Ako o tom komunikovať na pohovore?

23. júl 2024

Je celkom bežná otázka typu 'prečo ste dali výpoveď?' resp. 'prečo uvažujete nad zmenou?'.
Ako profesionálne odkomunikovať to, že sa mi nepáči riešiť veci večer v posteli (lebo akurát si zmysleli, že to na zajtra ráno potrebujú - ak to nespravím tak sa vyhrážajú výpoveďou). Nebaví ma denno denne všetko robiť "brr" aby sme všetko mali hneď teraz v tomto momente na 100%. Reálne v práci ledva viem ísť na záchod. Nebaví ma denno denne za VŠETKO počúvať len negatíva a žiadnu pochvaľu. Pritom viem, že svoju prácu robím dobre, keďže s bývalou šéfkou neboli žiadne problémy.
Už nechcem chodiť do práce so stresom čo bude zase.
Zároveň nechcem vyznieť ako niekto, kto nevie/nechce spraviť niečo do plusu. Nemám s tým problém vrámci normy, nie denno denne ako samozrejmosť. Mám rada výzvy a nemám problém pracovať pod stresom avšak tiež odtiaľ-potiaľ, nie každý boží deň kŕče v bruchu.
Chápete, aby som odpovedala úprimne ale nepôsobila ako niekto, kto nechce pracovať, nezvláda záťaž.

bublinka1426
23. júl 2024

treba vediet co nechces. napriklad niekto preferuje, odrobi si a ide domov, a nemusi premyslat nad pracou este aj doma. resp. aby ju doma este otravovali.
zavisi, co hladas dalej.

ak nemas chut doma riesit veci, treba si podla toho najst pracu, odrobis a ides domov. kde uz doma nic riesit nemusis.

autor
23. júl 2024

@bublinka1426 nemám problém riešiť veci i "mimo pracovného času". Ale štýlom, že viem toto musím dokončiť napríklad tak ostanem dlhšie. Nie, že mi o 20:00 zavolajú aby som na zajtra 7:00 spravila toto tamto hento. Aj toto by bolo okej, ak by sa to stalo len v krízových situáciách, no v aktuálnej práci je to bežné..

mane01
23. júl 2024

Work life balance… by som povedala ze hladam

anavianavi
23. júl 2024

povedala by som, ze som sa nestotoznila s firemnu kulturou, ktora nerespektovala osobne volno (uviedla by som priklady, ked ta opakovane vytiahli z postele, z dovolenky, atd), podporovala neumerny natlak a vyhrazanie sa vypovedou, este pred tym ako si sa k ulohe vobec vyjadrila, opisala by som to v maximalne 2 rozvitych vetach a viac sa k tomu nevyjadrovala, aby to nevyznelo, ze zo seba robis obet, alebo kydas na predosleho zamestnavatela. stucne objektivne zhodnot firemnu kulturu.

pbra40
23. júl 2024

Chyba mi v praci priestor na vzdelavanie / osobny rast ... dosiahla som bodu, kedy ma praca bavila, avsak nenaplnala....

mikadooo
23. júl 2024

Povedala by som asi takto: "hmm, aby som bola diplomatická - nebola som spokojná s nepreplácanými, vopred neoznamovanými a kedykoľvek nariaďovanými pracovnými úlohami, ktoré som mala vykonávať ihneď. Čiže nielen počas pracovnej doby, ale častokrát bežne aj v rámci svojho voľného času, napríklad večer, cez víkendy, vo sviatok, a podobne. Napriek tomu, že znenie mojej pracovnej zmluvy hovorilo o bežnej 8-hodinovej práci, mala som v podstate pohotovosť 24/7, akurát neplatenú. Aj keď som svoju nespokojnosť komunikovala s vedením, zo strany manažmentu sa prístup nezmenil."

barborachors
24. júl 2024

@mikadooo toto je pravdivé az úprimne no obavam sa ze toto hr vyhodnotí ako prílišnú kritiku ex zamestnávateľa, ze az príliš je kritická. Ale môže byt ze polovica hr na pohovore jej to odobri a druha polovica to bude brať negatívne. Každopádne nie je to zla rada len by som ju doplnila este o to keby pridala aj nejake pozitívum nech to hr nepochopí ako príliš velku kritiku.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hefo
24. júl 2024

"u predošlého zamestnávateľa panoval nesúlad medzi dohodnutým a očakávaným rozsahom pracovného času a dostupnosti zamestnanca"

Ak by potenciálnemu novému zamestnávateľovi aj takto všeobecne podaný dôvod vadil, znamená to pravdepodobne, že aj u nich to majú podobne, a teda sa tam netreba tlačiť.

milos81
24. júl 2024

Skús niečo ako toto: Sľuby predchádzajúceho zamestnávateľa sa nenaplnili a rovnako ako si ctím čas v práci, je pre mňa dôležitý aj čas s rodinou, tento nesúlad sa nepodarilo odstrániť ani po konzultáciách s vedením a v kombinácii s nízkym finančným ohodnotením som sa rozhodla zmeniť pracovné prostredie.

milos81
24. júl 2024

@hefo áno, väčšinou ale netreba nič vysvetľovať, stačí povedať jednoducho že dôvodom bolo nízke finančné ohodnotenie, nikto to nebude skúmať

anavianavi
24. júl 2024

@esterr_ka ja som za objektivnost. vsetci, co zijeme na zemi vieme, ze existuju aj neferovi ludia, aj neadekvatne prostredie. ak sa tak deje, treba to objektivne pomenovat. na pohovore nie viac ako 2 vetami. na dalsie otazky strucne objektivne odpovedat a ukoncit. viac k tomu nemam co povedat. to by malo stacit

dancingqueen321
24. júl 2024

Odpoved: napr. nestotoznujem sa s firemnou kulturou a dalej byt ticho (lebo nikdy nevies, ci aj oni takto nefunguju, dopredu by ti to aj tak nepovedali, len recenzie pozriet alebo linkedin a spytat sa niekoho ak si trufas vyzvedat).

betulinka1
24. júl 2024

Mala som pocit, ze potrebujem pre rozvoj nieco ine, nieco lepsie, kde by som mohla ponuknut svoje schopnosti a podporit tim u ineho zamestnavatela.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
purple_wolf
25. júl 2024

mozes povedat jednoducho ze "nie je tom nic take, len potrebujem zmenu" samozrejme zalezi od toho ako slho tam robit