Je tu nejaká mamička, ktorá sa venuje opatrovaniu detí na živnosť vo svojom dome?Ako to máte vyriešené máte vyhradenú jednu miestnosť, viac...spálňu, herňu, varíte aj deťom?trúfate si na viac detí ako minikolektiv, robíte to s kamarátkou niekym?Išli by ste do toho znova, boli problémy s úradmi, živnosťou...či ste si robili aj iné kurzy zdravotnícky, montessori iné....zvažujem to.Mam priestor, deti som už opatrovala, klienti by boli len mám pochybnosti
@womanla1 ČO POTREBUJETE PREDLOŽIŤ?
Pripravte sa na poriadne kolečko po úradoch. Na to, aby ste si mohli vytvoriť vlastnú detskú skupinu, sa potrebujte zaregistrovať sa na VÚC a predložiť množstvo dokladov.
O zápis do registra poskytovateľov sociálnych služieb musíte požiadať na príslušnom VÚC.
Budete musieť predložiť samotnú žiadosť, a v nej preukázať svoju bezúhonnosť, doložiť doklad o vzdelaní, cenník služby, údaje o finančných podmienkach s kalkuláciou nákladov, opis rozsahu a podmienok poskytovania odbornej činnosti, obslužnej činnosti alebo ďalšej činnosti, preukázať právny vzťah k priestorom (nájomnú zmluvu alebo vlastníctvo), povolenie hygieny, kolaudačné rozhodnutie a údaje o materiálnych podmienkach, v ktorých sa budete o deti starať.
VÚC si navyše vyhradilo právo prísť tieto priestory skontrolovať predtým, než sa začnete starať o deti.
Vzdelanie by ste mali mať minimálne stredné odborné v odbore vychovávateľsko – opatrovateľská činnosť, učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo alebo študijný odbor zdravotnícky asistent, alebo v príbuzných odboroch, prípadne vyššie vzdelanie. Ak máte iné vzdelanie, môžete si ho doplniť 220-hodinovým akreditovaným kurzom, ktorý si bohužiaľ musíte uhradiť.
No rozhodne varit nemozes, to by tam musela prist hygiena atd atd
@stela01 venujem sa tomu už 5 rok len chcem dať tomu formu a systém.
@arcticcode neviem ako to je preto zisťujem vo vedľajšej dedine pani opatruje na živnosť 3 dietka a vari deťom.Sama o tom na svojej stránke informuje.Ono toto opatrovanie detí je zahalené rúškom tajomstva stačí, že to bude iná forma podnikania, detská hernicka, náhrada skolky, príležitostne opatrovanie a veľa veci sa dá obísť.
@womanla1 potešia má akékoľvek informacie, problémy, ktoré môžem čakať...opatrovala som od miminka, potom už väčšie dieťatko ďalšie 3 roky....nastúpila som do práce a po zlych skúsenostiach som sa rozhodla ísť touto cestou.len sa obávam je to vlastne byť stále doma😉