Ako je platené celodenné ošetrenie pri dieťati?

tomasko9
17. dec 2015

Ahojte, prosim vas ako je platene celodenne ošetrenie pri dietati?? Mala som to vyplatene ale iba ako 1 cent, čo si myslim že je blbost, dakujem vopred.Alebo poprosim aj o paragraf kto vie kde ho 🙂 najst.

jajka257
17. dec 2015

U nas normalne, ako keby som bola v praci. Len ja nepracujem pre sukromnika.

moni244
17. dec 2015

Ved podla platu, to nie je pausalne, kolko ss dostava, daj si do googla vyska OCR a najde ti urcite to, co hladas

liz_lemon
17. dec 2015

ak sa pytas na priepustku, tak ta je platena, ako keby si pracovala, ak na OCR, tak to vyplaca Socialna poistovna, a je to 55% z priemerneho VZ

sasa1310
17. dec 2015

@moni244 ona sa nepýta na OČR, ale na celodenné ošetrenie pri dietati. Tak čítaj
@tomasko9 malo by to byť platené rovnako ako keby si bola v práci ten deň.
§ nájdeš samozrejme v zákonníku práce 311/2001 🙂

worker_falcon
17. dec 2015

Len taky detail - v inej teme pisala, ze "musi najst paragraf" - ona ho pravdepodobne neodovzdala zamestnavatelovi.
K teme celodennych paragrafov - paragrafy su na NEVYHNUTNE potrebny cas, AK nie je mozne osetrenie spravit MIMO pracovnej doby. To ponuka zamestnavatelovi obrovsky manevrovaci priestor. Btw. celodenne paragrafy dava uz maloktory doktor. Uz asi iba ti, do ktorych sa este neobul ziadny zamestnavatel ci ina kontrola. Ono sa to da lahko napisat, ale velmi tazko obhajit, ze bolo nutne celodenne vysetrenie. Nehovorim samozrejme o chirurgii a pod.
A k tomu, ci sa nedalo vysetrenie vykonat mimo pracovnej doby - staci, ak ma dany lekar jeden dlhy den v tyzdni, a zamestnavatel je v prave. Poslete na neho kontrolu? S najvacsou pravdepodobnostou najviac uskodite sami sebe a potom lekarovi.

jamabe
17. dec 2015

@worker_falcon záleží od zamestnávateľa. Môj zamestnávateľ nás na to v robote vyslovene upozornil, že je aj taká možnosť. Ale pravda je, že nerobím pre súkromníka, ktorý má zamestnancov len na zdieranie... 😝
Ja si normálne celodenné ošetrenie beriem, dal mi ho už aj pediater aj môj praktický lekár.

evittam
17. dec 2015

@jamabe Tu vôbec nejde o to pre koho pracuješ - ak je zamestnávateľ - či už súkromník alebo nie - normálny - tak máš na "paragraf" - celodenné ošetrenie normálne nárok - stačí, že lekár na priepustku napíše "celodenné ošetrenie" , môže si to zamestnanec taktiež "poistiť" dvoma pečiatkami od lekára - jedna platí na 4 hod - teda ak máš 8 hod pracovný čas tak ti stačia 2.....
@tomasko9 Pri celodennom ošetrení máš nárok na normálnu mzdu za daný deň.