Ako by ste zvýšili záujem o vianočné firemné posedenie?

27. mar 2023

Pracujem na bakalárke a vyšlo mi, že zamestnanci nemajú o toto posedenie záujem a v kolektíve sú zle vzťahy, akým spôsobom by ste zvýšili ich motiváciu. Ja som navrhla, že v deň Vianočného posedenia budú mať voľno - pracuje sa vo firme na zmeny. No určite nemôžem zrušiť nepretržitú prevádzku, ako to urobiť aby som neohrozila prevádzku a zamestnanci by aj tak mali záujem sa zúčastniť?

dskjhfdlkdjhl
27. mar 2023

Ak je nepretrzita prevadzka, tak aj tak nemozu ist vsetci na vecierok. Asi ponuknut nejake atraktivne miesto, s dobrym obcerstvenim, programom. Ale ak nie je dobry kolektiv, tak sa mozes aj potrhat.

viestta
27. mar 2023

Naozaj si myslis, ze vianocny vecierok vylepsi vztahy na pracovisku? Vacsinou sa na takom vecierku ti rozhadani este viac pohadaju, lebo alkohol. Ti co budu na smene budu zavidiet tym, co isli na vecierok, ti co na vecierok nesli, budu ohovarat tych co sa tam isli za podnikove peniaze "nazrat a opit".
To by ma fakt zaujimalo, kto toto vymyslel ako temu pre bakalarku, naozaj by ma zaujimalo na com ten clovek v tom momente fical
(nepomohla som ti, ale prax je taka, teoretik co tu temu vymyslel, nech nieco navrhne, pripadne mi napise, ja mu ukazem kde je sever)

ukulela
27. mar 2023

Dat 2 terminy, ohlasit dobre pohostenie, pripadne rozdat osobne pozvanky s navratkou ,ohlasit tombolu?

macekovam
27. mar 2023

Tombola napríklad pre všetkých zúčastnených.. Zaujímavé ceny.. Možno účasť s partnermi(oni za príplatok.. Možno..

sun_shine_2020
27. mar 2023

@dskjhfdlkdjhl fakt dobre jedlo, miesto kde to bude, zaujimavy program a niekomu ide aj o aby alkohol bol zadarmo🙄😁 aj ta tombola zavazi.

tykat
27. mar 2023

A vies aj dovod preco su zle vztahy?
Zvysit zaujem by mohlo napr.
- rozdanie darcekov ucastnikon posedenia, nieco co sa hodi kazdemu
- zorganizovat 2-3 posedenia tak aby sa mohol zucastnit kazdy
- namiesto vianocneho posedenia organizovat pravidelne opekacku, vylet - turistika, bowling, aquapark...

lucilaines
27. mar 2023

Ak by si dala volno v den posedenia, tak sa ti na to vykasle este viac ludi, lebo si spravia proste iny celodenny program. Volno by davalo zmysel jedine tak den po vianocnom vecierku, nech ludia mozu dospat. Ale kedze je nepretrzita prevadzka, tak volno nemozes dat vsetkym, tj skupina ludi sa bude musiet trepat do prace po vecierku, kym ostatni doma spia, takze ich akurat tak dobre nastves a nepridu aj tak. Hladaj ine riesenie. Z mojich skusenosti je zaklad naozaj dobry kolektiv a dobra zabava usita na mieru osadenstvu. Hudba, jedlo, atmosfera podla veku a zoskupenia. Ina zabava bude pre robotnikov chlapov vo veku 40-50, ina pre mladych ludi z open office. Ak nie je dobry kolektiv, resp. Napriklad vela muzov a malo zien, niekedy pomoze urobit z toho udalost, kde si mozu priniest aj manzelky, partnerky. Ale to velmi zavisi od situacie, niekedy sa to moze naopak nestretnut s nadsenim.

dadis
27. mar 2023

myslim si, ze to je zla tema na bakalarku, alebo si ju nepochopila. vacsinou ludia na vecierky chcu chodit - je tam jedlo, hudba, alkohol. teda ten samotny vecierok je sposob (a vobec nie lacny), ako tie vztahy budovat. pri odchode mozu zamestnanci dostat odchodovy vianocny balicek. takato tradicia divrych vecierkov sa ale nebuduje za rok. dobre vecierky si zamestnanci dlho pamataju a este dlho o zazitkoch z nich rozpravaju..na taketo dobre akcie nechcu ist iba ozaj divni zamestnanci, nejaki silni introverti. ano a to volno ored je blbost. skor nech riaditel o polnoci zahlasi, ze staci nasledujuci den musia odpracivat len ti ci maju zmenu, a ti dostanu den volna inokedy (aj ti, vo pocas vecierku maju zmenu). vsetko len pre pritomnych na vecierku..to sa roznesie tieto zvesti aj medzi tych, co na vecierok nechceli

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
muchotrafka298
27. mar 2023

V pripade zleho kolektivu vecierok nevyriesi nic. Kto tam nechce ist, toho nemotivujes ani volnom, ani peniazmi ani darcekmi.
Inac dobra tema na Bc pracu, srdecne zdravim veduceho ako dievcata predo mnou.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamamasama
27. mar 2023

Som introvert. Šla by som jedine ak by to bolo na Marse s Henry Cavillom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
27. mar 2023

Mozno pan skolitel, prudky teoretik, ma predstavu, ze po vianacnom vecierku si ludia padnu do naruce a stane sa z rozhadaneho kolektivu jedna velka rodina. Co som ja absolvovala, aj neabsolvovala, par vianocnych vecierkov, tak este v marci boli "interpersonalne" dozvuky toho co sa udialo na vianocnom vecierku. Proste na tom vecierku sa niekedy az tak uvolni atmosfera, ze to narobi viac skody ako uzitku. Hlavne v tej uvolnenej atmosfere sa uvolnia zabrany a deju sa veci, co by sa v robote a za triezva nediali a to nemyslim, ze hned sa kazdy po kazdom zacne liepat. Skor negativne vasne dostavaju volny priebeh...

aurelia2000
27. mar 2023

To akú super školu študuješ, keď takáto sprostosť je téma bakalárskej práce? 😭

viestta
27. mar 2023

Dievca zlate, ak mas odvahu, daj toto precitat skolitelovi. Alebo mu to len nenapadne nechaj na stole.

autor
27. mar 2023

Ďakujem dievčatá za všetky nápady, to bol môj nápad - školiteľ za to nemôže 🙂 Spoločnosť má toto posedenie, ale ja by som ho chcela zefektívniť , len ma nič nenapadá. Všetko sa so všetkým "bije"

mareka49
27. mar 2023

Zle vzťahy vianočný večierok ne napraví.
Skôr rovný meter v zadelovani úloh a odmeňovaní.

autor
27. mar 2023

@bilberryday ja vytvoriť nový motivačný program, to bol môj výmysel, nie môjho školiteľa upraviť Vianočné posedenie - ale asi ho rovno vyhodím :D

macekovam
27. mar 2023

Mohla by si datzamestnancom dotazníka a zistiť co ich zaujíma..A napríklad aj otázku čo by zvýšilo ich záujem o akcie..

viestta
27. mar 2023

najlepsia motivacia je spravodlive rozdelovanie prace a odmenovanie podla dosiahnutych vysledkov

autor
27. mar 2023

@viestta Dala som poukazy na rôzne kultúrne podujatia, športové a pod. , podmienkou je aby mali oň záujem min. 2 zamestnanci, aby boli zachované nejaké kolektívne vzťahy a pod. navrhnem zrušenie týchto posedení

viestta
27. mar 2023

poukazy su fajn

dadis
27. mar 2023

Tie poukazy su divne, ak maju predpisane, ako ich vyuzit..nasilu sa vztahy nedaju stavat..skus navrhnut relaxacnu zonu s kavovarom, sodou stream, sipkami, futbalikom, playkom - nech si tam pocas pracovnej doby mozu oddychnut

viestta
27. mar 2023

@dadis v nepretrzitej prevadzke pocas polhodinivej prestavky budu hrat sipky? Ci si len tak odbehnu pocas smeny od stroja?

autor
27. mar 2023

@dadis To je dobrý nápad, ale ide o fabriku, kde pracujú aj staršie ženy a starší muži.

dadis
27. mar 2023

@viestta Nepracovala som vo vyrobe 🤭, takze asi vo vyrobe by mali zaviest pol hodinku na relax a vztahy by boli ukazkove 🤣🤣( joke)..ale vo vyrobe hadam az tak na vztahoch nezalezi, ci?

olimuc
27. mar 2023

Posedenie kolektiv nezlepsi, zlý kolektiv ma väčšinou hlbšiu príčinu, ktorá nie je spôsobená len povahou zamestnancov … zle vedenie sa postaví na hlavu ale kolektiv nebude dobrý. Dobre vedenie, plat a celkovo ok podmienky a mozes začať budovať kolektiv. Samozrejme, že chytíš aj introverta atd ale dobrý kolektiv neznamená, že zamestnanci sa musia tváriť ako happy family … chodia do roboty pracovať, nie hľadať kamarátov. Vzdy budeš mat skupinky ktoré si budú bližšie a ini budú skôr samotári … ale ide o to aby boli spokojní …ak by vyslovene niekto robil zle, zbaviť sa ho da …. Ale dosiahnuť toto musíš mat veľmi dobre HR a vedenie … Daj im príležitosť obedovať, večerať / stolovať spolu (nie každý si objedná alebo donesie a zhltne obed niekde v kúte a pod, cez prestávku ti neutečú a jesť potrebujú) ale ak ich budeš chcieť motivovať na nieco mimo pracovného času ťažko … ine podmienky ma rodič samozivitel, slobodný, 2 r pred dôchodkom, jedni majú smenu rano, druhý poobede a tretí v noci … ak chceš robiť prácu na túto tému najskor definuj firmu, vek a pohlavie zamestnancov atd … ine platí pre firmu s 25 zamestnancami a ine 2500…

dadis
27. mar 2023

Tak kupit im tam noviny, casopisy..nech si co to precitaju, pokecaju pri kavicke, moznost si tak zjest desiatu, obed

viestta
27. mar 2023

@dadis ked myslis, ze vo vyrobe na vztahoch nezalezi, tak zijes vo velkom omyle. Aj v tom, ze maju cez polhodinovu prestavku cas na vykecavanie pri kavicke a citanie casopisov. Su radi, ze stihnu WC, zhltnu obed a vypiju kavu na dva dusky, ked si ju vobec stihli vcas spravit aby stihla vychladnut na pitelnu teplotu.