Ako platovo postupovať?

4. aug 2024

Ahojte, zaujimalo by ma od skusenejsich ake su idealne platove "skoky". Som 3 roky po vs a presla som od 1100 v cistom cez 1300 a teraz v novej praci v ktorej som rok 1500 v cistom. Caka ma prehodnocovanie platu tak rozmyslam, ze idealne by bolo zas to zvysit o aspon 150-200 v cistom. Od kolegov mam vsak info, ze realnych je mozno 50-100. Beriem ze sa tie zvysenia musia niekedy spomalit, ale vsetko zdrazuje. Z prace nechcem v najblizsom case odist lebo inde by som asi nedostala viac. Myslite ze je lepsie sa teda pripadne zmierit s tou mozno 100 navyse?

buberova
4. aug 2024

To asi to nemôže skokovo rásť každý rok o 200€ donekonečna.. bola by som ok aj so 100€

trgypadl
4. aug 2024

Ahoj ,neviem ake mas zameranie,ale za 3 roky sa posunut z 1100 na 1500 je celkom slusne,mozno mas trosku nerealne ocakavania,ale ako pisem vela zavisi od toho kde pracujes a aky odbor,ake vzdelanie mas ukoncene

milanemila
4. aug 2024

V prvom rade sa nikdy neriesi plat “v cistom” v debate so zamestnavatelom. Na to, ze si 3 roky po VS nemas uplne zly plat. Ja by som si po tom roku od nastupu (predpokladam, ze ti budu predlzovat zmluvu na dobu neurcitu) vypytala tak 10-15% podla toho ako by som bola spokojna s tym nastupnym platom. Taka mala poznamka do buducna, snaz sa vzdy z platu vytrieskat co najviac uz pri nastupe, vtedy je zamestnavatel vacsinou ochotnejsi ako ked si pytas vyrazne zvysovania neskor.
Ak si vo svojej praci dobra, mas nadstandardne hodnotenia, tak sa neuspokoj s malom, ale netreba to ani prehnat. Pockaj este 1-2 roky a pozeraj s po seniornejsej pozicii, lebo iba tak sa vyraznejsie platovo posunies. Kym si mlada a bezdetna, hladaj si pracu, kde mas moznost rastu.

autor
4. aug 2024

Studovala som odbor na filoz. fakulte, teda skor teoreticky, pracujem vsak v inom odbore.
Jasne, to so zamestnavatelom budem riesit sumy v hrubom, to len tu pre lepsiu predstavu som dala v cistom. Ja uz zmluvu na dobu neurcitu mam, mozno to bola chyba ze pri nastupe som nenavrhovala vyrazne vyssiu sumu ako ponukali (aj ked som mozno mohla).

harrisson
4. aug 2024

Nam zvyšujú cca o 100e v hrubom raz za 2-3roky. Oblasť elektrotechniky a it.

andrejkap123
4. aug 2024

No bohuzial v jednej praci sa zvysuju platy len minimalne. Ja som mala skok o 100% ale velkym stastim len tak ze som zmenila prácu. Cize ak chces velmi skokovo rast tak v jednej firme to je podla mna nerealne 🙂 ….

melanta
4. aug 2024

Je potrebné, aby si napísala, akú pozíciu robíš. Ak bežnú administratívu, tak ten postup za 3 roky je veľmi dobrý a aj ďalšie zvýšenie o 100 eur by som vnímala ako veľmi dobré. Ak robíš odbornú pozíciu, ktorá nie je úplne easy a si v nej už senior, tak môžeš žiadať aj o viac ako 200 eur.