Ako dosiahnuť, aby mi dali výpoveď?

17. apr 2023

Prosim o pomoc. Zažívam v praci dlhodobý bossing. Atmosféra vo firme je hrozná, viacero kolegov teraz dostalo výpoveď, resp. sa s nimi dohodli na skončení pracovneho pomeru. Všetci dostali odstupne. Teraz šéf urobil personálne zmeny o ktorých vie, že su pre mna neakceptovateľné. Proste no go. Tvrdí, že ak mi to nevyhovuje tak si mam dat vypoved a odísť sama. Ja som však tej firme obetovala veľa, vysledky som mala a aj mám vždy excelentné. No za tychto podmienok tam ostat nemozem. Mrzí ma však, že by som mala prist o to odstupné, je to dosť peňazí. Ako dosiahnuť aby mi dali rovnaku dohodu ako kolegom - s odstupným? Poraďte.

richie233
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
doriiis
17. apr 2023

Nijak....

evelyn246246
17. apr 2023

..hm ..mozno zle odvadzat pracu ? robit caste chyby ? casto marodit ? ..

suge
17. apr 2023

Tak buď chceš peniaze alebo zachovať si psychické a fyzické zdravie. Vyber si. Ono by bolo pekné mať všetko, ale nie vždy to ide.

deti95060810
17. apr 2023

dlhodobá pn?

autor
17. apr 2023

Tu ide o to, že kolegovia, ktorí nemali vysledky dostali dohodu s odstupným a mňa sa chcu zbaviť takto lacno? 😢

richie233
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslik81
17. apr 2023

tak prestan mat aj ty vysledky .. zacni marodit , nerob nadcasy a ani nic navyse ..

autor
17. apr 2023

@richie233 vypoved nie, ale dohodu s odstupným áno.

melanta
17. apr 2023

Ale ty neprídeš o žiadne odstupné. Teba vyhodiť nechcú, takže na žiadne odstupné nemáš nárok. Ak chceš odísť z vlastnej iniciatívy, tak to nie je že to budú mať lacné. Prečo by mali platiť odstupné za to, že ty chceš odísť?

autor
17. apr 2023

@melanta Oni to urobili tak, že nastavili situaciu tak, že jednoducho je to pre mna neskceptovatelné a neviem takto fungovať ani mesiac.

panelacikova
17. apr 2023

ak chceš v tej práci skončiť, pretože ťa vyčerpáva, tiež by som volila dlhodobú PN (psychické vyhorenie). pomaróduj pol roka, potom mesiac-dva porob, zase pomaróduj.... a raz k tomu dôjde. minimálne ti ponúknu dohodu s odstupným. ak teda máš možnosť riešiť svoj zdravotný stav s psychiatrom...

autor
17. apr 2023

@panelacikova to, že ma to vyčerpáva je jedna vec. Druhá vec je, že momentalne nastavenie je pre mňa nesplniteľné.

melanta
17. apr 2023

Ak urobili také veľké zmeny, že ti zmenili pozíciu či náplň práce, tam si musela podpísať súhlas. Takže nejak mi nejde do hlavy, čo urobili, že nemôžeš tam pracovať ani mesiac.

melanta
17. apr 2023

Skús byť konkrétnejšia, ak chceš naozaj odborne poradiť.

autor
17. apr 2023

@melanta náplň prace ani pozíciu nezmenili. Prácu, ktorú predtým robili štyria kolegovia dali robiť mne samej. No a mojim priamym nadriadeným sa pred pár dňami stal kolega, ktorý ma sexuálne obťažoval. Už to množstvo práce je nesplniteľné a navyse mám mať nad sebou človeka, ktoreho sa bojim 😢

sinnovea1
17. apr 2023

@melanta a prečo by mala podposovať súhlas so zmenami? poznám niečo obdobné, šéf "presadil" známu do inej kancelárie, kde jej zrazu šéfuje kolegyňa, ktor7 nik nevie vystáť a len rozbroje robí..známa je už psychicky na dne, no tiež nevie, ako z toho von..robotu robí na 100%, robotu ovláda profesne o dosť lepšie, než vedúca, no tá odísť nechce, šéf ju nevyhodí, lebo ho drží v šachu a známa tam trpí iba teda ..práca ju baví, robí tam už dlho, ostatní kolegovia sú fajn..a novú prácu hľadať nechce, pretože toto má bez dochádzania, dobrý plat, len teda tá jedna ich tam nonstop "terorizuje"😳

maxalla
17. apr 2023

Riesenie je, ale nemam pocit, zeby si bola ten typ, ktory by zvladol robit obstrukcie, tak to sem ani nejdem pisat. Na tvojom mieste ozeliem odstupne a najdem si inu pracu. Bojovat je sice spravodlivejsie, moze byt aj ucinne, ale tebe to na psychickej pohode neprida. Sexualne obtazovanie nahlas, ak si tak este neurobila.
Sef ti nemoze sam od seba zmenit pracovnu napln. Rob len to, co mas v pracovnej zmluve.

iwesska
17. apr 2023

Tak,oni vedia,ze si s tebou mozu robit co chcu a ty budes nadalej podavat excelentne vysledky a tisko suchat nohami,lebo sama vypoved dat nechces. Robis si to cele sama. Do mna si tiez sef hubu obtieral,az som mu raz necakane dala vypoved a skoro mu oci z jamiek vypadli,ze som sa odvazila. Do posledneho dna tomu neveril. A teraz mam pracu,kde nemam ziadny stres,natlak. A to je najviac. Mozem kaslat cele odstupne. Ty si urci priority,ci ti je prednejsie zdravie a pohoda,alebo peniaze. Lebo oni ta nevyhodia,nemaju dovod...

sinnovea1
17. apr 2023

presne niečo obdobné, len teda táto dotyčná ob5ažuje ostatných psychicky 🤦juj ale tebe nezávidím @melanta.. išla by som na PN veru

melanta
17. apr 2023

Sexuálne obťažovanie bolo nahlásené na inšpektorát práce a políciu? Ak nie, tak žiaľ je to irelevantné. Tu ťaháš za kratší koniec, ak si obťažovanie náležite neriešila. A o to viac ma prekvapuje, že neodídeš, ale hľadáš spôsoby odchodu s odstupným, ktoré nenájdeš.

sinnovea1
17. apr 2023

@iwesska
@maxalla kočky, ale veď jasné, že človek nechce po sebe nechať šliapať, ale zas nová práca tu nie je zo dna na deň a ak má clovek hypo, deti, to nie je len tak predsa..

maxalla
17. apr 2023

@sinnovea1 Ved ju zatial neprepustili, hladat si moze popri sucastnej praci... 🙂

maxalla
17. apr 2023

*sucasnej*

queen_mary
17. apr 2023

Aku mas pracovnu napln? Popri hladani novej prace - cerpaj paragrafy, sem tam pnka, sem tam dovolenka, ziadne nadcasy, praca odvedena tak na 70%.

autor
17. apr 2023

@melanta riešila som to na HR, ale tá mi rovno povedala, že ten kolega je krytý vedením a že s tým nič neurobím..

sinnovea1
17. apr 2023

@maxalla áno, ja by som isto tiež iné hľadala a dovtedy PN

autor
17. apr 2023

@sinnovea1 presne tak

autor
17. apr 2023

@queen_mary obchod

melanta
17. apr 2023

@sinnovea1 čo mi nezávidíš? Autorka ak bola obťažovaná, mala to riešiť. Ak to neriešila, teraz jej neostáva nič iné len dať výpoveď. Úprimne, je len na nej, či nechá po sebe šliapať a ostane tam. Už to raz urobila, ak sexuálne obťažovanie nenahlásila na polícii s inšpektoráte práce. Takže tak je vo firme evidentne aj vnímaná, že môžu si s ňou robiť čo chce. Každá normálna žena by sa dvihla a odišla, keď už to neriešila predtým. Mne je to úprimne ľúto. Ale ak tam ostane, opäť len samú seba nechá trpieť.