Poraďte mi. V terajšom zamestnaní som není spokojná a nasla som si druhú kde 1. Nastupujem. Nechcem ísť za zamestnávateľom keďže som dostala miesto cez otcovho známeho. Je mi to nepríjemné ako to mam spraviť?
Načase správať sa ako dospelá, niesť zodpovednosť za svoje činy a doniesť zamestnávateľovi výpoveď. Si vôbec v skusobnej dobe ze to chceš urobiť zo dna na den?
Som v skúšobnej viem ze môžem povedať ze viac neprídem ale bojím sa ze sa mi pomstia na plate
Nemaju sa ti ako pomstit dnes kubkoncu prac doby povedz ze od 1.3 uz nepokracujes v prac pomere a v pondelok odovzdas veci atd
No lenže ja nemám ani platových výmer ze koľko mam plat. Takže vôbec neviem za co robim
Ty nemas zmluvu? Robis na cierno?
Si v skúšobnej dobe musia s tým rátať.To, že robíš bez platového výmeru je tvoja chyba
Ja toto nikdy nepochopím, ideš robiť nemáš zmluvu 🤦♀️
Zmluvu mam ale platových výmer nemám lebo mzdarka sa nevedela rozhodnúť ci ma dá do dvojky alebo 4 lebo mi chýba jeden papier ktorý by ma platovo dal úplne dole takže.... to není moja chyba ze dostala covid na to. Mala mi to dat ja som tam bola za ňou stale
Preto chcem dat inde kde mi dajú o 300 eur viac a nedajú ma na nižšiu poziciu
normalne napis. ja som napisala odovzdala. dovi dopo
Keď odídeš,aj tak ťa zaradia do nižšieho platového výmeru,kedže ti ho tam do zmluvy nedali. A i keby si ostala,kto ti zaručí,že ťa dajú do vyššieho?
@brembo lebo mam na to vzdelanie tu mi ho neuznali kvôli papieru ktorý dom si chcela spraviť ale nie sú ochotný to zaplatit
@brembo a navyše neviem prečo by mi mali dat menej keď tu mam na tu istú pozíciu 650 a na tej v druhej 900
Jednoducho. Odchádzaš preč,v zmluve to nemáš. Väčšinou ked odchádzaš na vlastnú žiadosť,tak sú vždy problémi s platom. Nemáš to v zmluve,urobia si čo chcú.
@brembo no ja viem ale mne ide o to ako dat výpoveď aby sa nestalo ze mi nedajú plat
Skúsenosť pre teba do budúcna. Nenastupuj a nezačni pracovať, ak nemáš zmluvu vrátane mzdy a pracovnej náplne. Chceš ísť do novej práce, tak nerieš, že sa bojíš. Proste oznám, že v utorok už nepríde, daj im k tomu papier a hovoto. A do budúcna máš ponaučenie, že netreba začať pracovať, kým nemáš v ruke všetko, čo máš mať.
máš len jednu možnosť, ako to urobiť. Či ti zaplatia či nie, to je už jedno, ideš preč a prežiješ to.. Ale isto ti dajú plat, len je otázka, aký.
si v skusobnej dobe, nemaju ti preco siahnut na plat, nemaju na to pravo. To ze nemas vymer, nevies za kolko pracujes uz je tvoja chyba. Ty normalne dnes napis ze do rpace neprides a ukoncujes PP v skusobnej dobe, odovzat to mozes kludne v pondelok a si vybavena. Vsetci vedia, ze si skoncila, nebudu riest absencie, nebudu riesit napr. to ze nevyplatia mzdu a tak. Bohuzial ci ti vyplatia vyssiu nizsiu sumu nevieme, nevies to ani ty anijak to neovplyvnis. Nabuduce budes vediet, ze bez riadneho papiera kde vsetko mas, pracovat nebudes.
@ivkazba ved ja zmluvu mam. Véd píšem že mzdarka nevie kde ma zaradiť a teraz ma covid. To je ich problém nie môj ja som ju naháňali ze to potrebujem
Ešte raz, nemáš všetko, čo máš mať. Pracovná zmluva bez mzdy a pracovnej náplne je zdrap papiera. Takže zmluvu nemáš. A je tvoj problém, že si načala pracovať u niekoho, od koho nemáš riadnu pracovnú zmluvu. Napísala som ti radu, aby si sa v budúcnosti vyhla tomu, že ti zamestnávateľ nedá všetko, čo ti dať má. Stačilo napísať "ďakujem".
autorka tomu sa nijako nevyhneš,aby ta neošklbali. Máš len pracovnu zmluvu,kludne ti možu dat minimálnu mzdu,podla zákona to bude v poriadku.žial je to tak.
@brembo pochybujem ze môže ale ôk. Nejdem to riešiť. Ja sa pýtam co sa stane ak jednoducho neprídem do prace vi3m ze vezmú to ako porušenie prác.discipliny ale ci vtedy mi nesiahnu už na vyplatu
mozu ti siahnut na plat, resp. pozadovat o teba uhradenie vzniknutej skody, ktoru im tym, ze bez nicoho len tak neprides. Ak budu chciet, maju nato pravo.
Najvyssi cas sa zacat spravat ako dospela rozumna zena, a nie ako 5 rocne rozmaznane decko, ktore ked zavrie oci a schova sa pod postel, si mysli, ze je neviditelne a vsetky problemy sveta zrazu zmizli a vyrisili sa same.
budu to brat ako absenciu. A to je to najhoršie. Takuto hlupost neurob,nemusia ti vyplatit ani dovolenku,na ktoru si mala nárok. Normálne podaj výpoved a hotovo. Ked sa opýtaju prečo,našla si lepšie platenu prácu.Nepríst do roboty je hlupost,nemáš v ruke výpoved,nemožeš nastupit na nové pracovné miesto,zamestnávtel nemusí za teba hradit odvody.
A prečo to chceš riešiť absenciou? Však daj ukončenie pp v skúšobnej dobe.
28 ešte by som mala dorobiť ale ak dám výpoveď k tomu dnu tak nemusím ten deň dorobiť?
Môžeš požiadať o ukončenie PP dohodou k 28.2. Ak zamestnávateľ nebude súhlasiť, dáš výpoveď, ak ju stihneš dať ešte vo februári, tak výpovedná doba ti začne plynúť od 1.3. Ak tam robíš menej ako rok, tak bude mesačná (čiže PP ti skončí 31.3.), ak tam robíš dlhšie, tak pravdepodobne dvojmesačná (čiže PP ti skončí 30.4.). Ak si ešte v skúšobnej dobe, stačí poslať oznámenie, že končíš PP k 28.2.