Ako dlho trvajú pohovory v banke do nástupu?

14. dec 2024

Dobrý večer, cez týždeň ma čaká pohovor v banke, práca na pobočke. Prosím vás ako dlho trva, kým sa rozhodnú pre toho, koho si vyberú? Ide mi o to, že či mám spomenúť, že môžem nastúpiť až od februára alebo sa to aj tak bude naťahovať dva mesiace? Ďakujem

mirkam3
14. dec 2024

Odpovedať na “ako dlho” neviem. No ak majú tvoj životopis a vidia, že si zamestnaná, tak určite rátajú s tým, že najprv musíš dať výpoveď a to tiež nebude z hodiny na hodinu. Cize žiaden pricetny zamestnavatel by asi neočakával tvoj nástup k 1.1.2025. Takze tvoja dostupnosť “až od februára” by mna ako zamestnávateľa práveže potešila 🙂.

mogaa
15. dec 2024

@mirkam3 ale v tomto sa mýliš, ja už som bola na x pohovoroch kde chceli nástup hneď....aj teraz čo som bola v decembri , tam chcú od 1.1.2025.....teraz pred Vianocami asi nikde nebudú chcieť nástup ihneď(okrem obchodov), ale od januára v pohode....

petteri
15. dec 2024

Otázka 'kedy by ste mohli nastúpiť' padla od potenciálneho zamestnávateľa tuším na všetkých pohovor na ktorých som bol

mirkam3
15. dec 2024

@mogaa a bola to situácia akú popisujem? Tj. (a) Ty viditeľne podľa CV zamestnaná a (b) uchádzala si sa o nejaku admin/kancelarsku pozíciu?
Netvrdím, že niekto nemôže mat inu skúsenosť len teda ak ju pozvali v banke na pohovor lebo o nu majú záujem a vidia v CV, že stále pracuje, tak realisticky vedia aj to, že skončenie pracovného pomeru ma nejaké svoje náležitosti. Zas je to banka tak neprijímajú jedného zamestnanca za rok.

mogaa
15. dec 2024

@mirkam3 ano bola som v takej situácii, zamestnaná a išlo o admin.prácu...a nestalo sa mi to len raz ale pri gro pohovoroch za posledného pol roka.....nástup bol čím skôr, ideálne hneď a pri 2 mi aj povedali že ak by som mohla hneď môžem nastúpiť....