Ako nebrať prácu až tak osobne? Mám prácu, kde celý systém moc nefunguje a veľa vecí ma vie rozčúliť alebo si viem zobrať nejaký konflikt veľmi osobne. Ako sa od toho odosobniť aby som si tú energiu neprenášala domov? V práci sa toho za deň deje veľa, často aj zlého nad čím sa mi rozum aj pozastavuje a vie ma to trápiť aj niekoľko hodín potom.
Po práci uplne vypnúť - zamestnať myseľ niečím iným, zmysluplnejšim, veselšim. Proste prísť do prace, odrobiť si, ísť domov a mať svoj krajší a lepší svet. Veď je to len práca - a práca vždy bola, je aj bude.
Ako by povedal kolega...,,Kukni na výplatnú pásku"...😃
Ja ta chapem, tiez som mala to iste. Zalezi ale asi aj na podmienkach v praci… nie len to, ci sa ta nejaky konkretny konflikt dotkol, napr ci mas aspon dobreho sefa, par spolupracovnikov, s ktorymi vychadzas dobre, alebo ci vobec praca ako taka ta bavi… mne nepomohlo nic, som proste ten typ, ze bud je vsetko tiptop bez problemov spravene, alebo som mrzuta a vedi mi, ze veci nie su idealne ako ocakavam, ze furt je volalo… v urcitom momente pracovneho zivota som si povedala, ze sa proste nebudem drat na cudziu rit, ze platia za tu napln prace, co mam v zmluve a ine bez obojstranne vyhodneho dodatku nerobim. Bodka.
.
Pracuješ v zdravotníctve, alebo so starými, chorými, postihnutými? Tam jedine nájsť si mimo práce činnosti, ktoré ti dodajú energiu. Človek nie je stroj, je logické, ak sa ho také situácie dotýkajú. Takže možno šport, tanec, maľovanie. Alebo niečo v tomto zmysle.
Ak je to práca o inom a problém sú konfliktní ľudia a kolegovia, moja rada je odísť. Nerobila by som s ľuďmi, ktorí majú na mňa takýto vplyv