Ahojte, dievčatá chcem sa opýtať končí mi pracovný pomer 28.2. - dohodou po RD. Pracovala som predtým 5 rokov.
Teraz sa pôjdem nahlásiť na úrad práce, napr. budem dostavať max. podporu, o 2 mesiace si nájdem prácu, odídem z uradu a potom v skusobnej ma vyhodia.
Potom pôjdem znova na úrad. Budem dostávať nejaké peniaze, aj ked nebudem mat odrobené 2 roky ? Ak áno z čoho sa mi to bude rátať ?
Rozmýšlam či má význam sa zamestnať ked dostanem menšiu výplatu ako z úradu práce, a ešte mi hrozí riziko že ma môžu v skušobenej dobe vyhodiť.
Niekedy sa vraj dala dočerpať (nic viac neviem) , ale neviem v akej výške. Neviete ako je to teraz ? Dakujem
je taka moznost ze mozes poziadat UP o docerpanie zvysnej podpory ale to myslim musis byt evidovana na UP min. tri mesiace a tie zvysne ti preplatia aj ked sa zamestnas ale len 50 percent...
v pripade ze to tak nespravis a teba prepustia v skusobnej dobe tak sa vratis na UP a doberies normalne nespotrebovanu podporu...
ahojte ja sa chcem opytat RD a PP mi konci 27.3 2013 vo firme mam odpracovane 12 rokov takze pojdem na UP a budem poberat max.podporu,moja otazka znie ci je mozne skoncit PP o jeden mesiac skorej cize napr.28.2 2013 a ci s tym nebude mat problem zamestnavatel alebo ci potom budem mat narok na tu max.podporu dakujem
nechapem, preco koncis PP dohodou, mas v nej aspon dohodnute odstupne? lebo pri vypovedi mas narok na min 3-mesacne odstupne
pri poberani podpory 2 mesiace a po opatovnom zaevidovani, mozes dobrat tie zvysne 4 mesiace