Dnes mi volali z prace, ze mam pisomne oznamit prechod z materskej dovolenky na rodicovsku...Viete mi niekto poradit, ako ma asi to oznamenie vyzerat? Dakujem
to sa musí oznamovať??? 😕 ja som ani pri synovi ani pri dcére nič také nerobila a zamestnávateľ to ani nežiadal....
fidka79 a nechápem prečo máš potrebu urážať, veď sa normálne opýtala? nie každý musí vedieť všetko
a tiez nezabudni prilozit kopiu rodneho listu, lebo HR potrebuje zadat do systemu, kedy bude mat Tvoje dietatjo tri roky, aby vedeli, kedy sa mas vratit 😉
@barny ale ano, nahlasit prechod na RD musis, i ked je to v podstate len formalita, ale musis, nakolko HR musi nahlasit na socialnu poistovnu zmenu a preruzenie prihlasenia aj v zdravotnej poistovni...
@zuzub je to tvoja povinnost, ktora vyplyva zo zakonnika prace
§ 166 odsek 3
Žena a muž písomne oznámia zamestnávateľovi najmenej jeden mesiac vopred predpokladaný deň nástupu na materskú dovolenku a rodičovskú dovolenku, predpokladaný deň ich prerušenia, skončenia a zmeny týkajúce sa nástupu, prerušenia a skončenia materskej dovolenky a rodičovskej dovolenky.
Vôbec nie je samozrejmé, že žena po materskej nastúpi plynule na rodičovskú. Kludne sa totiž môže vrátiť do práce. Takže asi preto sa zamestnávatel zaujímal. Napr. mňa sa pri odovzdaní oznámenia o tehotenstve hneď pýtali na MD a RD. Že ako to plánujem.
No ja som to vobec neoznamovala .a fidka79 tvoje inteligentne odpovede stoja za to. Fakt by som na tvojom mieste pouvazovala ze kto je negramotny. Prestan urazat !
Precitajte si zakonnik prace!
Meno a priezvisko (zamestnankyne)
Ulica číslo
PSČ Obec
V ......................, dňa ......................
Vec
Žiadosť o poskytnutie rodičovskej dovolenky
Vážená pani/pán,
v súlade s §166 ods. 2 Zákonníka práce Vás žiadam o poskytnutie rodičovskej dovolenky na prehĺbenie starostlivosti o moje maloleté dieťa (meno a priezvisko dieťaťa) narodené dňa (dátum narodenia dieťaťa). Rodičovskú dovolenku žiadam poskytnúť od ..... do ...... .
V prílohe listu Vám zasielam fotokópiu rodného listu dieťaťa.
Zároveň si Vás dovoľujem informovať, že prípadné zmeny Vám včas oznámim.
S pozdravom
Meno a priezvisko (zamestnankyne)
podpis
Príloha
Fotokópia rodného listu dieťaťa
@liz_lemon @redhairgirl @sashulla a ked som o to nepoziadala a az teraz mi to sefka povedala ze som ju mala poziadat pred mesiacom (co mi materska konci 7.2.2015) co to pre mna znamena?? A ake nasledky ona moze vyvodit z toho?? Lebo ja sice prechadzam na rodicovsku ale dostavam vypoved lwbo firma sa rusi...
fidka 79, pre tvoju informáciu, ja som na MD druhým rokom a nespomíňam si, že by niektorá mamička na Md sedela tri roky...niekedy máš aj problém si naozaj sadnúť... a tvoje "negramotnosť" , prepáč svečí o tvojej gramotnosti, zrejme nieje dostatočne vysoká a kiežby si bola zamestnávateľom, čo vyhadzuje, no tvojím správaním akurát tak papiere do koša. Ukázala si, že niekaždý jeochotný druhému pomôcť a keď nemáš záujem, tak sem ani prosím nepíš. Z tvojej odpovede sa toho veľa nedozvieme
prosim vas kto mi poradi oynamenie zamestnavatelovi na rodicovsku dovolenku. sa tam ma uviest datum nastupu a datum skoncenia ma byt kedy? ked mala bude mat pol roka ci aky datum??? dakujem vam
@krykatoveja RD ti konci ked bude mat 3roky. a to je aj datum ukoncenia RD
Ahoj baby potrebujem poradit ake papiere potrebujem ked prechdzam s materskej na rodicovsky 🙂 dakujem
Na sociálke ti dajú papiere,len tam musíš ísť v deň ukončenia materskej a potom ísť hneď na úrad práce sociálnych veci a rodiny, výpises papiere priamo tam a hotovo
Moje oznamenie vyzeralo takto. Hore hlavicka moja adresa,pod tym adresa zamestnavatela, kde a kedy pisane. Vec: oznamenie o nastúpení na rodicovsku dovolenku. ja dole podpisana..., narodena... oznamujem svojmu zamestnavatelovi..., ze dnom ... mi konci materska dovolenka a od (nasledujuci den) nastupujem na rodicovsku dovolenku. podpis. takto to za mna napisali na personalnom, len som to bola podpisat.