To si zasa ty, čo si nezvládal prácu v tom obchode a v kuse si tu o tom písal? Každý tam bol debil, všetci boli proti Tebe a správali sa k Tebe zle, robili veľa, robili rýchlo, ty si nestíhal, nechápal pokynom, urobili ti manko...
Nie vždy je chyba v tých druhých.

autor
23. jún 2024

@heleninamama ja som chápal a chápem pokynom. Aj vo mne je chyba nehovorím ale takéto správanie si vyprosim..

viestta
23. jún 2024

Ked si take spravanie vyprosis, tak to mas riesit s konkretnym clovekom, pripadne s vasim sefom. Stazovat sa na MK ti nepomoze. Stazovanie na MK z teba nespravi zamestnanca mesiaca, ale ani z toho hulvata nespravime slusnaka, lebo ty nie si schopny si zjednat poriadok. Ked ta opakovane vyhadzuju v skusobnej dobe nebude chyba ani u zamestnavatelov, ani u kolegov. To bude chyba niekde uplne inde.

autor
23. jún 2024

@viestta ja som riešil s tým kolegom aj vedúcim nerieši to vedúci.
Kto písal ze ma vyhadzujú? Ja som sám odišiel. Písal som ze kde som všade pracoval ma nevyhodili ale odišiel som dobrovoľne

viestta
23. jún 2024

Jaj, takze ty sam odchadzas, lebo nezvladas naroky na pracu ale vinni su vsetci ini len nie ty. Este horsie...

autor
23. jún 2024

@viestta neodchadzam. Ja svoju prácu mám rád. Nie len ja mam problém s tým kolegom ale ešte 2 kolegovia takže tak. A odchádzajú oni preč kvôli nemu aby si vedela.

autor
23. jún 2024

@viestta písal som to, že kde som pracoval odišiel som sám dobrovoľne, nevyhodili ma nikde.

luccija
23. jún 2024

Kto ťa mal zaučiť?tak asi mu ides na nervy, keď sa po 2 m pýtas neviem akú máš prácu a či si už mal pracovať samostatne.Daj sa preložiť do druhej skupiny

autor
23. jún 2024

@luccija mal ma zaucat ten nervózny kolega agresívny. Ja sa práveže nič jeho nepýtam lebo on kričí so všetkými. Mal by som pracovať samostatne ale ešte jeden nový došiel a nedovolí nám pracovať samostatne..aj vedúci hovorí kolegovi nervakovi nech nechá na mňa alebo na druhého nového nech mi to robíme. Ale on nechce dovoliť lebo všetko rýchlo rýchlo. Potom že stresujem moc čuduje sa?
Nedá sa preložiť do druhej skupiny lebo tu potrebujú človeka v jednej skupine

tiika
23. jún 2024

Pozri, keďže už pracuješ, si dospelý. Ako by si chcel, aby v takej veci konal niekto iný? Rozprával si sa s kolegom i nadriadeným. Zatiaľ sa zdá, že veci sa veľmi nezmenili. Čo by sa dalo ešte urobit? Skus sa trošičku akoby odosobniť, vidieť veci z nadhľadu, trochu menej zapájať do riešenia svoje pocity, morálne hodnotenia, odsúdenia (to je všetko to, co ti nepomáha a oddaluje ta od normálneho triezveho postoja), radšej si zachovať pokoj a chladnú hlavu. Skus porozmýšlať, ako by si to chcel sam v ideálnom prípade riešiť?

autor
24. jún 2024

@tiika rozpráva za mojim chrbtom vedúcemu že nemám záujem o prácu, a ostatný kolegovia vidia že mám snahu ze viem všetko ale neviem tak rýchlo pracovať jak tí ktorý sú tam dlhé roky.
Čo by sa dalo urobiť? No stačil by zmeniť prístup k nám novým ľuďom aby sme sa toho naučili veľa. Ten kolega ma očividne nechce tam a rozpráva také veci že zdohni, vyhodia ta, ze mi nepredlzia zmluvu. Nechcem hľadať prácu zas, ale ako sa dá pracovať v takomto prostredí keď ta neustále niekto straší a vyhráža sa ti.
Ja som pokojný az dokým nerype do mňa. Takže mám byť ticho keď do mňa rype? Nemám sa brániť?
Riešiť neviem ako by sa dalo, vôbec neviem. Vedúci potom pinda že nič nevieme nepýtame sa kolegu keď sa pýtame kolegu nemá nás to zaujímať kričí, hulaka po nás. Nedá sa takto pracovať.
Ja som si povedal ze sam od seba neodidem stadeto. Pekný plat dostávam, keď tak nech ma vyhodia. Nikde ma nevyhodili v žiadnom zamestnaní, takže tak.

dariaaa
24. jún 2024

Skus ho proste len ignorovať.Cokolvek povie,hraj to na"hluchý a nemý ".Každá akcia sprevádza reakciu.Ked od teba nedostane odpoved,po case ho to prestane bavit.Nevsimaj si ho,neodpovedaj,rob si len čo máš.

tiika
24. jún 2024

Takze tam chceš zostat pracovať, naučiť sa robiť svoju prácu dobre, akurát ti vadí, akým spôsobom sa kolega, ktorí vás ma zaucit vyjadruje. Tiež sa ti nepáči, čo o tebe rozpráva, keď tam nie si. Vedúcemu prekáža, ak niečo neviete a neovládate.

Čiže kvôli tomu, aby si tam mohol zostat, sa potrebuješ a aj chceš tu prácu zaucit. To môže dotyčný kolega (i keď hučí) alebo i niekto iný?
Porozmyslaj, čo môžeš preto urobit ty sam… nie kolega či vedúci.
Porozmyslaj, prečo kolega hučí? Považuje vase zaucanie za niečo, čo musí robiť navyše? Predstavuje si, že rýchlejšie pochopíte, čo máte robiť? Chce, aby ste pridali v rýchlosti inak je nervózny, ma pocit, že potom nestíhate?….?

autor
24. jún 2024

@tiika jeho nebaví nás zaucat. To je to, že on priveľa informácií dá naraz a chce aby sme to ovládali hneď ale veľa toho je.
Stíhame všetko, on ma takú povahu proste.
Nechcem odísť stadeto lebo mam dobru prácu a pekne si zarobím