Nasla som si brigadu na privyrobenie, nepojde o vela, asi tak 200 € mesacne. Bude dohoda, avsak odpracovane hodiny sa nikde elektronicky neeviduju, a dokonca ani nezapisuju, resp. si ich nezapisujem ja. A co si tam zamestnavatel napise je v jeho moci.
Inymi slovami, nerada by som dopadla tak, ze odrobim tam pracu a nevyplatia ma po mesiaci. Su vselijaky spekulanti. Ako toto osetrit - da sa to nejak?
Neviem o aky typ prace ide, ale mozes vzdy po odpracovani zaspat email/sms s info: meno, den, pocet hodin.
A ty si to samozrejme zapisuj.
Každý zamestnávateľ má evidovať dochádzku, ty dostaneš výplatnú pásku kde máš odpracované hodiny, keď ti to nebude pasovať s tým čo si odpracovala, písomne ho upozorni, následne treba kontaktovať inšpektorát práce.
Kazdy zamestmavatel je povinny evidovat dochadzku a ked nie do dohody (predpokladam, ze spominana dohoda bude pisomna) nech sa napise fixne kolko hodin za aku mzdu.
Záleží od druhu práce či robíš na hodiny alebo na výkon. Kedysi tak mama sila topánky ako brigádu, a koľko kusov spravila toľko dostala zaplatené.ale všetko bolo v dohode napisane
Dochádzka sa musí zapisovať, opýtaj sa ako sa to u nich robí.
a akú prácu robíš? Ja som mala kedysi brigádu,v zmluve bolo napísané,že koľko hodín týždenne mám odpracovať,ale nikde sa to neevidovalo,podstatné bolo,aby som tú prácu urobila.či mi to trvalo dlhšie alebo kratšie nikoho nezaujímalo.
Je dôležité, či ste sa dohodli na fixe alebo na hodinách. Vypýtajte si aspoň zmluvu o brigádnickej činnosti, kde to bude presne špecifikované. Taktiež buď s HR alebo šéfom sa dohodnite, kde si môžete značiť hodiny.