Ako napísať vhodný životopis?

lega35
28. okt 2024

Dobry den, mate niekto osvedčenú radu ako napisať dobre životopis?
ja som už poslala tolko ...že až a skoro nikto mi neodpisuje. Mam 45 rokov a vysoku skolu a mam pocit že som už asi pre vsetkých stara. 🙂))
asi ano, ...ale co tí este za mnou? ved este budeme dlho pracovat.
Fakt neviem ze kde robim chybu.... ak ma niekto dobru radu a skúsenosti, napiste, budem vdacna

buberova
28. okt 2024

Na aké pozície sa hlásiš? Píšeš aj motivačné listy?

lega35
autor
28. okt 2024

pozície su rozne, napriklad predajca rezidenčných projektov. niekedy len napisem motivacny list - ak to vyzaduju

buberova
28. okt 2024

Myslím že na takéto "na úrovni" pozície by som stále napísala motivačný list 🙂 mne sa to osvedčilo

zic
28. okt 2024

daj do google "modern CV" a ked si pozries obrazky, tak tak zhruba by som robil zivotopis

lega35
autor
28. okt 2024

ok, dik moc

crazy_cat_lady
28. okt 2024

odporucam napriklad canvu, tam si vies vybrat template a upravit si ho podla seba. a samozrejme CV/motivacny list potom prisposobit aj danej pozicii 🙂

lega35
autor
28. okt 2024

@crazy_cat_lady dakujem moc

lega35
autor
28. okt 2024

@crazy_cat_lady a ake to ma vyhody ? --pouzit canvu?
lebo myslim ze moj zivotopis zhruba takto vyzera, len to nemam takto podfarbene,
ale to asi nebude chyba, ci?

crazy_cat_lady
28. okt 2024

tak vyhoda je za mna ta vizualna stranka, ale kedze pises, ze tvoje CV vyzera zhruba rovnako 🙂 tak potom mozno len pozriet nejake odporucania ohladom stylizacie viet, co tam uviest atd.. 🙂

tinalia
28. okt 2024

Životopis by sa mal pisat viac menej na danu poziciu na aku sa hlasis. To znamena, vyhodit odtial ostatne nepodstatne zamestnania, ktore s poziciou nesuvisia. Ludia robia casto chybu, ze maju jeden vseobecny CV a ten posielaju na rozne pracovne pozicie, co si nie su ani podobne. To mi hovorila znama co robi vyberove kola na novych zamestnancov do firmy.