Ahojte, potrebujem radu, manžel má na výplatnej páske len základný plat a odmeny,ktoré sú mu vyplácané štvrťročne na ruku bez potvrdenky /nejedná sa o malé čiastky - 666-1666 Eur) - je to daňový únik???? A ako to môžem dokázať? Čaká nás súd kvôli výživnému na syna 2,5 roka.
ďakujem pekne za info
Nemá s tým ešte niekto skúsenosť????
Ahoj Jojolander, mám podobný problém ako Ty, tiež ma čaká súd s bývalým, pracuje ako bankový manažér v centrále banky v Prahe, len nástupný plat mal 60.tis Čk.
Tiež sa mi dostalo do uší, že v bankách mávajú veľmi pekné štvrťročné odmeny.
Ja by som chcela vedieť,či si bude súd preverovať jeho plat, keď som udala len názov banky a mesto. Budú to zisťovať, ja dúfam, že ano, len by som sa rada uistila.
A vraj si chce na súd priviesť právnika, bože pripadám si ako vo filme. Myslíte, že mu to pomôže. Dala som si zvýšiť výživné na 190 €
No ak si manžel nepodá daňové priznanie a tieto príjmy neprizná, tak určite to daňový únik je. A dokázať to bude asi dosť ťažké, lebo kto sa s tým dobrovoľne prizná, že okráda štát? Potrebovala by si nejakých dôveryhodných svedkov, musíš to preukázať, aby ťa potom niekto neobvinil z osočovania. Určite by ti v tom najlepšie poradil nejaký právnik...