Ahojte zienky.chcela by som poradit.kukam inzeraty asi vsade a ziadna normalna praca len sami poistovaci a pod ☹ Hladam si pracu na jednu smenu kedze mam dcerku skolkarku ale bohuzial nedari sa.je to tazke.neviete poradit nejake zamestnanie okr.Martin.
nic v zlom baby ale ...hladam si pracu.... a ja hladam milionara
Ake mate vzdelanie, prax, co viete ponuknut...??? Podla toho si hladam pracu,ci? Zato na konovi kazda by chcela byt manazerka s prac dobou od 10-14, platom aspom 1500e a ma ukoncene ledva stredoskolske vzdelanie, vodicak nema jazyky nevie...
@jasha77 Ahoj. Pozri si vsetky inter. stranky ako su profesia, najdipracu, pozripracu, zaregistruj sa tam a nechaj si posielat volne pracovne miesta. Nic nepokazis, ani ked si vytvoris zivotopis a osobne ho odnesies do firiem, organizacii alebo predajni, kde by si mala zaujem pracovat. Odmietnutie ta nemoze odradit 😉 tych bude vela. Ale bojovat musime. doba je tazka ale verim, ze ked sa budes snazit, nieco sa urcite objavi 🙂 drzim palce!
Ukoncenu skolu mam maturitu aj vyucny.nechcem byt manazerka ani plat 1500eu.uz som pracu mala v oblasti financnictvana zivnost kopec certifikatov a nic z toho.momentalne robim na dohodu v rychlom obcerstveni za almuznu ale aspon nieco.a aj na ten vodicak treba peniaze ale z tejto almuzny si nan nikdy nenasetrim preto aspon o trochu lepsiu pracu hladam.a preco na jednu smenu?neviem kde by som si nechala dieta ci same doma ked chlap mi robi na 3smeny.a co sa tyka praxe kde ju maju mlady ludia nabrat ked vsade hned pozaduju prax aspon rok.treba dat sancu mladym ludom.to je moj nazor.
@eeffka vzdelanie vysokoškolské, 10rokov prax, v hľadaní práce ma vždy odsunú na vedľajšiu koľaj len preto že mám malé deti 3r a 4,5r, aj keď v prípade že by ochoreli nemusela by som byť na OČR má mi kto s nimi byť a aj v prípade že by bolo treba aj ísť k DR, noneto argument mi nikto neverí a kvoli malým deťom mám problém si nájsť prácu a 1500e nemusí byť, pred MD som mala v čistom necelých 500E a bola som spokojná
zaregistruj sa sem https://www.linkedin.com/
snaz sa dobre prezentovat, hlavne vsetky jazyky ktore ovladas, ake mas skusenosti pravcovne, staze, najidealnejsie je mat za sebou slusne zahranicne staze... a pravdaze musis sa prezentovat, ze si zodpvoedna a flexibilna osoba s ochotou ucit sa a profesne dalej rast 🙂
@eeffka jaaaaaaaaaaaj zena, zas si trafila! 😉
Vsetko som uz vyskusala aj na urade prace som evidovana zatial nic...
Ved toto asi kvoli tym detom sme stale odsunute.
@mima4 to najhoršie, školstvo
@bullinka ja n úrade ani nehladám ani nie som evidovaná a v školstve by to aj bolo zbytočné sa na úrade pýtať a vlastne takmer každé dobré zamestnanie sa ponuka ani na úrad nedostane, to lenpo známosti, práca ktorú nikto nechce či už kvoli plat. podmienkam alebo prac. času tá je vycapená všade
Inak táto doba je úplne h...o ... ak máš malé dieťa si automaticky odpísaná, ja hľadám prácu už niekoľko meiacov a všade len počúvam, že veď vy máte malé dieťa a čo ak zasa otehotniete atď ... už som z toho zúfalá ... som vyštudovaná právnička, dva roky som pracovala v súkromnej firme a robila som interného audítora, ovládam dva jazyky a šoférujem ako drak ... a čo z toho, porodila som si ďalšieho platcu daní a vďaka tomu som rizikový zamestnanec ... aj keď nechápem kto je viac zodpovednejší ako matka, ktorá sa 24 hodín denne stará o dieťa, kto vie robiť viac vecí na raz ako matka, ktorá musí variť, prať, upratať, nakúpiť atď a to všetko s malý špuntom za zadkom, ??? Ale toto si nik neuvedomuje a nik si mamičky neváži, je to chyba celého systému ... škoda nadávať !!!!
@mima4 tu len po známosti, riaditelia si medzi sebou posävjú a doporučujú ludí a ja kedže som po MD ma momentálne nemá ktorý zamestnávateľ doporučiť ked aj je nejaké výberové konanie tak už dávno majú vybrabneho, len potrebujú zopár hlupákov čo prídu a podpíšu účasť na výberovom konaní
@bullinka ešte som na RD mesiac takže štát
čo sa týka práce šla by som aj mimo školstvo ale je zarážajúce napr hľadajú to do kantelárie jedna automobilka a chcú aktívne slovom aj písmom AJ, NA a Fr J a pritom viem že samotný majitel nevie ani jeden alebo priemyselný park tu do výroby a chúc dva cudzie jazyky, načo je komiu pri stroji aktívna komunikácia v dvoch jazykoch čo sa bude zo strojom pri páse rozprávať? Pritom viem že ked priemselný park otvárali tak brajlo hocikoho j do kancelárií a žiaden cudzí jazyk nechceli
@mirip je to take zle? ved praca ucitelky je popri detoch idealna... ucitelky treba v kazdom regione... nedrzali ti miesto, ked si odchadzala na matersku? ved skola nie je firma, ucitelky sa vedia v pripade ocr pozastupovat, ci to uz dnes aj tu zamestnavatelia vidia tak tragicky? a praca je 98 % na jednu smenu...
@hori
dnes uz ani v skolstve nie je socik 😉 kamoska tiez takto uvazovala a nejeden riaditel/ka jej pvoedala, ze ci si mysli, ze na skole maju zamestnanych ludi " na zastupovanie". Na zastupovanie pri castych OCR/PN musis mat v organizacii prezamestnanost... a zbytocne financne zdroje.. Kazdy dnes uvazuje, ako vyjst a nemoze si dovolit zamestnavat ludi "naviac", aby zastupovali inych zamestnancov, ktori budu absentovat.
Myslim si ze by bolo nacase, aby tuto vec ludia pochopili.
@mima4 to ano, ja to chapem... len ked zeny nebudu mat deti, aby neprisli o pracu, tak skolok a skol sa to prvych dotkne... to je ten bludny kruh, ktore mestske skoly mozu mat este na haku, ale tie obecne to uz paradne citia, v nejednej zo socikovskych 200 ziakov zostalo leeedva 50, a to inak samozrejme nie som zastanca sociku... 😉
@hori ale to je skor dosledkom nerovnosti v delbe prace okolo domacnosti a deti medzi muzom a zenou. Keby sa muzi rovnako spolupodielali na tychto veciach, zamestnavatel by nemohol si dovolit uvazovat tak ako uvazuje, lebo aj muzi by bezne ostali na OCR, potrebovali by skor ist z prace.. takto, ako mame nastavenu slovensku mentalitu, najviac su diskriminovane zeny - moj nazor 🙂
nielen na Slovensku je to takto...my zijeme v Irsku a som na tom velmi podobne. Praca nie je a ked aj je, tak vzdy sa najde nejaky problem. Bola som na pohovore na super poziciu, ale problem bol, ze sa tam vyzadovala cesta na Slovensko na 2-4 tyzdne a aj ked som povedala, ze manzel by si zobral dovolenku a siel by s malou so mnou, tak vybrali ineho uchadzaca, bez zavazkov. Navyse MM ma sialenu pracovnu dobu, ako robotnik maka od 7 rana do 8-9-10 vecer, takze akakolvek praca mimo otvaracich hodin skolky je tiez neaktualna. Na manualne cinnosti som overqualified a na vyssie pozicie uprednostnia radsej domacich...a tak stale dookola.
@mima4 deti patria aj manzelovi, ale pokial ma jeden z paru robotu, tak sa na to berie ohlad..alebo povies drahemu, ze daj vypoved, lebo ja chcem ist do roboty?
dievčata ty čo schvaluju zakony su uplne ide nepoznaju realitu dnešneho života. chceli by, aby bolo viac deti ale matkam nevytvaraju podmienky.človek sa citi menejcený len preto, že si neni schopny najsť pracu. to je aj môj pripad ani nejde o vzdelanie, ale ide o to že všade sa pracuje na tri smeny a ked aj muž pracuje dvanasky nema kto byť s detmi. každy niečo od VAS vyžaduje ale vy sa neviete roztrhať na všetky strany. chodila som aj na tri smeny ale da sa to zvladnuť ale deti sa zlajdačili nemali dozor.,....... nad sebou a ja nad tym všetkym prehlad .proste asi naša chyba je v tom že sme uskostlive a pre naše deti chceme lepšiu buducnosť .Tak im chceme byť napomocne a stať pri nich . potom sa čuduju ked su drze, neposlušne a prospech sa im zhoršuje. toto je vysledok našej vlady nevažia si ludi a rodinu stači chodiť do prace a zistite že malo kto je ustretovy. 😖
@mima4 prepac ale toto je problem manzelov nie zamestnavatelov, ja som zamestnana, mam 2 deti a na OCRky chodi aj moj muz, aj je s detmi ked mam uzavierky, sme dvaja
tie vyhovorky zien ma dost srdia, joooj ja nemozem moj manzel nemoze byt doma.... jak nemoze? zakon je zakon
Nechce... a to je rozdiel
Dalsia vec je co ma stale udivi je ze zeny su doma po 3+3roky a potom su cele prekvapkane... VZDY sa to da nejak zariadit aby clovek nevypadol z prace, ja mam deti 2 a an materskech som bola spolu 1,5roka ( 1. 0,5r , druha 1rok, lebo som si to uz skrz prac.poziciu mohla "dovolit" )
Na RD bol aj moj muz, a prezil to a aj jeho ego, strazili babky, jasle, skolka...
a popravde mne pride vyhovaranie sa na deti take alibisticke, ked vyberam zeny k nam a opytam sa na deti ( pisu si to zeny do CV) a odpovedou mi je ustrachany pohlad a nevie kam pozriet, tak ju nevezmem nie preto ze ma deti, ale preto ze absolutne nemyslela ako sa zariadit. Ja osobne mlade a bezdetne nevolam vôbec 🙂 lebo tie sa vydaju, funky nalada a idu na MD a maju fp ci po nich zostane potopa, ja mam rada 35nicky s detmi min v skolke. Isteze deti choreju ale zariadit sa da vsetko.
@jasha77 som na tom podobne ☹