Som slobodna mamicka , s malym zijem sama. Maly ma 4 roky bude mat 5 v auguste a mame opozdeny vyvin reci, to znamena ze je na urovni 2-3 rocneho dietata. Ja som momentalne zamestnana ale robim skoro stale poobednu co mi vobec nevyhovuje lebo maly je v skolke od 7 do 17:00 a poobede ho nemam casto kde dat a nema sa mu kto dokladne venovat. Mojho zamestnavatela som ustne ziadala v maji o upravu pracovneho casu a aj napriek slubom to nevyslo a na julovu dochadzku som dostala este o 2 poobedne naviac nez mam tento mesiac, to asi ako podakovanie za stazovanie sa. Znamena jun 12 poobednych a Jul 14 poobednych. Ako to riesit ? SOm z toho zufala , z celej tejto situacie . Co ma najviac natom zaraza je , ze mlada kolegyna ktora je bezdetna ma iba 7 poobednych a ja sama s dietatom si odmakam 14. Ako napisat tu ziadost ? Treba tam pridat aj lekarsku spravu aby to malo ucinok ? Nemam problem odrobit par poobednych smien ale urcite nie 3/4 z mesacneho pracovneho casu
Ja som písala takúto žiadosť, ale chcela som len o hodinu posunúť pracovný čas. Napísala som to úplne jednoducho, že žiadam o úpravu pracovného času z dôvodu starostlivosti o dieťa do 15 rokov. Dopredu som však vedela, že mi to zamestnávateľ schváli.
Aj keď napíšeš žiadosť o úpravu, zamestnávateľ ju nemusí akceptovať. Takto dopadla kamoška. Dala si žiadosť a vyhoveli jej asi tak, že jej skrátili pracovný čas a po pol roku dostala výpoveď pre nadbytočnosť, lebo takú pracovníčku nepotrebovali.
Takže ak ti nechceli vyhovieť, keď si im to oznámila ústne, neviem, či ti pomôže priložená lekárska správa. 😒
Ahoj @kiko2807 ja budem riesit nieco podobne,mne nastupuje syn do skolky v oktobry a tiez budem ziadat o upravu prac.doby len ja som na materskej uz 6 rokov takze do prace budem uz nastupovat s tym ze potrebujem upravenu dobu....Ale urcite si napis ziadost aj s odovodnenim ze preco to potrebujes a napisala by som aj ze si slobodna matka,teda samozivitelka.
takto som pisala ja, samozrejme s dodrzanim vsetkych formalit, teda datum, podpis atd atd
Touto cestou si dovoľujem požiadať vás o úpravu pracovnej doby podľa § 164 Zákonníka práce, keďže sa starám o dieťa mladšie ako 15 rokov. Ak by to bolo možné, žiadam o vyhovenie od 1.1.2011.
Za kladné vybavenie mojej žiadosti Vám ďakujem
ahoj, aj ja som žiadala o úpravu pracovného času, ale išlo len o posunutie, aby som deti mohla ráno odviesť do MŠ...a tiež som si to najskôr dohodla s riaditeľom, takže písomná žiadosť bola len formalita...a dokonca som tam nedávala ani §...hm, ale v tvojom prípade by som sa pokúsila ešte raz dohodnúť s priamym nadriadeným, ale nie štýlom sťažovania sa...a potom, možno by som k tej žiadosti priložila aj odporúčanie od detskej lekárky...
Ahoj skus skocit na Urad prace,tam by ti mohly poradit ako postupovat.
Inak syn sa narodil z oneskorenym vyvojom,v decmbri bude mat 6r a tiez to rozpravanie nic moc,ale velmi mu pomohla skolka.Uz povie aj to co nemusi.Ale dobre ze rozprava.
Skoda ze si dala otazku a nie diskusiu by sme viac popisali takto ti tu len raz mozem napisat.