Ahojte, ako to je teraz so zapoctovym listom? Skončila som pred 3 mesiacmi v práci a nič som nedostala ani mi nič neprišlo.
mali by ti ho vystaviť automaticky po ukončení pracovného pomeru. ak ho stále nemáš, tak kontaktuj bývalého zamestnávateľa a žiadaj si ho.
Zvláštne, lebo je to veľká firma, nerozumiem prečo to nedali automaticky. Niekde som našla aj komentár, že teraz sa už nedávajú, tak som myslela že ho netreba
Vraj to už ozaj netreba, tiež som tak čítala.
@alenka7777 inak toto je zaujimave... vlani som koncila v jednej praci a tiez si nepamatam ze by so nieco ako zapoctovy list dostala... nevies nahodou preco to uz netreba? (len tak uvazujem ze ci som dostala a nepamatam si alebo som vobec nedostala uz ani ja)
Istota je gulomet 😉. Pytaj si ho. Nikdy nevies, ci ho nebudes pri uplatneni si dochodku potrebovat, ak by sa nahodou tvoj v SP z nejakeho dovodu nenasiel. Treba si ho pytat od kazdeho zamestnavatela.
je to povinnost zo zakona ( zakonnik prace §75, odst. 2), urcite ho pytaj
@katkaseiner ja som to tu v jednej diskusii zachytila, že po novom už netreba, že všetko už má pod palcom SP. Ja som si však vypýtala tiež v každej práci, človek nikdy nevie.
@alenka7777 dobre vediet, skusi sa spytat v SP.
Urcite pytaj, a dobre uloz.
Zapoctovy list sa posielala hneď po ukončení PP alebo odovzdáva posledný pracovný deň. treba kontaktovať zamestnávateľa a pýtať ho