Ako odmietnuť prácu?

kiwikooo
25. júl 2024

Ahojte,

dostala som dve pracovné ponuky s 2 týždňovým rozdieľom. Prvá pracovná ponuka je v korporáte, druhá v malom tíme malej firmy- Keďže som mala "zálusk" na pracovnú ponuku, v malej, rozrástajúcej sa firme, no nemala som ešte spätnú väzbu a istotu, že mna vezmú, z pohľadu istoty som prijala prvú pracovnú v korporáte. Medzičasom však, mi ponúkli prácu aj na druhom pracovisku, kde by som chcela pracovať.
Nástup mám naplánovaný na začiatok mesiaca, potrebujem však kontaktovať koropát, kde ma prijali najprv s tým, že nakoniec nenastupim. Zmluvu podpísanú nemám.
Ako by som podľa vás mala postupovať?
Boli ste už niekto v takejto situácii?

Ďakujem!

thirstymonk
25. júl 2024

@kiwikooo Normálne, tej personalistke, čo s tebou komunikuje zavoláš, alebo napíšeš e-mail, že si zmenila názor a na pracovnú pozíciu nenastúpiš. Oni majú určite za teba náhradu.

snehulienka639
25. júl 2024

@kiwikooo Napises mail, zodvihnes telefon a zavolas a oznamis, ze sa ti naskytla ina pracovna prilezitost, ktora ti viacej vyhovuje, tak tu ich odmietas. Pripadne nie si povinna ani uviest dovod, preco nenastupis.

michaela329
25. júl 2024

To sa stalo aj môjmu mužovi 😃 Normálne sa zastavil u pána, s ktorým robil pohovor, poďakoval a povedal, že nenastúpi - čím skôr, tým lepšie.

kiwikooo
autor
25. júl 2024

ste super! ďakujem

miminka91
25. júl 2024

@kiwikooo ked nechces komunikovat napis mail vyhnes sa zbytocnym otazkam 😀

tykat
25. júl 2024

@kiwikooo
Na férovku - Dobrý deň prajem, rozhodla som sa prijať inú pracovnú ponuku, ďakujem za porozumenie.
Zadné dvierka - Dobrý deň prajem, bohužial nemôžem nastúpiť od 1.8. ale až od 1.9., dalo by sa to prosím akceptovať? Ak áno super, za mesiac skúšobky zistíš čo a ako v rozrastajúcej sa firme a či radšej nepôjdeš do korporátu. Ak nie tak nie, poďakuješ a teda, že prácu nemôžeš prijať.

zuzkaaa11
25. júl 2024

@kiwikooo zavolajte ze sa ospravedlnujete ale ze sa vam naskytla lepsia pracovna ponuka ktora prisla prednedavnom ze bohuzial nenastupite a nech si uz oni robia co chcu netrapte sa tym.