Ako je to s voľnom a náhradou mzdy počas tehotenstva?

schutzangel
18. nov 2015

Baby prosim vas poradte.robim v potravinach kde sa natahujem a stresujem kazdy den.momentalne som pn ale konci mi koncom mesiaca.problem je ten,ze ma nemaju kam preradit a robotu mam namahavu kedze sa natahujem s tazkymi.moj gyn.ma nechce vypisat na pn.a chcem si vybavit volno s nahradou mzdy podla zakona.ako mam postupovat?

evittam
18. nov 2015

@no mala si založiť diskusiu a nie otázku. Takto sa dá prispieť iba raz......Pokiaľ ťa lekár nevypíše na PN - a to nechápem prečo ak más rizikovú prácu a nemala by si ju robiť....No ešte by som skúsila obvodnú či ťa nevypíše, nakoľko zamestnávateľ ti nebude platiť nejak dlhodobo volno s náhradou mzdy - viac o tom máš tu:
http://karierainfo.zoznam.sk/cl/100514/1398169/...
Podľa mňa ak gynekológovi normálne vysvetlíš akú máš prácu,tak by ťa mal vypísať, inak buď dočerpať dovolenku a potom neplatené voľno.....

jankatrnka1
18. nov 2015

Vymeniť doktora, alebo mu povedať ze keď potratis vďaka ťažkej práci ktorú si nútená vykonávať, počas na neho trestne oznámenie. A trvaj na tom aby bolo zaznamenané ze trvas na nemocenskej

sardinka335
18. nov 2015

Ze ,,nemaju ma kam preradiť,, ale to je problém tvojho zamestnavatela a nie tvoj!
Pracovne volno s nahradou mzdy? Nie je to take jednoduche. Na to máš narok len niekolko dní tak to ti vo vysledku velmi nepomoze. To ti skor zamestnavatel upravi pracovne podmienky - ...zakaze ti ťahať ťažke veci (da ti to pisomne) a budeš napr. zametať alebo sedieť v pokladni, niečo ti najdu - čiže upravia tvoje pracovne podmienky, k tomu sa najviac priklanam ze zamestnavatel spravi.
Alebo sa nechaj vypisať u obvodačky...

bajana
18. nov 2015

Zeny, mylite sa:
pokial zena nema zdravotne problemy, nie je dovod vypisat PN alebo rizikove tehotenstvo. Aku asi diagnozu by mal vymysliet lekar?
Pokial nemoze zena v tehotenstve vykonavat svoju pracu, tak "zamestnávateľ má k dispozícii niekoľko riešení situácie - od dočasnej úpravy pracovných podmienok, preradenia na inú prácu až po pracovné voľno s náhradou mzdy. Tieto riešenia však závisia od možností konkrétneho zamestnávateľa."