Ahojte,musim dat 2rocnu dcerku do jasli a ja sa zamestnat,ktore mesacne stoja 300€,pocula som,že stat tuto sumu z casti preplaca.Viete mi niekto poradit aky postup mam zvolit a ci to tak aj naozaj je?
Ano vyberies si to co sa Ti viacej oplati v Tvojom pripade prispevok na jasle ktore TI stat preplati do vysky 300 euro ale uz nedostanes rodicak. Ale aj tak je to super lebo jaslicky budes mat tym padom zadarmo.
stat preplaca oprávnené naklady do výšky rodicovskeho prispevku a tenje cca 165 eur, je jedno, kolko jasle stoja. Preplati iba to. Ma sa to menit, len treba sledovat kedy sa planuje ucinnost novely, ktora by zaviedla slubovaných 300 e.
Moj syn chodil do jasli (mestskych) a platili sme cca 230 e mesacne.
su ale jasle, ktore su pri skolke a tie su lacnejsie 😉
od 2 r. zoberu dieta aj do skolky, len to je uz skolka...
mňa by zaujímalo, či tým, ktorým deti chodia už teraz do jaslí,od nového roku budú preplácať 300 eur
no presne nad tym rozmýšlam aj ja, že by sme dali adel do jaslí od nového roku, kedže od noveho roku by sa mi znížil rodičovsky prispevok (po dvoch rokoch sa každej mamičke zníži z nejakych teraz čo mam 257 eur na nejakých 164 eur tuším) tak by sa mi asi viac oplatilo dať ju do súkromných jaslí, dostávať príspevok na jasle, aj ked to pokryje zhruba len polovicu a ísť spať do práce, tak je to asi najvýhodnejšie nie, 🙂 ja už som z toho mental 🙂
a ak by sa schavila novela že štat bude prispievať tých 300 tak bol by ten prispevok pre každu maminku 300 eur alebo len DO výšky 300 ale vypočítané zo spoločných príjmov oboch rodičov???čiže by mohol byť kludne aj len 100 eur?
ja mam dve deti, moja mama uz ma zivnostensky list, a je ochotna starat sa mi o deti ak pojdem do prace. ale nemam v tom celkom jasno. musim robit 8 hod denne, a na riadny prac pomer, a stat mi aj tak preplati len strazenie na jedno dieta?
vobec tomu nerozumiem ak mozte niekto mi to vysvetlit alebo hodit niaky link kd eje clanok alebo nieco podobne
ahojte viete niekto nieco nove ako to je teraz s tym prispevkom? som slobodna matka a chcem dat dieta do jasliciek buduci rok...to uz bude mat maly dva roky.....
dakujem
Ja neviem
ja by som sa chcela spytať či to prepláca štát len pracujúcim matkám alebo sa tam zohľadňuje keď chodí matka do školy na denné štúdium, a vlasne socialku aj vsetko sa jej ráta ako študentke?
ano stat preplaca nejakych 164 eur,a podla noveho bude preplacat 300eur..ale podla toho noveh zakona ak som to dobre pochopila...a asi to bolo aj po starom ...musis sio to pozadat na UPSVARE buduzohladnovat podla prijmu pracujucej zeny a jej manzela...a pokial viem mozes poberat len jednoa to bud rodicak alebo ten prispevok na jasle...teda ak to ja spravne chapem...takze neviem ci sa ti to oplati