Ženy pracovali ste v dvoch a viac prácach súčasne? S manželom takto pracujeme dlhšiu dobu, on ttp a brigádu. Ja mám viac pracovných pomerov na čiastočný úväzok.
Ako dlho sa to dá vládať? Ja to už prestávam dávať.
Žial naša finančná situácia nám nedovolí ubrať z tempa.
Žijem tak tretí rok, voľno nemám, ale nemám na výber, ak chcem mať nejaký životný štandard, šetriť a zároveň neživotiť
skoro 4 roky som tak robila. TPP + brigáda potom som si povedala ze stačí.
Ako kto. Suseda isla z jednej prace do druhej a po par tyzdnoch skolabovala a bola mesiac PN. Odvtedy ma uz len 1 pracu. Je to o prioritach.
@iwesska ako to myslíš?
Druhú prácu som potrebovala na to, aby som sa ustálila, začala som žiť sama, zobrala hypotéku a nechcela polaviť zo štandardu. Trvalo mi 2 roky, kým som to zvládla, to bolo ešte pred tridsiatkou. Nemyslíš, že niekde robíš chybu, keď tak pracuješ už 5 rokov a nikam si sa neposunula za ten čas?
V byvalej robote takto vydrzala jeden rok jedna nasa kolegyna. Ale to bola mlada. Davala nasu pracu na zmenu ( nonstop pracovisko) s pracou prvostupniarskej ucitelky. Ale zvladla to len rok. Potom uz robila iba u nas. Bolo to pre nu dost narocne obdobie.
A muz ked, tak k praci len daku dohodu na projekt, nie, ze realne dalsia praca na 4 hodiny.
Cca 5 rokov som tak s muzom fungovala, tpp, kopec nadcasov a 2-3 upratovania. Pracovali sme s muzom 7 dni v tyzdni s tym že boli dni keď sme rano zacali o 6 a domov sme prisli o 22.30
Deti sme nemali a robili sme to z isteho dovodu, dlhsie si neviem predstavit ze by sme takto fungovali
@domini404 chybu? Akú? Chvála Bohu hypo je už splatené. To som mala naraz rodičák aj príjem . Ešte máme tri úvery.
No, že prečo to robíš? Prečo máte dve práce tak dlho?
@domini404 lebo musíme platiť tri úvery, jedlo sme brali na operáciu našej malej liecenie a tým súvisiace výdavky . Na Slovensku nebol lekár čo by operoval toto veľmi zriedkavé ochorenie.
Druhé bolo treba na sterilnú izbu, lebo nemala imunitu.V obyčajnej by sme ju ani doma nemohli mať. Tretie na auto, nie nové , na dochádzku za liečbou. Niektoré veci síce preplatila poisťovňa niečo sme riešili cez jednu nadáciu, ale aj tak výdavky boli veľké.
A koľko máte ešte do splatenia tých úverov? Nedá sa vám ich prefinancovať do jedného s lepšími podmienkami splácania?
Sestrnica robila kratky/dlhy tyzden v dvoch pracach, tusim 3 roky aby zvladla hypo+uver. Potom mala uz len jednu pracu
VDrzala som 3 mesiace mat tri práce a dve deti. Osem mesiacov som vydržala 2 práce. Není to možné z dlhodobého hľadiska pri malých deťoch, keď chcete byť aj s nimi. Po ôsmich mesiacoch som dala výpoveď v práci hlavne kvôli tomu, že starší mi začal plakavat, že nech nejdem zarábať korunky. Chýbala som im.
Žila som tak 2 roky, jeden pracovný pomer a jedna brigáda. Potom som si povedala, že stačilo, niečo z toho života aj chcem mať.