Ako oznámiť odchod z práce po pár dňoch?

14. máj 2024

Ahojte, ako by ste oznámili odchod po pár dňoch v novej práci? Bola som presvedčená, že ma to bude bavit, kolektív, atmosféra je fajn. Teraz pochybujem o všetkom. Viem, že skôr či neskôr ma cely ten ich systém bude ubíjať, frustrovaná a ja by som tak rada dávala zo seba to najlepšie.
Podľa mna je asi lepšie odísť skôr, nech neinvestujú zbytocne čas do človeka, ktorý im tam napokon nevydrží a nech hľadajú kohosi iného. Čo si myslite vy?
Novú prácu ešte nemám istú, no ani problém s financiami.

ingridpisarova
14. máj 2024

Jednoducho odchádzam, nemusíš nič vysvetľovať v skúšobnej dobe Zažila som niekoľkokrát v bývalej práci

autor
14. máj 2024

@ingridpisarova áno, máš pravdu, da sa i tak. Mne to však asi nesedi takto bez slova.

maxalla
14. máj 2024

Z pohladu zamestnavatela - bodaj by takychto zamestnancov bolo viac, ktori ked vedia, ze chcu odist, komunikuju to hned a necakaju do posledneho dna skusobnej doby. Z pohladu zamestnanca je asi rozumnejsie si najprv najprv najst pracu a potom PP ukoncit (mozes aj bez udania dovodu). Nech uz to urobis akokolvek, myslim, ze taky zlaty standard je komunikovat to v klude, bez zbytocnych emocii, podakovat za prilezitost a snazit sa nespalit za sebou mosty.

ckocka
14. máj 2024

Po pár dňoch si určite zamestnávatelovi natoľko neprirástla k srdcu, že by potreboval vedieť tvoje dôvody pretože inak nebude spokojne spávať. Vybav to jednoducho, účelne a rýchlo, to ocení najviac.

tetapetra
14. máj 2024

Raz som mala "kolegyňu", ktorá šla na wc a už sa nevrátila🤣. Legenda vraví,že je tam doteraz 🤣

nafka0483
14. máj 2024

Nadriadenemu povedz, ze si sa rozhodla PP v skusobnej dobe ukoncit, odovzdaj pisomne oznamenie o skonceni PP (nevhaj si potvrdit kopiu), odovzdaj zverene veci (napr kluc od skrinky, pocitac, telefon, auto...), rozluc sa a chod.

llucy_m
14. máj 2024

Ja som napríklad skončila po mesiaci. Skúsila som to v jednej poisťovni. Dala som tomu mesiac, ale bolo mi to celé prosti srsti.
Nadriadenej som zavolala (nestretávala som sa s ňou denne), že citím, že to nie je robota pre mňa a nedokáže ľuďom ponúknuť to, čo oni odomňa očakávajú. Napísala som si výpoveď, odoslala som to na personálne oddelenie a nemuseli míňať € na ďalšie moje školenia …

chrobak7
14. máj 2024

V podstate stačí len ústne oznámiť, že končíš v skúšobnej dobe. Ale lepšie je napísať krátky list, trebárs aj s jednou vetou, že týmto si dovoľuješ zamestnávateľovi oznámiť, že ukončuješ pracovný pomer v skúšobnej dobe ku dňu ......., aby to mali písomne a neboli pochybnosti. List stačí dať nadriadenému alebo na personálne oddelenie.

13uzivatelka11
14. máj 2024

Ja by som povedala ze končím a ak by potrebovali, tak by si ešte pár týždňov vydržala, kým si nájdu náhradu za teba. V rámci skúšobnej doby. Ale po pár dňoch možno aj nájdu hneď, oslovia inú kandidátku z nedávneho pohovoru.

13uzivatelka11
14. máj 2024

@13uzivatelka11 ak to teda nie je pozícia, kde by viac času strávili tým, že ťa ešte tých pár týždňov zbytočne zaucaju.

lakebabe
14. máj 2024

@tetapetra my sme mali v korporáte jednu co išla prvý deň na obed a odvtedy ju nikto nevidel 😄 už je to 13 rokov 😄

emma2782
14. máj 2024

Ja keď som nastúpila, chodili somnou pomaly aj na záchod. Vraj by som nebola prvá ani posledná, ktorá "len skočí na obed, záchod, do auta.." a viac sa nevráti 😃 vytlač si papier o skončení PP v skúšobnej dobe, jedno im daj, druhé si daj podpísať. Nie je to nutné, ale aby to malo ako takú formalitu. Ak ich bude zaujímať dôvod, jednoducho im povedz, že si sa v tej práci nenašla a nie je to to, čo by si chcela robiť. Podľa mňa ak nemáš lepšie na práci, kľudne sa aj dohodnite, že ostaneš do určitého dátumu, nech majú čas si nájsť niekoho za teba, ak teda vychádzate dobre.

tetapetra
14. máj 2024

@lakebabe asi ešte obeduje 🤣

lakebabe
14. máj 2024

@tetapetra 😂 môže byť

hefo
14. máj 2024

@emma2782 Tak to musela byť ozaj "práca snov"... 🤐

autor
14. máj 2024

@maxalla
@ckocka
@llucy_m
@emma2782
Baby, ďakujem vám za rozumne, vecne rady. 🙏Áno, takto nejako jednoducho, otvorene, slušne bez emocii to chcem sformulovať. 😉
V podstate som teraz na dohode, až od júna som mala nastúpiť na TPP (v tomto mi vyšli v ústrety oni). Aj by som tam ostala dokym by potrebovali. No presne si myslím, že do toho zaucania by investovali viac času než by mali zo mna osohu.
Asi je celkovo problém tam niekoho udržať. Každý deň som citila take pohľady a otázky typu, či sa mi tam chcelo ísť..

@tetapetra
@lakebabe
@emma2782
Tak toto je už fakt brutál 🤣 😂Rehocem sa doteraz 😁👍

espeo
14. máj 2024

@tetapetra jedna baba, čo bola u nás, zase dala výpoveď v skúšobnej po pár dňoch sefke na záchode, teda pri umyvadle

tetapetra
14. máj 2024

@espeo tak dnes vyhrávaš 👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 to je iná káva 🤣

lakebabe
14. máj 2024

@espeo škoda ze jej to do kabínky nezakricala 😂

llucy_m
14. máj 2024

Viete ako dala výpoveď mne moja podriadená?
V pondelok som prišla do roboty a na stole bola výpoveď a k nej na papieriku že : V pondelok (nechala mi to tam v sobotu) nastupujem do inej roboty, kľúče ti prinesiem.
Podotýkam, že už nebola v skúšobnej dobe, výpovednú lehotu mala mesiac alebo sme sa mohli dohodnúť na nejakom termíne.
Telefón mi zdvihla na tretí pokus a ešte mi drzo povedala, že ona už nepríde, mám jej tam dať teda dovolenku ☝️