Ahojte,
V októbri mi končí RD. Z práce už mi volali, rušia moje miesto.Vyberiem si ešte jeden deň dovolenky a zvyšných 7dní si dám preplatiť. Myslíte že môžem do 7dní v ochrannej lehote požiadať o pandemicku OCR (dieťa mi nechodi do škôlky, lebo sa tam tento rok ešte nezmestilo. Mám skúsiť zavolať vo februári do škôlky). Alebo na pandemicku OCR musím byť stále v pracovnom pomere a vzťahuje sa na mňa podpora iba?
Ďakujem za radu a prajem krásny slnečný deň
@marci77 vďaka
ja nie som odbornik, mozno aj v tej ochrannej lehote by sa to dalo, ale neviem, ci aj pandemicka
ak aj nie na pandemicku ocr, ale na pandemicky rodicovsky urcite budete mat narok
resp. ak nebudete mat narok na podporu z uradu prace (za posledne 4roky 2roky musite mat odpracovane, aby tam bol narok a mozno by vam vysla aj max. podpora, ked tam budete cerpat ten den dovolenky) a aj na odstupne by ste mali mat narok, ak vam zamestnavatel rusi prac. poziciu - ak by teda nebol narok na podporu z uradu prace, tak potom ten pandemicky rodicak
Plus sa nenechaj obabrat a daj si vyplatit odstupne. Tej dovolenky by si tiez mala mat viac, ak si po md necerpala.
@ofzuza za to odstupné bojujem ako levica. Viac dovolenky nemám lebo som si ju vybrala medzi md a rd
No ked ta chcu oni prepustit, tak musia dat.
skuste sa spytat aj v tejto skupinke
https://www.modrykonik.sk/group/2172/