Ako požiadať o zvýšenie platu?

15. jún 2022

ahojte, uz bude 5 rokov ako pracujem v jednej zahranicnej firme a chcela by som poziadat o zvysenie platu. Po prvom aj druhom roku nebol problem so zvysenim platu a odvtedy nic.
Mate nejake napady ako spravne poziadat sefa o zvysenie?

irusa
15. jún 2022

napísať žiadosť ???

viestta
15. jún 2022

Normálne ísť za ním a pohovoriť si o tom. Nemáte ročne hodnotenia? Tam je ten správny moment vyjadriť sa aj k platu.

autor
15. jún 2022

@viestta nemame praveze ziadne take ako rocne hodnotenia

beata_k
15. jún 2022

Ono treba aj nejake argumenty pre zvysenie platu. To nie len zaklopat na dvere sefa, ze chces vyssi plat. V niecom sa posnaz a potom ziadaj.

irusa
15. jún 2022

ako neviem aký máš teraz plat a čo všetko robíš...no vzhľadom k inflácií myslím, že nie je problém požiadať o zvýšenie, keď tri roky máš rovnaký plat...nežiadaš im to vyhovuje

slovenka753
15. jún 2022

Normálne chod za šéfom a požiadaj ho ci ti neprehodnotia plat. Urob si pred tým prieskum aké platy sú na obdobnej pozici. Podľa mňa je fajn keď máš konkrétnu predstavu co by si chcela a ci to nie je prestrelene. Pripadne ak robíš na nejakých projektoch a pod je podľa mňa vhodné sa ozvať po nejakom úspešnom finiši. Určite by som si pripravila aj nejaké seba hodnotenie aby si vedela zdôvodniť to zvýšenie... Napr nárast agendy, efektivity a pod.

h2
15. jún 2022

Treba využiť nejakú vhodnú príležitosť. Napríklad, keď od teba chcú niečo naviac, alebo keď ukončíš nejakú väčšiu prácu, prípadne keď vyjadria s tebou spokojnosť. Ak žiadna taká situácia nenastane, tak požiadať o stretnutie s vedením kvôli platu, dobre sa na to pripraviť (napísať si na papier, kedy a o koľko ti naposledy zvýšili, aké úspechy si odvtedy dosiahla atď.).

pribinak
15. jún 2022

Neviem kde pracuješ a aká je tvoja pracovná pozícia, ale ak máš niečo v kompetencii čo iný nie, alebo si mala niečo extra, alebo si bola líder nejakého projektov alebo sa dvihli mzdy iným kolegom, tak chod za šéfom

Musíš mat nejaký argument že prečo áno, nestačí že kedysi ti dvihli než všetkého a teraz dlho nič

slapina
15. jún 2022

O tom som už čítala, že jednoducho treba ísť za šéfom a povedať mu alebo teda porozprávať sa s ním že by si chcela zvýšiť plat a samozrejme uviesť aj dôvody prečo : viac roboty máš, väčšia zodpovednosť napríklad, dobre odvedená práca atď.

zmrzlinka2021
15. jún 2022

Dať si face to face meeting so šéfom a proste to na neho vybaliť, vrátane predstáv a odovodniť to.
Cize odprezentovať tvoj prínos pre spoločnosť počas 5 rokov, tvoje výsledky, k čomu si TY prispela, čo si vyriešila, proste uspechy a dať konkrétnu číselnú požiadavku, napr. moja predstava je zvýšenie mzdy o 350 EUR, keďže....

anjelicek26
15. jún 2022

Poziadat sefa o osobne hodnotenie a potom rozhovor... pripravit si spravne argumenty - viac kompetencii, vacsia zodpovednost je asi ten najlepsi argument... prave v zahranicnych firmach su tie kazdorocne (u nas kazdych 6 mesiacov) ohodnotenia uplne bezne.

humajnicek
15. jún 2022

Niekedy žiaľ nepomôže nič zo spomínaného, keď je lepšie pre niektorých zamestnávateľov miesto toho aby o niečo zvýšili plat spoľahlivému zamestnancovi ho radšej vyhodia a zamestnajú nového za menej.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz