ahojte. pracujem ako nepedagogicky zamestnanec v skolstve. prave som zistila kto bude nasa nova sefka a viem ze si nerozumieme a ze by to bol pre mna iba a len stres....
mam otazku. vypovednu mam 2mesiace... ako sa da odtial co najrychlejsie dostat? musim to podat do konca augusta? ako to spravit ked je sviatok a zrejme nikto tam nebude v piatok... keby som sla pn tak to sa do vypovednej nerata ci
Ja by som to vyskúšala a keď sa ti nebude páčiť , tak potom daj výpoveď. Inak platí ako písali baby, výpovedná lehota plynie od nasledujúceho mesiaca. Ale ak neprídeš pár dní do práce bez ospravedlnenia tak ti možno aj hodinovku daju 🙂.
@juliet86 najlepšie je skončiť PP dohodou, tam sa na termíne viete dohodnúť. Pokiaľ chceš aby ti výpovedná doba začala plynúť od septembra treba doručiť výpoveď do konca augusta. Ak pôjdeš na PN výpovedná lehota sa ti predlžuje o toľko dní koľko budeš PN. Takže PN sa neoplatí. Radšej dočerpať dovolenku a lekárov. Prajem veľa šťastia 🙂
@kittyna5 Ja nikde neutocim. Opravila som tvoju zavadzajucu informáciu. A nezaujíma ma ako si to mala ty v zamestnani. Este raz odporúčam naštudovať ZP a potom rozdavat rady "ako som to mala ja"...
Nikoho nezaujíma na čom si ty bola dohodnutá so zamestnávateľom,ci čo si ty mala v PZ v prípade vypovede.
@evittam keď ťa to nezaujíma, tak prosím ťa nereaguj. Je to tu verejné, tak každý môže povedať svoj názor, skúsenosť,.... Ja som písala pani/slečne nie tebe. A sa trochu pozri či útočíš a ako si hneď zareagovala. Ale ako teba ani mňa nezaujíma čo si tu napíšeš a hlavne s takýmto arogantným správaním. Pekný deň želám ;)
@kittyna5 Este raz-a citaj pomaly. Opravila som tvoju dezinformáciu. Nikomu nepomoze "takto som to mala ja". To je cele. Zbytočne písať 3x aby si si naštudovala ZP ako čítam. A pani ci slecne je tvoja informacia na nic lebo je nespravna. A ak by mala moznost ukoncit PP dohodou asi by neriesila výpoveď zo strany zamestnanca.
A malo by ta zaujímať ako ta mozno zamestnavatel "osolil"...Ale to uz je tvoja vec
A ano nezaujímaju ma zavádzajúce informácie-len som si dovolila ta opraviť aby autorka mala správne informácie. A budem si reagovat na tie príspevky na ktore ja uznam za vhodné ak dovolis. Som svojprávna. Ak niečomu nerozumiem tak neradim v rovine "takto som to mala ja". Pekny den ti zelam. 😉
dakujem za informaciem priznam sa ze zp nemam do takehoto detailu nastudovany takze som nevedela ako to funguje. dakujem za rady. kazdopadne este stale neviem ze ako to idem spravit 🤣 dakujem!
@juliet86 posledný týždeń tam riaditeľ alebo zástupca býva - treba zavolať či tam je a zaniesť výpoveď - a ano ráta sa od nasledujúceho mesiaca, takže ju treba podať ešte v auguste....ďalšia možnosť je rozviazanie PP dohodou - ale to ti nemusia schváliť....ale na PN počas výpovednej doby môžeš ísť🙂