Ako nastúpiť do práce?

16. jún 2024

Pekny den prajem, vedel by mi niekto odborne poradit? V auguste mi konci rodicovska dovolenka a zistila som, ze som tehotna. Vzhladom na prve rizikove a druhe MA, toto je taktiez rizikove tehotenstvo. Viem, ze do augusta sa este moze cokolvek stat, ale v juli potrebujem informovat zamestnavatela, ci sa vratim po rodicovskej dovolenke. A teraz otazka, co je pre mna aj zamestnavatela lepsie? Nemam potrebu si znizovat matersku ani jemu robit naklady naviac. Viem ist rovno po rodicovskej na pn? Budem ju mat platenu? Alebo si mam vybrat dovolenku a tak pn? Alebo mam vybrat dovolenku, nastupit a tak pn? Podmienkou navratu je vycerpanie dovolenky, nasledne musim absolvovat nanovo treningy, neviem nakolko v tom case budem mat stale “svoju” mzdu alebo bude najprv upravena. Akakolvek rada ma potesi, dakujem pekne.

lilinka88
16. jún 2024

Na PN môžeš nastúpiť aj nasledujúci deň po RD, platená bude. Ak nastúpia takto a budeš PN už do konca tohto roka, materská sa bude počítať z pravdepodobného vymeriavacieho základu, ktorý uvedie zamestnávateľ.
Ak vyčerpaná dovolenku alebo niečo odpracujes, materská sa bude počítať z týchto VZ

autor
17. jún 2024

Dakujem pekne, takze potrebujem zistit, aky by som mala plat ak by som povedzme na dva mesiace nastupila, ak by bol nizsi, tak sa mi oplati ist rovno z RD.