Ako odôvodniť odchod z práce?

lukas8888
29. júl 2019

Ahojte nechcem to tu moc rozpitvávať tak sa budem snažiť byt stručný...
V skratke našiel som si dobru prácu na úrovni ale rozhododol som sa že pôjdem na výšku takže končím.
Už dopredu som vedel keď ma prijali že pôjdem na výšku ale samozrejme že som im to nevravel (išiel som tam len koli tomu aby som nabral prax a v tom odbore chcem v budúcnosti pokračovať).
Za chvíľku mi konci skúšobná doba (viem že oficiálne nemusím nikomu svoj dôvod oznamovať že prečo končím ale všetci vieme že to tak nefunguje :D niečo mu musím povedať).
Potrebujem poradiť nejaký rozumný dôvod prečo odchazmam (nemôžem mu povedať že končím koli tomu že idem na vš a tiež mu zas nechcem povedať že ma práca nenaplnala, nechcem aby to bral tak že som to nezvládol lebo keď skončím vs chcem pracovať v tom odbore. )
Máte prosím nekto nejaké tipy?

evittam
29. júl 2019

@lukas8888 V skúšobnej dobe mozes ukoncit PP kedykoľvek bez udania dovodu. Ako aj po skúšobnej dobe. Nič nemusis zamestnávateľovi vysvetľovať. Preco by to tak nefungovalo?

arcticcode
29. júl 2019

@lukas8888 jaaaj, ty si este bazant. Napis list, ze na zaklade paragrafu bla bla (na nete najdes vzor) rusis pracovny pomer v skusobnej dobe. Nie je co dodat, bodka koniec. A hovori sa, ze sa to patri oznamit tri dni dopredu, ale ak rovno povies, ze zajtra neprides, nic ti nemozu

simonahra
29. júl 2019

ty sa nemáš prečo niekomu spovedať, že prečo a myslím, že je lepšie neudať dôvod ako klamať a niečo si vymýšľať, načo aj?? veď daj to písomne a vec vybavená ;)

floren
29. júl 2019

Povedz, že daný odbor ta zaujal a na základe toho si chceš zvýšiť vzdelanie a v budúcnosti sa tomu naďalej venovať

lula313
29. júl 2019

@lukas8888 ja chapem tuto tvoju situaciu, sama som ju zažila. Normálne som šéfovi vysvetlila, že priorita je pre mna VS a pochopil to. Je len koniec júla, na konci septembra začína semester, tak sa s ním dohodni, že dovtedy mozes pracovať a zaucis nasledovníka. Takto si aj zarobíš, nadobudnes prax a zachováš sa seriozne

eliska13
29. júl 2019

@lukas8888 povedala by som pravdu, že si si uvedomil, že ak chces byť v obore dobrý potrebuješ VŠ ..a, keď nie teraz tak nikdy.

eliska13
29. júl 2019

@arcticcode tak, ale asi je so šéfom denne v kontakte a bude chciet nejaké vysvetlenie

lukas8888
autor
29. júl 2019

@eliska13 áno presne tak so šéfom som denno-denne v kontakte a budem mu niečo musieť povedať len nechcem vyzerať ako nevďačná svina keď mu poviem že idem na vs lebo som rad že som sa tam vôbec dostal :/

arcticcode
29. júl 2019

@eliska13 to ti kto nabalachal? Na slovensku ma vysoka skola zmysel ak ides na mudr. Vsetko ostatne je strata casu. Vlastna skusenost.

monikamiskonatalka
29. júl 2019

@lukas8888 najlepsie je povedat PRAVDU ako to je. Vies si seba predstavit ako mu hovoris nieco vymyslene, len aby si vyzeraj v jeho ociach nejak....

fokuska
29. júl 2019

@arcticcode Vlastna skusenost? Ty si vychodil vsetky univerzity a vysoke skoly a vsetky zamestnania, cize vies, ze ma zmysel len ak ide o lekara?

anulllka
29. júl 2019

@lukas8888 nevysvetluj. Ukonci pp paragrafom a vela stastia pocas studia😊 ver mi, ze zamestnavatelov hlava neboli, ked prepustaju ludi pocas skusobnej doby. Ale na to prides casom.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
queen_mary
29. júl 2019

@arcticcode moja vs nebola strata casu 😋 ziadna VS nie je, pokial je student ambiciozny a sikovny 😋

blumie
29. júl 2019

@lukas8888 v skusobnej dobe vobec nemusis ukoncovat pomer pisomne, staci ked sefovi povies, ze koncis. Dokonca, ze uz zajtra neprides aj ked tie 3 dni aspon by som dala ako znak slusnosti. A tiez si myslim, ze dovod "Idem na VS" je jeden z najlepsich, lebo ho nezradzas pre inu firmu. Byt sefom, tak to beriem uplne v poriadku. Ja som nastupovala do prace estesom VS nemala ukoncenu, chybal mi semester a statnice a keby to nezvladam a odidem tak viem, ze sef by to pochopil. Aj ked to je uz ina situacia.

simca06022011
29. júl 2019

@lukas8888 normalne by som sa podakovala za šancu a povedala, že som sa rozhodla ďalej študovať a teda už nenastúpim od... . Prípadne ak by potrebovali výpomoc rada brigadnicky pomôžem, keď mi to bude časovo vychádzať 😁

evittam
29. júl 2019

@lukas8888 Nemusis mu vôbec nic vysvetľovať nech si v akomkoľvek kontakte. To stačí pochopit.
@eliska13

marylinmary
30. júl 2019

Vysvetlovat mu nemusis nic, ale ak sa rozidete teraz dobre, tak mozes to mat do buducna aj ako take zadne vratka. Takze by som mu otvorene povedala ako sa veci maju, co planujem a podobne a sama by som mu navrhla, ze ak bude potrebovat pomoc som tu pre neho 😉

arcticcode
30. júl 2019

@taskataska Poznám plnú riť vysokoškolákov, čo o 6€/h môžu snívať... u nás v lidlu napr. slečna Judr. a dokladá tovar za sedem kila mesačne. Veterinarka robí na pošte, letecky inžinier u nás v terajšej robote zapája kábliky

lulu1812
30. júl 2019

Mal by si povedat pravdu. Proste si im velmi vdacnyvza prilezitost ktoru si u nich dostal ale nasiel si si miesto kde chces pracovat...ideal povedat cim skor aby sa vedeli zariadit