Dievčatá,ako je to teraz s tzv. OČR-ošetrenie člena rodiny v prípade,že ochorie dieťa a musím s ním ostať doma? Mám 3 detičky -15,13 a 3 r.-mám nárok byť na tzv. OČR aj u starších dcér alebo je to nejako ohraničené vekom príp. diagnozou? a ako je to finančne? Ďakujem.
55% z denného vym.základu platí pre celých 10dní.
na očr môžeš byť napr. aj s manželom, rodičom, ak podla potvrdenia lekára je nevyhnutné ošetrovanie inou fyzickou osobou.
Neviem, či je to pri detoch nejako obmedzené, napr. tým, že potrebuje dať do očr nejaké vyjadrenie, vid viššie. LEbo niečo myslím bolo do 10rokov, aj ked v zákone o sociálnom poistení tomu uplne nerozumiem, pozri je to § 39
janina OČR môžeš čerpať myslím vekovo neobmedzene a preplatia ti 10 kalendárnych dní ak si dlhšie tak budeš na neplatenom voľne ale robia to aj tak že ju na 1 deň prerušia a vypíše sa nová a prepláca sa ak si dobre pamatám 55% z platu ale či celých 10 dní to neviem. Napr. mne sa OČR vôbec nevyplatí prichádzam o veľa peňazí ale keď treba tak maródujem dieťa mi je prednejšie jak peniaze 😉