Ahojte...chcem sa poinformovať...Ak chcem dať výpoved v práci a pracovný pomer trvá na dobu určitu,ale už nie som v skušobnej dobe,treba napísať aj dovody + paragraf,alebo nie...a môžem žiadať aj o okamžité ukončenie,alebo musí byť dodržaná lehota 2 mesiace...dakujem za info
a musím dať aj paragraf???....a ako jednoducho by mala znieť tá žiadosť...dakujeeeeem
musis dat paragraf § 67 a nemusis uviest dovod
ako zamestnanec mozes dat vypoved aj bez udania dovodu (a to aj v pripade, ze pracovny pomer je dojednany na urcitu dobu), a ziaden "§" tam pisat nemusis. a urcite to nepis ako "ziadost", normalne to oznac ako vypoved.
okamzite skoncit pracovny pomer nemozes, ak nie je dany niektory z dovodov podla § 69.
pokial chces skoncit hned, radim ti skor skusit skoncenie pracovneho pomeru dohodou so zamestnavatelom ku konkretnemu dnu..ale ak nebude suhlasit, jedina moznost je vypoved, a dvojmesacnej vypovednej dobe sa nevyhnes. ked zamestnavatelovi dorucis vypoved tento mesiac, vypovedna doba zacne plynut 1. februara a uplynie 31. marca. ale to asi vies..
zmluvu mam na dobu určitu,ale až do 8.10.2011.a to je ešte daleko...čiže,ak chcem výpoved okamžite,taku ju musím napísať ako dohodu(ak s nou bude zamestnávatel suhlasiť),v opačnom prípade mi bude trvať výpovedná doba 2.mesiace...ale ak sa mi naskytla dobrá robota a ja nemôžem tolko čakať,čo s tým??ako to mám riešiť???
@motiilik, ved vacsinou sa dohodnut da..skus. teoreticky, ak by si mala este dovolenku, mozes ju vycerpat pocas vypovednej doby-v tom pripade by tu ju terajsi zamestnavatel preplatil a zatial by si uz mohla robit u noveho. ale aj tak ti to zrejme nepokryje cele dva mesiace..
no este sa to da riesit aj tak, ze u terajsieho zamestnavatela das vypoved a uz neprides, pojdes k novemu. ale urobis si zle meno a pokial takymto konanim sposobis nejaku skodu, mohol by ta zalovat o jej nahradu. v lepsom pripade by s tebou skoncil pracovny pomer okamzite, pocas vypovednej doby. ale potom musis pocitat s tym, ze si bude robit problemy, akoze ta napr. neodhlasi v poistovni alebo ti neda potrebne papiere.
motiilik,
§67 je vypoved zo strany zamestnanca
ak naozaj chces skoncit v case, kt je skor ako 31.3,2011, pootm by ste sa mali dohodnut a skoncit prac.pomer dohodou § 60
novy zamestnavatel by mal pocitat, ze dobry clovek pracuje a nebude hned volny, takze by mohol aj pockat, resp. najst kompromis
t
@klincek v ktorej novele zakonnika prace to zrusili????
@kaktusik007 v ziadnej, lebo to ani neexistovalo, pokial si pamatam.
zmluva na dobu urcitu zamestnancovi negarantuje vobec nic, ma z nej vyhodu len zamestnavatel (ze ta po ulynuti dohodnuteho casu moze aj bez existencie dovodov podla § 63 poslat kadelahsie). to, ze mas zmluvu na dobu urcitu, neznamena, ze nemozes dostat vypoved skor-mozes, ak zamestnavatel opravnene uplatni niektory dovod podla § 63 a dodrzi aj dalsie nalezitosti vypovede. a v takom pripade ti riadne uplynie vypovedna doba, pocas kt normalne dostanes mzdu, a ak splnas podmienky podla § 76, patri ti este aj odstupne. ale inak uz nemas narok na nic viac.
@klincek tak to tam potom stale je, ked to nezrusili 😉 a mylis sa ty 🙂)) - viem to, pretoze sa ma to bytostne dotykalo, mala som zmluvy na dobu urcitu... najdes si to tam sama alebo si mam sadnut pre zmenu aj k zakonniku prace???? 😀 😀 😀 😝
@kaktusik007
😨 inak ani ja som o ničom takom nepočula, čo si písala v poslednej vete 24.1. o 21.27
nič také som v ZP nevidela. Podla mna aj počas doby určitej možno skončiť PP presne takými istými spôsobmi ako pri dobe určitej a za takých istých podmienok (pred uplynutím doby určitej). Neviem, na základe čoho si toto myslíš.
@gapa na zaklade nasej kolektivnej zmluvy, co sme mali.... uz som zistila ze tam to bolo... 😖
tak sorry ze som zila v tom ze je to v ZP... 😖
@kaktusik007
aha, to je výhoda väčších firiem 🙂 (som pozerala tvoje výtvory, paráááda 🙂 )
dakujem všetkým...ešte by som sa chcela opýtať,ako sa má napísať výpoved zo strany zamestnenca výpoved dohodou...dakujem
neexistuje výpoveď dohodou, je len dohoda o ukončení prac. pomeru, kde sa dohodne zamestnávateľ a zamestnanec
ak chces ty, tak - ak sa nedohodnes so zamestnavatelom na odideni "dohodou" k nejakemu konkretnemu datumu, tak potom ano, musi byt dodrzana lehota 2 mesiace
ty dovod vypovede davat nemusis
ak by chceli dat vypoved oni tebe - mozu, ale --- kedze mas zmluvu na dobu urcitu, tak ti prinalezi plat az do toho terminu, ktory mas v zmluve 😉 - to len tak, aby si vedela, keby cosi 🙂 lne pre info 🙂