prosim vas chela by som sa opytat.vznika mi narok na dovolenku,ak som na materskej,rodicovskej a pritom mi trva prac.pomer?
@momoqui a vies mi povedat prosim ta aj kolko?ako to vychadza na 1rok.
ahoj, pocas MD sa ti dovolenka nekrati, takze to zalezi na tom ci mas jedno alebo dvojicky (kolko tyzdnov si na MD). Pocas RD sa ti dovolenka krati
pozri ZP od § 100 tam si vsetko vycitas
@stastnablcha dakujem ti.pozeram tie zakony,ale aj tak tomu moc nerozumiem.v auguste 2012 som nastupila na matersku,potom prechod na rodicovsku.a v decem.2014 na dalsiu matersku,teraz som ma rodicovskej.do prace by som mala nastupit v january 2018.som len chcela vediet priblizne kolko budem mat za ten cas dovolenky 🙂
Joj furu;) ale presne ti povedia na personalnom. Ak chces pre seba tak si rataj jednu dvanastinu z celej dovolenky za kazdy mesiac na Md + za prvych 100 dni rd za kazdu matersku. Neviem kolko mas rokov takze neviem narok na RD. Ak chces posli spravu rozobereme
Dovolenka ti vznika tak isto akokeby si pracovala. Odporucam ti kontaktovat personalne oddelenie, tam ti povedia najpresnejsie 🙂
Ale myslim tym matersku dovolenku nie rodicovsku pocas RD ti narok uz samourejme nevznika 🙂
@stastnablcha Dakujem 🙂
@momoqui Dakujem 🙂
@momoqui pocas RD sa dovolenka krati. cize za prvych 100 dni o jednu dvanastinu a potom za kazdych 21 dni o jednu dvanastinu.. takze za 2 mesiace dovolenka je...
@stastnablcha Počas RD nie je nárok na dovolenku. Nárok na dovolenku je len počas trvania MD.
@evittam § 109
Krátenie dovolenky
(1) Zamestnancovi, ktorý splnil podmienku odpracovania aspoň 60 dní v kalendárnom roku, za ktorý sa dovolenka poskytuje, môže zamestnávateľ krátiť dovolenku za prvých 100 zameškaných pracovných dní o jednu dvanástinu a za každých ďalších 21 zameškaných pracovných dní rovnako o jednu dvanástinu, ak v tomto kalendárnom roku nepracoval z dôvodu
b) čerpania rodičovskej dovolenky podľa § 166 ods. 2,
nehovorim ze je narok na dovolenku, ale ze sa dovolenka krati.. to je rozdiel
Samozrejme pocas materskej dovolenky ti vznika narok