rodicovska dovolenka mi skoncila k 30.novenbru 2012,pisala som žiadost o vratenie sa do zamestnania,no odpoved som dostala pre nedostatok miesta ma nemožu zobrat spat nemaju ma kde dat nakolko maju plny stav ☹
co mam teraz robit?ako mam postupovat dalej?dakujem
a kde si od 30.11.? Ak ti vypoved nedali, tak ti pracovny pomer stale trva. Pekne nastup do prace a dories to...Ak ta neprihlasili naspäť do poisťovní mozes mat problem.. Ak ti vypoved daju, tak nech ti ju daju s aktualnym datumom a "neodpracovane" dni nech ti preplatia, alebo si vycerpas staru dovolenku ak mas... A uplne najlepsie by bolo, ak by ti vypoved dali az zaciatkom januara, vtedy uz mas narok na vypovednu dobu aj odstupne..
v prvom rade je dôležité čo si robila týchto 11 dní, kde si akože bola. môže sa stať, že ti zamestnávateľ dal absenciu, čo je hrubé porušenie pracovnej disciplíny a môže s tebou okamžite rozviazať pracovný pomer bez nároku na odstupné.
pokiaľ chce s tebou ukončiť pracovný pomer daj si pozor aby ho neukončil §60 kedy sa môžete dohodnúť a v dohode nemusí byť napísané nič o odstupnom.
ak by chcel pracovný pomer ukončiť z dôvodu zrušenia pracovného miesta, musí o tom urobiť rozhodnutie na základe, ktorého ťa následne prepustí, aj keď z hľadiska tvojho nároku na pracovné miesto po skončení rodičovskej dovolenky by to nemalo byť dátum 30.11, ale mal by ťa v práci podržať aspoň 1 mesiac a potom prepustiť, nakoľko je to veľmi diskutabilné či neporušuje zákonník práce.
ak dostaneš výpoveď z dôvodu rušenia pracovného miesta čo je §63 tak potom dostaneš výpoveď s výpovednou dobou, podľa aktuálne platného zákonníka práce, môžeš zažiadať a dostaneš odstupné.
pri ukončení pracovného pomeru je zamestnávateľ povinný preplatiť zostatok dovolenky, treba si dať pozor, pretože nárok na dovolenku ti vzniká aj počas materskej dovolenky, čo mnohé mzdové účtovníčky netušia, ani ja som to do nedávna nevedela, ale je to tak.
na kokrétnejšiu odpoveď je potrebné upresniť situáciu.
pre teba by bolo najvýhodnejšie dostať výpoveď podľa zákonníka práce platného od 1.12013 nakoľko sa tam zlepšili podmienky pre zamestnanca pri ukončení pracovného pomeru.
mali s tebou rozviazať pracovný pomer a podľa počtu odrobených rokov by si mala mať nárok na odstupné ...