Ako najlepšie ukončiť pracovný pomer ?

sandri
15. nov 2019

Ahojte, prosím o radu najmä od mzdárok a personalistiek. Včera som sa dozvedela, že zamestnávateľ so mnou po ukončení RD nepočíta. Dohodli sme sa na ukončení pracovného pomeru k 31.12.2019 (ešte som nič nepodpísala, dohodli sme sa len ústne). RD mi končí 8.1.2020. Od 10/2018 do 10/2019 som pracovala na čiastočný úväzok pre iného zamestnávateľa. Moja otázka znie - v prípade, že si do 8.1.2020 nenájdem novú prácu, z čoho sa mi bude vypočítavať podpora v nezamestnanosti? Pomôže mi, ak ma zamestnávateľ, u ktorého idem skončiť, zamestná povedzme na 1 deň, ako tu bolo popísané? Zamestnávateľ so zamestnaním na 1 deň nemá problém, ide mi o to, či to má vôbec nejaký význam v mojom prípade.

kratucka
15. nov 2019

@sandri na podporu choď normálne od 1.1.2020, podpora sa bude rátať z toho zamestnania kde si bola na trvalý pracovný pomer, sústavne 2 roky a z hrubej mriemernej mzdy..

sandri
autor
15. nov 2019

@kratucka viem, že vo viacerých diskusiách sa tu uvádzalo, že je vhodné sa na 1 deň zamestnať, aby som mala najvyššiu podporu. Či som to zle pochopila?

evittam
15. nov 2019

@kratucka To nie je pravda. VZ pre podporu je hrubý zdanitelny príjem za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu teda v jej pripade z toho čiastočného uvazku plus dovolenky od pôvodného zamestnavatela.
@sandri
Nie nepochopila si to zle ale tebe to moc nepomoze. Nakolko si mala ten čiastočny úväzok, ktory bol predpokladam na nie moc vysoku mzdu.

sandri
autor
15. nov 2019

@evittam no toho som sa prave obavala, ze sa to bude pocitat z toho ciastocneho uvazku ☹ kurnik, clovek sa snazi si nieco zarobit, lebo z tej almuzny co je rodicak sa to neda a stat sa mu takto podakuje ☹

evittam
15. nov 2019

@sandri A cim sa ti akoze poďakuje? Konkrétne? Ved z coho odvádzas odvody z toho dostanes davku. Ci akoze co cakas?! To ze sa da nejako pomoct zakonu v určitých prípadoch to je uz ina vec.

sandri
autor
15. nov 2019

@evittam kebyze nerobim vobec nic, pocita sa mi to z platu, ktory som mala u zamestnavatela, kde teraz koncim. Kedze som bola aktivna a chcela som si privyrobit, dostanem o 50% menej...

evittam
15. nov 2019

@sandri No to ano dokonca by si si mohla zariadit aj maximalnu podporu. Ale stat s tym ma len to ze je zakon postavený pre všetkých rovnako. A ako si zariadis tak mas.

evittam
15. nov 2019

@sandri Mohla si si privyrobiť na dohodu na nepravidelny príjem a mohla si mat podporu o akej pises.😉

sandri
autor
16. nov 2019

@evittam este mi napadlo, do toho vypoctu sa zaratava aj odstupne, ktore dostanem? Teda sa mi zrata ten prijem z 1/2 uvazku + odstupne, ktore mi asi pride v januari a z toho sa mi bude vypocitavat vyska podpory?

evittam
16. nov 2019

@sandri Zo zdaniteľného príjmu z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu.