Ako chodíte do práce pri malom dieťati?

soraya25
Včera o 18:52

Ako chodíte do práce pri škôlkarke ktorá vydrží 3 dni v skolke a 2 týždne doma? Muz nemôže ostávať doma keďže platovo je úplne inde ako ja a hypo platiť musíme.. do prace chodiť nemusim, ale 4 rok doma sa uz nudim …

petraa2022
Včera o 18:56

@soraya25 zostaň doma a kúp si puzzle

gypsomilka
Včera o 18:58

Rok a pol som preto doma. Aj ked sa nudim,aj ked chcem strasne moc ist do prace,zial deti nemam kam dat. Ked je jeden v skole druheho mam doma a opacne. No a ked nie choroba tak prazdniny. Niekto povie ,ze najdem si opatrovatelku ,ked bude treba. Ale v podstate sa nikam nedostanem. Budem v praci a budem zarabat na opatrovatelku. Cize to mozem byt aj doma. Ale verim ,ze uz ked pojde aj 2do skoly kus sa to zmeni.

rivini
Včera o 19:03

@soraya25 Homeoffice, Babysitterka, dorabanie Po veceroch a skrateny uvazok. Praca mi tiez prospieva a studentka, ktora mi robi babysitterku sa mi oplati…

lucia13022023
Včera o 19:05

Homeoffice ak sa dá.

katkaseiner
Včera o 19:06

jedine home Office

basulaak
Včera o 19:09

@soraya25 ja to mam podobne ako ty. Muz ma pracu ze nemoze a ja mam pracu taku ze fulltime ale…je to narocne sklbit. Home office je vtip pri 3 a viac rocnych detoch, lebo chce moju pozornost a ja na calloch.. to je strasne narocne…byva to problem ale jedine tak nejak vykryvam. Potom robim po nociach pripadne volam doobeda niekoho na strazenie a letim do officu sa sustredit a dohnat a potom poobede za malym domov. Ked tak mu doma hodim tablet pocas callov aby sa zabavil, pripadne mam v zalohe zopar drobnych malych hraciek ci sladkosti - su to take tie nudzovky co vytasim ked potrebujem byt nerusena. Robim lebo chcem, tiez nemusim ale drblo by ma.

dupinka
Včera o 19:11

Posilniť imunitu dieťaťa, riešiť to s lekármi. To už je fakt veľa. Alebo nie je dieťa dostatočne preliečené a točité sa dookola alebo zlá imunita.
Dohodnúť sa, že prácu urobíš doma. Pracovať poobede keď dieťa spí, manžel doma, večer, pokiaľ sa nedá homeoffice.

tamitamitami
Včera o 19:12

Robím home office, dcéra je so mnou zatiaľ doma.

kavasmliekom
Včera o 19:13

Alebo niekto povie ze home office, Ako Keby kazdy mohol len z domu robiť.

salamistka
Včera o 19:38

Ja som mala pracovnú dobu od 8.00 do 17.00 a to sa ťažko dalo skĺbiť so škôlkou. Homeoffice neexistoval. Ráno som nosila dcéru do škôlky ja, poobede vyzdvihol jeden alebo druhý dedko. Keď bola chorá, tak sme sa striedali ja s manželom a starými rodičmi. Prázdniny takisto, do táborov nechcela chodiť, často bola so mnou v práci, párkrát bola u mojej sestry, niekedy strážila kamarátka, ktorá mala tiež malé deti. Krúžky počas roka nehrozili, nemal ju na ne kto voziť, krúžky jedine v škole alebo keď bola väčšia, tak sama s busom. Treba sa nejako zariadiť. Keby môj otec nebol doma, tak by som si musela nájsť inú prácu, alebo sa dohodnúť na zmene prac. doby.

caar_oliine
Včera o 19:54

@kavasmliekom ved ale otazka je na ostatne zeny, ze “ako chodite do prace..”? Tak ak robia na Home Office, tak asi patria do kategorie tych, ktori mozu”.

terry658
Včera o 19:59

@soraya25 striedame sa s manželom. On chodí na smeny. Keď to akurát blbo vychádza tak robím po nociach, víkendoch, cez obedný spánok najmenšieho. Je to stresujúce ale rodičák je strašne nízky aby som sedela doma na riti a nemala ani začo zubára zaplatiť.

lusyc
Včera o 20:00

@rivini kde a ako si zohnala študentku ? Stará sa u vás doma, ci berie dieťa k sebe? A keď je soplave?

zuzi0911
Včera o 20:02

Tiež som zostala doma koli tomuto ...
Ak vám peniaze nechýbajú, este sa dosť narobíš

jana35798
Včera o 20:05

@rivini ta studentka aj mna zaujima 🤔 chodi k vam domov? Alebo dieta k nej? Je "z fachu" alebo studuje...co ja viem...banicku fakultu?

rivini
Včera o 20:30

@jana35798 chodi k nam domov. „Zohnala“ som cez znamych, ozvali sa mi tri, vybrala som jednu. Studium mi bolo jedno😊, hlavne, ze si „sadli“ s dietatom😊. Vacsinou to u nas funguje tak, ze ak je dieta velmi chore, zostavam s nim vacsinou doma ja a ked sa stav trochu zlepsi, pride babysitterka a kym sa ona hra s dietatom, ja dorabam zameskane hodiny v praci. Pri lahsich chorobach (nachladnutie, sople, kasel), dojde aj doobeda a nevadia jej sople. Pri crevnej chripke a zavaznejsich chorobkach nepride, ale vtedy chcem byt pri dietati aj tak len ja. No mam moznost flexibility, cize napriklad v pondelok dostane dieta teplotu, zostanem s nim doma dva dni. Od stredy, ked mu je lepsie, dojde babysitterka a ja dorobim aj veci s tych pred dvoch dni. Samozrejme, dorabam potom casto aj po veceroch🤷🏻‍♀️. No mam skrateny uvazok, pri plnom by to bolo viac o drzku.

kacena2022
Včera o 20:47

Manžel robí na 3 smeny a ja iba ranné.Striedame sa pri deťoch keď sú choré.Ked treba na OCR chodím iba ja.Babky nemáme ani HO.Treba posilniť imunitu dieťaťa aby nebýval často chorý a veľa chodiť von za každého počasia.

marguay
Včera o 21:30

Ahoj ja toto uz dlhsie riesim velmi intenzivne. Prva a najdolezitejsia vec je ci mas vypomoc. Ak ano a ma ti kto zaviest/vyzdvihnut aspon obcas a podozerat v case choroby asi to nebude tak tazke. Ja som zacala po dvoch RD pracovat naspat v starej praci /deti teraz maju 7 a 4/ ked maly nemal este ani 3. Zo zaciatku muz vozil rano, ja som vyzdvihovala. Nikoho tu nemame. Takze kym boli zdravi, nejak sme to davali. A potom to prislo. Od minulej zimy kolotoc chorob maly, mala, ja. A muz zacal robit v zahranici. Takze ja full time praca a ostala som sama na obe deti. Cize vacsinou robim z domu, inak sa to neda zvladat casovo a ako tak to funguje. Lenze ak ochoreju tak ozaj, home office s chorymi malymi detmi je parodia na pracu. Skusala som vela krat, neda sa to. Takze proste OCR nic sa neda robit. Uz mam toho po roku dost a mam chut s tym skoncit a ostat doma. Bolo by to jednoduchsie pre vsetkych. Dala som tomu este sancu do leta ci sa to nezlepsi tak uvidime. Ak naozaj nemas vypomoc, moze to byt brutal.

dancingqueen321
Včera o 22:07

@soraya25 ja som bola vtedy aj teraz na HO… ale teda moj syn nebol 3dni v skolke a 2tyzdne doma, ale takmer stale v skolke

soraya25
autor
Včera o 22:39

Uff ďakujem za take super rozsiahle odpovede fakt si to cením. Ono tie dva týždne čo je doma po chorobe by možno nebola keby som naozaj musela do prace - takto ide do skolky keď už áni raz netreba nos vyfukat. No a s pomocou je to o ničom svokra je okno pacientka v aktívnej liečbe tam stráženie pri chorobách neexistuje a inak nemáme nikoho. Muz ochadza o 6:30 ráno a príde o 8 večer máva aj HO 2 x do týždňa ale stále konci neskoro len cesta mu odpadá. Ja som skusila Homeoffice ale vydržali sme 2 mesiace, dcéra inak dobre dieťa začala robiť naschval (kričať, plakat) keď som musela volať ..

duppka13
Včera o 23:07

Robim z domu na full time, navyse s flexibilnym pracovnym casom. Ak je chora a nie je v skolke tak rano vstanem o hodinu dve skor ako dieta a pracujem, potom sa doobeda pohra alebo aj pozera rozpravku ked musim telefonovat, potom porobim ked ide na obed spat a potom dorabam vecer ked treba. Varim vecer na dalsi den. Na vsetko som sama, muz ma full time mimo domu a nechodi na ocr, ja tiez som este ocr nemala, je to narocne ale da sa to zvladnut. Obcas pride babka.

mimikarol
Dnes o 05:50

Tak keď sa starajú len rodičia tak ťažko. Ja som bola doma, ale vtedy bola aj korona takže aj škôlka bola viac zatvorená ako otvorená

jana35798
Dnes o 06:52

@rivini dakujem. Z toho chapem, ze mas flelxibilnu pracu a robis ju z domu?

rivini
Dnes o 07:24

@jana35798 mam moznost Homeofficu, ca. 40% pracovneho casu a vela terminov si mozem urcit sama. Ak je dieta v skolke, nepracujem z domu. No pre mna bolo najvacsou pomocou skratenie uvazku🤷🏻‍♀️

gypsomilka
Dnes o 07:26

@soraya25 to je pre mna take skor trapenie. Ze nic poriadne neurobis. Muz v praci od rana do vecera. To by som bola radsej doma ako chodit do prace.
Ja mam kamosky a tie stale ze co este si doma? Este nejdes do prace? A ked poviem ze nebudem robit len na daku opatrovatelku,tak povedia neboj to popri praci dako urobis. No ako? Obe maju aspon babky dedkov. Ja nikoho. Jedna zbali syna a hned je u babky jednej alebo druhej. Cize kludne moze byt v praci. Neviem zavolat rodicom ze pomozte,vyzdvihnite mi deti,pridite postrazit nemozem na OCR. Nemam ani surodencov ani ziadnu tetu uja atd.
A dalsia tej je uplne jedno ,ze da dieta do skoly ,so soplom ci kaslom. Ze kym nema horucku ide. A to je vidiet aj aj rano v skolke ked idem. Ponahlaju ludia s detmi lebo bezia do prace,ale ze ich tam davaju v ubohom stave to im nevadi,lebo potrebuju. Co chapem,zarabat treba,len niekedy na ukor inych ludi. Ale to je o inom