Ako je to s výpoveďou dohodou počas rodičovskej?

wks
19. sep 2012

Dobrý deň maminy,prosím vás o pomoc,lebo nemám vo veciach úpne jasno...mám 2 deti, hned po prvej RD som si našla prácu v ktorej som pracovala od 6/2009,potom som nastúpila na MD 3/2010 a zavolali mi z personálneho(už počas RD) 6/2011 že mi rušia prac. miesto(rušilo sa),tak som podpísala a dostala som odstupné 5 platov teda 2009€ ....RD mi končí 3/2013 a samozrejme sa už obzerám po práci...mám otázku..čo ak do toho dňa prácu nezoženiem? a otázka č.2 bola som povinná po obdržaní výpovede 6/2011 sa nahlásiť na SP a ZP??? a čo ak do 3/2013 nezoženiem prácu? aké su moje povinnosti alebo aj práva....mám na mysli evidencia na UP alebo reg. na SP a ZP...čítam tu veľa príspevkov ale nejako neviem násť niečo čo sa na mňa hodí a preto prosím o radu maminy ktoré majú aktuálne Zákony "v malíčku" ďakujem veľmi pekne za odpovede

liz_lemon
19. sep 2012

az po skonceni RD sa nahlasis na UP, ak si dovtedy nenajdes pracu
povinnost voci SP a ZP zatial nemas, lebo si na RD, teda stat za teba plati zdravotne a dochodkove poistenie

lienok1
19. sep 2012

Ja som mala podobný problém...prevádzku, kde som pracovala zrušili pošas mojej RD, dostala som pekne odstupné...zamestnávateľ ma odhlásil zo ZP a ja som sa mala v ZP oznámiť zmenu-t.j.poberateľ rod.príspevku...toto som neurobila, tiež som si myslela, že je to automaticky dané, keď som na RD....po ročnom zúčtovaní v ZP mi nabehol nekresťanský nedoplatok a pekne som bežala vybavovať všetko dodatočne...t.j.zo ÚPSVAR som potrebovala potvrdenie od kedy som poberateľkou RP a do kedy, a s tým pekne do ZP....Po skončení RD som prácu nemala, zahlásila som sa na úrade práce a znova pekne do ZP s potvrdením o ukončení poberania RP a s rozhodnutím o zaradení do evidencie na ÚP....do SP nahlasovať sa povinnosť nebola...ÚP sú prepojené so SP....