Ako by ste sa cítili na mojom mieste?

17. jan 2022

Ahojte v práci nám zvyšovali plat a náš priami nadriadení nám mohol dať € ešte ku výplate (osobné hodnotenie) no dozvedela som sa že iné kolegyňe dostali raz toľko ako ja. A pritom mám inú pozíciu ako oni ( mám viac zodpovednosti, pracujem sama, dá sa tomu tak povedať) posledný rok som mala strašne veľa toho ale stále som všetko stihla a spravila. Mám akože manažérsku pozíciu, oni sú predavačky ( aj ja som bola dosť dlho, viem čo to obnáša). Čakala som väčšie hodnotenie už len kvôli tomu akú mám zodpovednosť a možno nepodstatné ale že som v firme najdlhšie. A keď si spravím svoju robotu hľadám komu môžem pomôcť. Čo o kolegyňi sa nedá povedať, keď jej nepovieme čo má spraviť tak nespravi nič. Keby fakt že robila nad očakávanie a ja sa zašívam v kancelárii tak nič nepoviem, ale som z toho sklamaná. Vlastné neviem čo od vás chcem, len sa vyrozprávať asi.

hederamonstera
17. jan 2022

No to nastve, ale mozno ma budget na predavacky a druhy budget na veducich. Je este vedenie nad nim?

petamich
17. jan 2022

nuz asi si to v ociach nadriadeneho viac zasluzili 🤷‍♀️ osobne ohodnotenie je casto krat subjektivne - ty mas nejaky pohlad, nadriadeny iny

ak mas pocit, ze dostatocne nie je oboznameny s tym, co v praci robis, tak to s nim prediskutuj, mozno si myslel, ze prave predavacky si to viac zasluzia (lebo korona, lebo ...)

autor
17. jan 2022

@hederamonstera áno môj nadriadení má ešte ľudí nad sebou. Aj to je možnosť

petamich
17. jan 2022

v prvom rade sa porozpravaj s nadriadenym a nie ho rovno obist a ist za jeho sefom 🙈

pribinak
17. jan 2022

Dohady nič nevyriešia. Chod za svojim nadriadeným a priamo ale slušne sa ho opýtaj ako sa veci majú
Povedz presne to čo si tu napísala

stanulienkat
17. jan 2022

No ak máš akože manažérsku pozíciu, tak asi nemohli prehltnúť svoju gramatiku. Asi to bude tým. Skús sa niečo doučiť a na budúci rok máš zvysenie isté.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
heln
17. jan 2022

ahoj, ja len na zamyslenie, ked si na manazerskej pozicii tak nemas mesacny plat vyssi ako predavacky? mozno preto dostali viac v odmenach.

renab
17. jan 2022

Aj ja si myslim, ze to mohlo byt tym, ze im nemohli pridat v tarifnom plate, tak to urobili osobnym ohodnotenim.

autor
17. jan 2022

@heln ani nie. Už mi vyšlo že som mala aj menej. Možno tak o 30€ mám viac

vilma7
17. jan 2022

Treba sa opýtať nadriadeného, riešenie na MK to nič neprinesie.

lindusss2016
17. jan 2022

To mi nejak nesedi, ze si na manazerskej pozicii a mas vyssi plat o 30€ ako predavacky 🤷 to je potom, nehnevaj sa, ale tvoja blbost, ze na seba beries zodpovednost kvoli 30€...

petulda333
17. jan 2022

Aj my sme v praci mali odmeny kt nam daval veduci na zaklade jeho dojmov? Neviem. Daval sumy od-do podla jeho uvazenia. Ci sme robili ci nie. Nikdy som sa nikoho nepytala,ze kolko dostali. Po skonceni tpp som zistila,ze som dostavala najviac. No aj keby nie,neriesim. Jeho rozhodnutie a nemienim si tym kazit naladu

petulda333
17. jan 2022

@lindusss2016 moze robit veducu. Moja veduca mala o 50e viac nez ja ako predavacka. No viac roboty a zodpovednosti. Nechcela by som

veronikalubko
17. jan 2022

@lindusss2016 taktiež som robila zástupkyňu vedúcej a mala som o 30 eur len naviac ako asistentky predaja podomnou. Takže môže byt

lindusss2016
17. jan 2022

@petulda333 no ved preto pisem, ze za take smiesne prachy sa upisat k vvacsej zodpovednosti a povinnostiam... Za mna nezmyselne

lija22
17. jan 2022

ach uplne s tebou sucitim. zazila som. clovek citi nespravodlivost. tu uz asi nic nepomoze, len vysrat sa na to. veducem7 by som polozila otazku co mam este zlepsit aby som nabuduce dostala aspon tolko co ostatni zamestnanci. priprav si argumenty ale tipujem ze to budu neopodstatnene tliachy

autor
17. jan 2022

@lija22 ďakujem 🙂 posledne skoro dva roky som do práci dávala všetko. Doma som stresovala ako to zvládnem a stíhnem všetko a stále som to spravila. Mrzelo ma hlavne to že tak sa človek snaží a nakoniec asi je lepšie sa tak nesnažiť. Asi je lepšie stále na všetko hucat nadávať a robiť tak že kde má postavia tam budem.

roja01
17. jan 2022

Poznam. Nie vzdy sa da presne vyhodnotit objem a kvalita prace. Niekto robi tazsie, to co iny lahsie zvladne, ale ma pocit, ze robi vela. Posudzovala som najma ochotu, peclivost v suvislosti s rychlostou, doslednost, systematicnost a tvorivost. Ja som bola rada, ked mi ludia slusne a zrozumitelne vysvetlili preco by mali dostat vyssiu odmenu. Ale nie kazdy rozdelujuci ma rovnake zmyslanie.

sardinka32
17. jan 2022

Čo Ti na to poviem, ja som kedysi dostala odmenu 50 eur...a ked sa raz nadriadený po istom čase preriekol, že priemerná odmena vychádzala okolo 800 eur na osobu...tak si tipni, kolko dostali moje kolegyne, ked to takto vyšlo? Všetky sme boli na rovnakej úrovni v práci...chápem, že niekto môže dostať o čosi viac, ale takýto rozdiel? Potom ked sme sa o tom rozprávali, staré dostávali velké odmeny a nás mladšie odbili 50 eurami. Ani opýtať som sa nemohla ísť nadriadeného, lebo máme zakázané sa o tom rozprávať, kto koľko dostal.

lija22
17. jan 2022

hovori sa tomu iniciativny blbec. prepac ;) jomozno je cas zvolnit. pozri. robis pracunajlepsie ako vies. zda sa, ze nadriadeny to tak nevidi. tak nech si trhne nohou. kaslat na par eur, ty mas v praci cisty stit. fakt by ma zaujimali, ake argumnty by pouzil, preco tebe tolko a im viac

h2
17. jan 2022

Prepáč, nezvyknem tu riešiť pravopis, ale to fakt si s takouto gramatikou manažérka?

akbara77
17. jan 2022

@petamich a co mu povie, že si medzi sebou hovoria výšku odmien? Vo viacerých firmách je to.dovod na skončenie pracovného pomeru,keď sa hovoria platy alebo odmeny medzi zamestnancami. Apropo odmena je nenarokovatelna čiastka...ja byt Vami..Asi si hľadám inú prácu.

petamich
17. jan 2022

@akbara77 nie ale moze mu povedat, ze cakala vyssie ohodnotenie, kedze si za svojou pracou stoji - navyse ak je na manazerskej pozicii, mozno ma informaciu o odmenach inych, tak vtedy ano, pokojne to moze spomenut - isto nie porovnavat sa alebo osocit kolegyne ale pripravit si fakty a informovat sa, co moze spravit preto, aby jej ohodnotenie bolo v buducnosti vyssie

tiez pracujem s ludmi, priznavam im odmeny a taketo rozhovory su u nas bezne ak ma niekto pocit, ze si zasluzi viac

najk
17. jan 2022

@akbara77 zamestnavatel Ti uz nemoze zakazat hovorit o plate, ani Ta za to vyhodit. Mohol to robit par rokov dozadu
https://blog.profesia.sk/zamestnavatel-vam-uz-n...

autor
18. jan 2022

@h2 nerobím za PC takže maily píšem zriedkavo. Nie je to bežná manažérske práca. Viem gramatiku nemám najlepšiu ale pochopila si čo chcem napísať? Na SK mám len prvý ročník základnej potom som žila v zahraničí tak prepáč keď sú chyby alebo nepoužívam mäkčene /dlžné keď som ich nikdy nepouživala. Snažím sa 🙂

bubbinaa
18. jan 2022

Prvá cesta moja by bola za nadriadeným, že v čom je rozdiel, prečo takéto hodnotenie, úplne narovinu aby si vedela prečo a čo. Lebo dohady v tomto smere nie sú k ničomu.
Je dobré vedieť na čom človek je.

tuppuk
18. jan 2022

Vieš čo toto je aj škoda opisovať. Tiež som to tak v predchádzajúcej práci mala. Človek sa mohol aj zodrať od roboty a bolo to prd platné a kolega, ktorý sa celé roky len ponevieral po kanceláriách, nič poriadne nespravil tak bol aj vyššie platovo.

opica_skorica
19. jan 2022

O dôvod viac, aby si zvolnila tempo. Do výšky platu. Iba tvojho. 👌

opica_skorica
19. jan 2022

@tuppuk i u nás to bolo o tom, že odmeny dostal len zamestnanec “s ozdobami” medzi nohami.