Ahojte všetci🙂 Mám menšiu dilemu a neviem sa dopracovať k odpovedi tak som sa rozhodla vám všetkým napísať🙂 Môj pracovný pomer trvá od 28.8.2012 a končí sa 30.6.2013, zmluvu mi nepredĺžili vzhľadom na to,že som počas toho otehotnela.Chcem sa teda spýtať či je možné ísť na PN ešte pred ukončením zmluvy napr.15.6.2013 a či to nejakým spôsobom nenaruší materskú.Na PN by som ostala až do tej doby kedy by sa mi nezačala vyplácať materská to znamená ešte mesiac po ukončení zmluvy. Je to možné?
😉 zivika dakujem pekne za radu🙂 len mi to nebolo jasne vsetko,takze ako vravis nebude s tym ziaden problem a neohrozi to matersku🙂dakujem este raz krasny den prajem
ale teraz ma napadla este jedna vec,takze materska sa mi bude normalne vyplacat z hrubej mzdy ktoru som mala pocas PP?ta PN sa tam uz teda neberie do uvahy?
@soky16 bola som v tej istej situacii, s tym, ze ja som dokonca na matersku nastupovala az v oktobri, tiez si ucitelka? 😉 a tak ako ti radila predo mnou, chod na pn a bud tam az kym nenastupis na matersku. Pocitat matersku ti budu z hrubej mzdy ale len v pripade, ze si odpracovala 270 dni za minule dva roky...ak to vvsak je tvoje prve zamestnanie, tak nemas narok na matersku, len rovno na rodicovsky prispevok.
julka ako to ze nebudem mat narok na matersku ked mam odpracovanych 270 dni nezalezi na tom ci tento alebo minuly rok ci? tak ako to podava socialna poistovna a rozne denniky tak som to pochopila tak ze staci mat odpracovanych tych 270 dni a hotovo,a ano je to moje prve zamestanie,predtym ked som bola v skole to boli brigady ale to sa asi nepocita.
a kolko percent sa prosim vas rata materska z platu?dakujem. 🙂
@kajustek2007 65% z denného vymeriavacieho základu
dakujem.
@julka188 to mas odkial, ze ked je to prve zamestnanie, tak nema narok na matersku? to ako zena, ktora robi, dajme tomu, 10 rokov v jednej firme a potom otehotnie, ma narok len na rodicovsky prispevok? sorry, ale to je fakt strasna blbost... @soky16 podmienku 270 dni mas splnenu (podla toho co pises, cca koncom maja, nechce sa mi to presne pocitat)...PNka ti vysku materskej neovpyvni 😉
ja som sice mala opracovane viac ale ano je to pravda PN na vysku materskej nema ziaden dopad ja som mala termin nastupu na matersku 5/4 a od 1/2 som bola na PN a matersku som dostala normalne
zivika vedela som ze to bude ako pises inak to nema zmysel🙂 dakujem este raz za rady a drzte sa vsetky 🙂
a teda ak sa hodim na marodku trebars od konca juna pred skoncenim zmluvy tak mi bude PN vyplacane normalne az do materskej(zac augusta)?nestopnu mi to toho 30.6 ked sa mi rozviaze PP?
@soky16 na PN kludne mozes ist, ale aj nemusis...ako tehotna si v ochrannej dobe 8 mesiacov po ukonceni PP, takze narok na matersku budes mat tak, ako keby si stale pracovala 😉 pokial pojdes na PN bude sa ti vyplacat do nastupu na matersku...