Ahojte maminy, verím, že mi poradíte. Od roku 2009 mam pracovnú zmluvu na dobu neurčitú, medzitým sktm stihla 2 materské a následne RD. V auguste mi konci RD, do práce sa vrátiť nemôžem, nevyhovujúca pracovná doba :( ako ks podľa vás najvýhodnejšie ukončiť pracovný pomer?? Poslať výpoveď normálne s 2mesacnou výpovednou lehotou, dohodnúť sa s nimi na dohode, zaslať im, že žiadam o návrat do prace (pravdepodobne mi dajú výpoveď, aktuálne nie je voľne mi miesto)
@ave17 je tu vela diskusii o maximalnej podpore - prejdi si ich. Baby znale problematiky tam radia.
Ešte som počula že zvyknú sa ženy po skončení pracovného pomeru dávať na PN. Neviem čo je natom pravdy. A až potom cerpu podporu
@ave17 tak aby si mala max.podporu - treba Dohodu o ukončení PP a čerpanie deň dovolenka a ostatnú dovolenku preplatiť....ale treba si to prerátať, lebo ak by ti dal výpoveď zamestnávateľ - tiež dostaneš podporu ale dostaneš aj odstupné....asi by som zavolala zamestnávateľovi kedy sa "chcem vrátiť" a či bude mať pre mňa voľné miesto a podľa toho sa rozhodla ....lebo ak nie, tak pravdepodobne ti sám ponúkne Dohodu ale s odstupným....Ak dáš dáš Dohodu o skonč. PP ty, tak prídeš o odstupné....
Presne ako píše @mogaa. Nedávajte výpoveď, ak viete že zamestnávateľ nemá pre vás miesto. Počkajte na jeho vyjadrenie - pravdepodobne návrh na dohodu o skončení PP a potom dostanete aj odstupné. Presne v rovnakej situácii som bola minulý rok, vedela som že zamestn nemá pre mňa miesto, napriek tomu som sa nahlásila že chcem nastúpiť. Podpísala som dohodu o skončení - tam je o 1 mesiac navyše odstupné ako pri výpovedi z nadbytočnosti. Vybrala som 2 dní dovolenky, zvyšok 25 dni som si nechala preplatiť. Následne som sa nahlásila na ÚP, samozrejme nárok na Max podporu, vďaka koronakrize ju poberám už 9ty mesiac 🙂
Ahojte,ak sa môžem pripnúť do diskusie, ja pracujem od 11.3.2019, od marca som bola s dcérou na ocr, od júna začala chodiť do škôlky, na to mi zamestnávateľ oznámil že nemá pre mňa prácu a chce ukončiť PP dohodou s tým že jún mi zaplatí 80% lebo som doma a dá mi kvázi odstupné ktoré nazval odmenou vo výške 2 hrubých platov. Je to ok?
A ako je to s dvojmesačnú výpovednou dobou? To sa počas nej vycerpe tá dovolenka?
@mogaa ahoj prosím ťa, prepáč, že otravujem, radila si mi v tejto téme, tak sa ta ešte spýtam, ak budeš ochotna poradiť. PP mi trvá od roku 2009, od roku 2012-2015 a od augusta 2017- augusta 2020 som bola na MD, následne RD. Budem mať vôbec nárok na podporu?? To ako získať maximálnu už viem, len teda, keď som to mala takto prerušované, ci vôbec budem mat nárok. Pekne ďakujem za odpoveď.
@ave17 pokračujem ďalej.. Naozaj neviem, čo by bolo najlepšie z hľadiska následnej podpory, čerpať dovolenku, dat výpoveď, nechať si preplatiť dovolenku, papierovo nastúpiť, ale čerpať dovolenku, mam nejakých 20 dní, baby prosím vás, ako to najlepšie vymyslieť?? Ďakujem veľmi pekne