Ako by ste využili 45 dní dovolenky?

26. aug 2023

Chceli by ste mat 45 dni dovolenky ako napriklad ucitelky? Ako by ste ju vyuzili?

zuzubb007
26. aug 2023

Kazdy vyuzije dovolenku podla toho kolko ma financii, a podla toho mozes vyskakovat

sense
26. aug 2023

Aktívne, voľná z prace nie je nikdy dosť 😂😂😂 aj keď práca ma baví...
Tento rok som mala už 7 týždňov voľná a ešte ma dva čakajú cez vianoce a teda nudiť som sa nenudila.

simsalabim
26. aug 2023

No ako ucitelka by som asi nemala moc penazi na cestovanie a uzivanie. Tak asi 1 klasicka dovolenka pri mori a zvysok asi psychohygiena doma + zanedbane domace prace ako okna, policky a podobne.

deti95060810
26. aug 2023

nadpis je úplne o niečom inom ako otázka...
ale kto by nechcel 45 dní dovolenky že...

zuzanockamt
26. aug 2023

Mám ju presne zadelenú počas kalendárneho roka a len v čase školských prázdnin, nevyužívam ju nijako špeciálne.
Čerpať ju musím, nemôžem sa rozhodnúť, že chcem ísť do práce a dovolenku ušetriť. Je daný presný rozpis.

autor
26. aug 2023

@deti95060810 Ja by som nechcela. Co by som s nou robila?

anesim
26. aug 2023

Lenze v skolstve si beries dovolenku 95 % v obdobi, ked su prazdniny, cize v lete/ cez vianoce = najdrahsie dovolenky cez sezonu. Cize nemozes ist kedy si zmyslis

alienkami
26. aug 2023

Učitelia nemajú 45 dní dovolenky - majú 40 - a nie je to s ňou až také jednoduché
https://zn.sk/kolko-dni-dovolenky-maju-ucitelia/

autor
26. aug 2023

@simsalabim V otazke nie je podmienka byt ucitelkou. Mozes to kludne vztahovat na seba a svoj prijem.

autor
26. aug 2023
aaaa1111
26. aug 2023

polovicu si necham preplatit a za tie peniaze tu druhu polovicu stravim pri mori

hladamematku
26. aug 2023

Nie som učiteľka toto leto sme mali 5 týždňov dva týždne na kúpalisku, príroda čítanie kníh, teraz druhý týždeň pri mori to len vo vode, keď sa vrátime týždeň tatry

chillibubble
26. aug 2023

trochu nechapem tu cast ze ako napriklad ucitelky. kedze tie si musia dovolenku cerpat vtedy, ked su prazdniny a nemozu ist na dovolenku mimo skolskeho roka.
ale teda, keby ja mam 45 dni dovolenky, tak by som ju cerpala namiesto pn ci ocr. v mojej praci ist na dovolenku znamena, ze kolegyna taha pracu za mna.

autor
26. aug 2023

@aaaa1111 super

kik2022
26. aug 2023

Autorka, zase si ďalšia z tých, ktoré závidia učiteľkám dovolenku? Neviem načo je dobrá takáto diskusia, keď píšeš, že by si nechcela toľko dní dovolenky.😄🙈

1ivanka1
26. aug 2023

@chillibubble no len potom by ti ta dovolenka nevysla pocas skolskych prazdnin...ono to nie je take jednoduche ako to vyzera...

diewcatqoo
26. aug 2023

Aktualne mam 35 dni a vobec nemam problem ju minut. Vedela by som pocas roka minut aj 45 bez problemov, aj 50. Volno na velku noc, vianoce, dva tyzdne zaciatkom leta, tyzden-dva v septembri, nejaky predlzeny vikend, nejake dni vybavovaciek alebo lekarov, nejake dni len tak doma chill, lebo sa mi nechce vstavat... hned sa minie 45 dni.
Vsetko zavisi od toho, ci by som tu dovolenku mala nariadenu na konkretne dni alebo nie. Ak nie, tak moja odpoved je vyssie.

chillibubble
26. aug 2023

@1ivanka1 ja to chapem tak, ze autorka sa pyta co by neucitelia robili so 45 dnami dovolenky. cize ja ako bezny clovek by som ju minala skor na dni, kedy by som aj tak nebola v praci. maximalne tyzden navyse by som sla na realnu dovolenku.

1ivanka1
26. aug 2023

@chillibubble aha tak, no kazdopadne toto je asi diskusia o nicom alebo neviem ze o co ide..lebo isto ine mat tu dovolenku ako ucitelka a ine pracujuci v inej sfere...

autor
26. aug 2023

@chillibubble Ano tak to myslim, neviem preco nevedia ludia citat.

autor
26. aug 2023

@1ivanka1 A v com je to ine? V oboch pripadoch ide o travenie volneho casu.

sisaka
26. aug 2023

Po 10. rokoch odrobených v mojom zamestnaní mám konečne nárok na 25 dni. Nemám problém ich minúť, brala by som kľudne 45, nič by som si nedávala preplatiť, všetko by som minula. Aj keby som ju mala nariadenú len na leto, vedela by som sa zariadiť. Taký luxus ako dovolenka cez Vianoce sa mi podarí v priemere raz za 5-6 rokov, ak dostanem v lete 2 týždne v termíne, v ktorom chcem ja, idem sa zblázniť od šťastia.

babulkomale
26. aug 2023

@anesim detto rodicia skolopovinnych deti, ze. Vratane tu den pred sviatkami, tu den po sviatkoch, tam vychadza 2.9.na stredu, tak nejdeme do skoly a pojdeme az v pondelok...a takto donekonecna a kde maju rodicia tu dovolenku brat, sme sa este nedozvedeli.

chillibubble
26. aug 2023

lebo si tam napisala to "ako napriklad ucitelia" lenze oni musia mat tolko dovolenky kvoli skolskym prazdninam. u ostatnych profesii je nerealne mat tolko dovolenky, lebo nase prace zavrete nie su. a teda pozrime sa aj na tie ucitelske platy potom...
inak u nas v praci su obdobia kedy je absolutne nevhodne brat si viac dni dovolenky. cize tych 45 by som mala asi problem aj vycerpat. ked by som aj dokazala odist a nechat moju pracu na kolegynu a potom ona na mna.

babulkomale
26. aug 2023

Ano, samozrejme ze by som chcela.
Vyuzila by som presne na to, na co ucitelky - na vykrytie nekonecnych prazdnin. A kedze vieme, ze niektore ucitelky alebo majsterky OV pracuju napriklad od 23.8., tak deti su este doma a tak by som potrebovala este viac dovolenky ako ucitelky.
A co sa tyka sviatkov, nechapem naco je volno este aj pred nimi aj po nich, su to normalne pracovne dni a teda by ucitelia mali ucit a deti byt v skole.

drahomirrra
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chillibubble
26. aug 2023

a este napisem, ze my mame narok na 30 dni dovolenky a kedysi nam dovolili prenast aj 20 dni, jednoducho cely zostatok. potom to dlho bolo ze max. 10 dni a teraz nam to okresali na max. 7 dni. a presne preto vznikal ten zostatok starej aj 20 dni, ze sa to ludom nabalovalo a neboli schopni to vycerpat. cize u nas realne niektori mali na zaciatku roka aj 45-50 dni dovolenky, ale nedokazali ju vycerpat a zase preniesli tak, ze mali 40-50 dni...

petamich
26. aug 2023

myslim si, ze by nebol problem ju minut (reagujem na ten tvoj dalsi komentar, ze nemyslis ucitelky zrovna ale ako ucitelky = mozem si volne disponovat dovolenkou a prijem mam aky mam) - dve dovolenky, predlzene vikendy, dieta chore, tyzden u mami, tyzden u svokry 🙂 dlhsia dovolenka cez Vianoce a novy rok, k tomu jedna lyzovacka - aj malo by mi bolo

temperity
26. aug 2023

Ja mam 35 dni, dve deti a stale mam malo este musim brat aj ocr 😀
Ale keby deti nemam, fuuu… cestovala by som, alebo by som sa niekde zamestnala na brigadu na mesiac (doba urcita) aby som spoznala danu lokalitu a kulturu ( cez znamych) mam napr. rodinu v Londyne, Viedni….

dulazh
26. aug 2023

Ja by som ju prijala.Mame v lete celozavodnu,v zime tiez,tak co ostane par dni je nic moc